Отговори
# 15
Моето мнение е да не търсиш ти бащата. Насила няма да присъства в живота на детето ти. Биологичният баща на сина ми не го е виждал повече от 5 години, нито се е сещал за него. Ако синът ми е питал за баща си, съм му го показвала по снимки и съм му разказвала за него (само хубави неща и че го обича, че и ние сме се обичали преди, т.е. не мисля, че детето трябва да се товари с негативизми към бащата, дори и той да заслужава).
Сега за мен самата - нашите са се резвели когато съм била много малка. Виждах се с баща ми около 2 пъти в годината, но повече по задължение. Лично не съм го чувствала близък и ми е било дискомфортно, защото не е имало за какво да си говорим през 2-та часа 2 пъти в годината.. В тийнейджърска възраст майка мии все ме подканяше да му се обядя за нова година или за рождения му ден. Правих го по задължение, а той ми се обаждаше на моя, за да се видим и да ми купи подарък - по задължение. Мисля, че беше неприятно изненадан, когато се оказа, че трябва да плаща издръжката докато съм редовна студентка. Виждахме се тогава 2 пъти в годината, за да ми даде семестриалната такса (вместо издръжка или подарък). За последен път съм го видяла когато синът ми беше почти на 1 годинка (т.е. преди 5) От тогава спрях да му се обаждам и той на мен. Не знае, че има внучка и не считам за необходимо да го информирам.
Това е при мен, прави си изводите сама Wink Успех Hug

# 16
Да, Благовеста... но твоето дете познава баща си... Аз също подкрепям мнението ти I.Hr., особено, когато си давам ясна сметка какъв "баща" ще му представя, но понякога си мисля, че може би е редно поне да го познава... макар, че такива желания от другата страна очевидно липсват...
Смятам, че ако търсиш бащата и искаш да подържа отношения с детето, то детето ще бъде много по-разочаровано като се сблъсква директно с неговото не желание и усеща, че за баща си е просто едно досадно същество. Така детето ще се чувства много зле и може много да се комплексира. И важното е, че може с поведението и приказките така да се разстрои детето, че после да се чудиш как да го възстановиш известно време. Моите деца стават агресивни след среща с баща им. Това им държи влага до 1 седмица и после всичко си се нарежда.

# 17
Много искам да се включат зрели хора, които са израснали без баща и да споделят липсвал ли им е и как са се справили с липсата...

Нашият БНД израства без  създателя си. Когато е  на 2 години,майка му се жени за сегашния си мъж,който БНД  нарича татко.Цял живот му тежи, че не познава своя баща.Дълбоко обиден е , че  не  потърсен.
 Когато става на 23 години,  започва да търси своя корен, но се оказва , че баща му не е в България и прави среща с дядо си.Започна да комуникира с братовчеди и тайно се надява да види баща си.

След тази история, аз не желая моето дете да познава нашия БНД!!!

# 18
Моето мнение е да не търсиш ти бащата. Насила няма да присъства в живота на детето ти. Биологичният баща на сина ми не го е виждал повече от 5 години, нито се е сещал за него. Ако синът ми е питал за баща си, съм му го показвала по снимки и съм му разказвала за него (само хубави неща и че го обича, че и ние сме се обичали преди, т.е. не мисля, че детето трябва да се товари с негативизми към бащата, дори и той да заслужава).
Сега за мен самата - нашите са се резвели когато съм била много малка. Виждах се с баща ми около 2 пъти в годината, но повече по задължение. Лично не съм го чувствала близък и ми е било дискомфортно, защото не е имало за какво да си говорим през 2-та часа 2 пъти в годината.. В тийнейджърска възраст майка мии все ме подканяше да му се обядя за нова година или за рождения му ден. Правих го по задължение, а той ми се обаждаше на моя, за да се видим и да ми купи подарък - по задължение. Мисля, че беше неприятно изненадан, когато се оказа, че трябва да плаща издръжката докато съм редовна студентка. Виждахме се тогава 2 пъти в годината, за да ми даде семестриалната такса (вместо издръжка или подарък). За последен път съм го видяла когато синът ми беше почти на 1 годинка (т.е. преди 5) От тогава спрях да му се обаждам и той на мен. Не знае, че има внучка и не считам за необходимо да го информирам.
Това е при мен, прави си изводите сама Wink Успех Hug

Смятам, че си абсолютно права, но също така в мен се е загнездило едно съмнение или страх, или не знам как да го нарека - не искам един ден сина ми да ме обвинява, че не познава баща си. Защото съм сигурна, че ако го потърси сам, ще получим този резултат...

Относно показването на снимки и разказване на хубави неща - наистина няма какво хубаво да му разкажа за него... А и защо да подхранвам някакъв идеален образ, какъвто всъщност няма...

# 19
Да, Благовеста... но твоето дете познава баща си... Аз също подкрепям мнението ти I.Hr., особено, когато си давам ясна сметка какъв "баща" ще му представя, но понякога си мисля, че може би е редно поне да го познава... макар, че такива желания от другата страна очевидно липсват...
Смятам, че ако търсиш бащата и искаш да подържа отношения с детето, то детето ще бъде много по-разочаровано като се сблъсква директно с неговото не желание и усеща, че за баща си е просто едно досадно същество. Така детето ще се чувства много зле и може много да се комплексира. И важното е, че може с поведението и приказките така да се разстрои детето, че после да се чудиш как да го възстановиш известно време. Моите деца стават агресивни след среща с баща им. Това им държи влага до 1 седмица и после всичко си се нарежда.

Ужасяващо, но факт!!!

# 20
Цял живот му тежи, че не познава своя баща.Дълбоко обиден е , че  не  потърсен.
 Когато става на 23 години,  започва да търси своя корен, но се оказва , че баща му не е в България и прави среща с дядо си.Започна да комуникира с братовчеди и тайно се надява да види баща си.

След тази история, аз не желая моето дете да познава нашия БНД!!!

Това ме притеснява, че проблемът остава във времето, а не се решава. А може би ако го познава, сам ще отговори на въпросите и ще получи отговорите, които са му нужни без да страда цял живот...

# 21
Повече от категорична съм в мнението си ,че не трябва-нито любезно,нито нелюбезно  bouquet

# 22
Моето мнение по въпроса е че зависи от детето. Ако пита за баща си е добре да ги запознаете. Поне да има реална представа за създателя си.
Казваш на БНД че не става въпрос за теб или него, а за детето и толкова. Ако не иска да се виждат да дойде и да го каже на детето и толкова.

# 23
Моя приятелка изчака дъщеря си да стане на достатъчно зряла възраст ,говори с нея  и  взе под внимание желанието  й да се види с баща си.Развръзката е ясна ..задоволяване на някои въпроси  от страна на детето.Никаква заинтересованост от страна на бащата ..разбира се и толкоз.Детето не пита повече за него ,тя си е свикнала да  не го познава .Ако тази история може да е позезна по някакъв начин за теб ..ще се радвам .

# 24
Хубав въпрос и сигурно с много разумни отговори. това е много лично решени, защото е много важна твоята роля, твоята позиция и стабилността на връзката която реално ти искаш да създадеш между детето и бащата. Аз вярвам че е добре за детето да познава баща си. Рано или късно то ще иска да знае. Ако не му дадем задоволителни отговори - ще сме го предали и ще търси само, без да споделя. Според ме е хубаво да се познават. Не можем да предпзаим детето от бъдещи разочарования ( а може би, някой ден, дано! и очарования) от запознанствот. Аз собствено се оптвам да вървя по този път вече 3 години.  Много ми е трудно, защото от другата страна липсва заинтересованост към детето, и само се сипят обвинения към мен. Въпреки това успях да дам възможност детето ми да познава братовчедите си, леля, чичо, баба, дядо. Към някои от тях имаме силни симпатии - това е рода, не можем да се заблуждаваме има неща по-силни от здравия разум.

Подкрепям те в желанието ти да създадеш връзка, само внимавай да не я направиш твоята с бившия. Нека бъде детето с бащата.

Дано съм ти помогнала...  bouquet

# 25
връзката която реално ти искаш да създадеш между детето и бащата
а ако самият баща не иска?  ooooh!
или - дори още по-зле - ако случаят е такъв:
от другата страна липсва заинтересованост към детето, и само се сипят обвинения към мен
lyv, цитирам те, защото за пореден път в този форум се изумявам по колко еднакъв начин протичат нещата при повечето от нас... явно е някаква почти универсална схема Crazy

# 26
Не търси бащата ако детето не настоява.

# 27
Не!

Детето само ще го потърси, когато му дойде времето!

# 28
Детето никога не е искало да го познава, случва се да пита за баща си веднъж годишно без особено да задълбава в темата, така  че може би наистина не е редно да форсирам нещата. Всяко нещо с времето си...

# 29
Как се справяте с болката, която се появява в сърцето, виждайки, че бащата на децата не се интересува от тях?
Боли ме ужасно от неговото отношение към тях, по-скоро липса на такова. Те не го заслужават!
Искам да им спестя страданието!
Искам да имат нормални, приятелски взаимоотношения с него, още повече, че са момчета.
Но как да стане?

Общи условия

Активация на акаунт