Бихте ли..?

• 15 587
  • 142
  •   1
Отговори
# 60
Та теб на практика нищо не те задържа в предишната връзка, имаш пълна свобода да се водиш по "първичните емоции" (както някой писа по-горе). Това, че си с някого от 8г или 8 дни за мен лично няма значение, или се чувстваш добре с него или не, ако е второто, по-добре своевременна промяна, отколкото после ревливи теми в конфигурации брак-деца, където е много по-трудно да се вземе решение.
Но и аз бих те посъветвала да не се местиш веднага при новата любов, здравословно би било при прекратяване на една връзка човек да може да пожиеве сам, колкото да се изчисти емоционално и от натрупаните с годините навици.

И аз съм от слезлите от колата... макар и не след толкова дълга връзка.

# 61
  • В приказките.........Пловдив
Радвам се че споделих с вас момичета.Вече имах чуството, че ще се побъркам.Благодаря за мненията ви.Само се надявам да успея да взема оптимално най-доброто решение, и дано не е прекалено късно докато го преосмисля.Време е това, което ми трябва, но и двете страни ме притискат и искат своите отговори.

# 62
В никакъв случай не се поддавай на натиск и изнудване! Който държи на теб, няма да избяга, ако пък се фръцне, когато не му играеш по свирката, толкова по-добре за теб, поне ще си го разбрала преди да си преобърнала живото си заради черните му очи!
Дръж се и мисли единствено за себе си! С главата, когато е възможно Wink

# 63
На някои врзъки им трябва катализатор, било под формата на друг, събитие, смяна на обстоятелства.

Според мен, отдавна си узряла да приключиш сегашните си дългогодишни отношения, но хората сме свикнали да залагаме на сигурното, в природата ни е инстинктът да ни тегли към познатата територия и отработените реакции.
Не се опитвай да търсиш в новия мъж онова, от което ще те лиши прекаратяването на сегашната ти връзка, да заменяш едно усещане за сигурност и стабилност, проектирайки го върху друг обект.
Давай го лежерно, времето изчиства емоционалните недоразумения и илюзорните представи. Не бързай да се впускаш в нови отношения на сериозност и ангажимент.

И аз слязох от колата, но след отдавна изчерпана връзка.

# 64
  • Anywhere
 "В живота си не съжалявам за нещата, които съм направила, а за тези които не съм!" За мен важи на 100%, аз не "слязох от колата", отваряла съм вратата 10-тина пъти за 12 год. връзка, но така и не слязох.....
Сега при всеки тъмен облак над семейното гнездо, си мисля какво щеше да е ако бях слязла, няма по тежка мисъл от това!
Бъди смела и безотговорна Crazy, както се казва, за да не се окажеш после в още по-голяма дилема, със семейство, деца и т.н Hug

# 65
  • София
На някои врзъки им трябва катализатор, било под формата на друг, събитие, смяна на обстоятелства.

Според мен, отдавна си узряла да приключиш сегашните си дългогодишни отношения, но хората сме свикнали да залагаме на сигурното, в природата ни е инстинктът да ни тегли към познатата територия и отработените реакции.
Не се опитвай да търсиш в новия мъж онова, от което ще те лиши прекаратяването на сегашната ти връзка, да заменяш едно усещане за сигурност и стабилност, проектирайки го върху друг обект.
Давай го лежерно, времето изчиства емоционалните недоразумения и илюзорните представи. Не бързай да се впускаш в нови отношения на сериозност и ангажимент.

И аз слязох от колата, но след отдавна изчерпана връзка.

Подкрепям, но смятам, че първото нещо, за което трябва да се замислиш Ариел е не дали би оствила човека, а защо изобщо се е стигнало дотук. Т. е. появата на новия човек не е застрашила иначе блестящата ви връзка, а просто е било следствие вероятно от изчерпване и охладняване на чувствата.
Изобщо не става въпрос дали ще живееш с новия човек или ще останеш със стария. Помисли първо готова ли си да прекъснеш дългата си връзка независимо дали  ще има друг човек в живота ти. Тогава ще можеш да изживееш пълноценно всяка следваща връзка. В противен случай както и момичета ти подсказаха ще се чудиш да слизаш или да не слизаш от колата.
Тук не става дума за мъжете, става дума за теб! За това какво те прави истински щастлива!
Относно новия, не забравяй, че първите месеци са месеците на страстен секс и розови мечти за бъдещето, които размътват главата на всеки. Имала съм познати, които са побягвали след новата любов- грешали са. Други не са. Отговор никой от нас няма да ти даде!Ако чакаш да се хванеш от единия клон на другия не знам как ще протече живота ти.
Лично аз съм оставяла дългогодишна врзъка без да има друг мъж в живота ми. И до ден днешен някои хора са ме питали- ама ти заради друг ли?
Поживях известно време сама, помогна ми да разбера какво наистина искам за себе си.
Успех  Hug.

# 66
Благодаря TEDDY_BEAR  Hug

# 67
  • в 1001-та нощ
прекратих 11г връзка, без да има друга по-нова  Peace

ако има начин да се абстрахираш от новия човек и да премислиш да искаш да си със стария и защо си с него - надявам се да ти помогне

иначе - цял живот ще се повяват и други хора, които ще са по-нови от стария

# 68
Имам още един въпрос към момичетата, които са прекратили дългите си връзи.Бяхте ли сигурни тогава в решенията си или имахте колебания?Как успяхте да се решите след толкова прекарано време заедно?

# 69
Фазата на отношенията ни тогава беше ужасна - карахме се с повод и без повод, аз бях силно неудовлетворена от връзката и момента на фактическото изнасяне на половинката съвпадна с момент на неразбирателство с нашите /по това време живеехме заедно - груба грешка/.
Разделихме се с уговорката да си дадем време за размисъл и успокояване на духа и мислите, така че не съм била много категорична в желанието си да скъсаме окончателно, но трябваше да се дистанцираме на онзи етап непременно.

# 70
  • София
Ариел, колебания винаги ще има. Не е лесно да се сложи край на нещо продължило толкова време. Лично аз съм се старала да вземем решения, когато не съм ядосана, афектирана. Ако и когато съм била спокойна съм на същото мнение както и когато съм била ядосана, нещата са били ясни.
П.С. Хубаво е че се опитваш да събираш мнения, но никое от тях както казах и преди няма как да бъде достатъчно обективно. Всеки от нас е различен и е готов да сложи край на една връзка заради различни неща. Но според мен всеки малко или много се колебае и не взима съвсем прибързани решения.

# 71
Имам още един въпрос към момичетата, които са прекратили дългите си връзи.Бяхте ли сигурни тогава в решенията си или имахте колебания?Как успяхте да се решите след толкова прекарано време заедно?
Всяка връзка си има периоди.Влюбване, опознаване, напасване... Когато един период се задържи прекалено дълго време и не се мине на следващия етап, връзката се превръща в тъпчене на едно място. За осем години щяхте да имате поне двегодишно дете.
Замисляли ли сте се че една жена подсъзнателно усеща дали партньора става за баща?

# 72
Последните месец, два се чуствам ужасно раздвоена и объркана, имам чуството, че никога не съм била по-объркана от момента.Историята ми е доста дълга, но въпросът ми е бихте ли прекратили 8-годишна връзка, заради човек, който познавате от два месеца?

не!

# 73
Аз бих прекратила 8-годишната си връзка, но не за да се впусна веднага в нова връзка и то с човек от друг град.
 Първо ще си дам достатъчно време да се отърся от старата връзка, после ще си поживея свободно - срещи, излизания и т.н., а не веднага да се пренасям от единия при другия.
Дай си време, не бързай след като са минали само 2 месеца от познанството с новия!
На същото мнение съм!

# 74
А да отидеш в някакъв друг град в напълно нова среда е безумие. И вместо да мамиш дългогодишната си половинка, по-добре се раздели цивилизовано с него, та после си прави планове. Пък в крайна сметка не е хубаво да причиняваме неща, които не искаме на нас да ни ги причиняват.

Общи условия

Активация на акаунт