Бихте ли..?

• 15 597
  • 142
  •   1
Отговори
# 30
Ариел, вероятно си го правила и преди, но опитай да си представиш живота си с дългогодишният ти партньор. Това ли е което искаш, това ли е в което би се чувствала щастлива? Ако не е, може ли да се промени към по-добро?
Ако на всички въпроси си отговаряш с "не", помисли сериозно дали не знаеш сама отговора. Ясно е, че има привързаност, навик, обич. За толкова години не може да няма. Мисля си, че ако между вас имаше "онази" любов, вие поне щяхте да живеете заедно след тези 8 години. Кота си влюбен, сърце не трае да стоиш далече. А ти говориш за връзката си по-скоро като за бреме, тежест.
Готов отговор не можеш да получиш, защото колкото колебания имаш, толкова възможни сценарии има на твоята история.

# 31
  • София
Да, бих прекратила връзката  Peace
Имам едно-две неща, заради които съжалявам в живота си, и ако можех да върна времето назад, животът ми сега сигурно щеше да е много по-различен. Говоря принципно, да не решите, че не си искам мъжа...
Просто има неща, които трябва да се вземат от живота тук и сега!

# 32
С риск да бъда малко крайна, ще изкажа предположение за отношенията ти в старата връзка.
Напрежение в старата ми връзка е имало почти винаги.Той е малко от този обсебващия тип, където даже с приятелка не можеш да излезеш спокойно, без да те накарат да се чустваш виновна за това.
Допускам, че си свикнала да изживяваш доза тормоз и затова е трудно да скъсаш отведнъж с този начин на живот. Навикът те е стиснал здраво и се чудиш какво да правиш със свободата и спокойствието, които изживяваш с новия човек до теб.
За мен е недопустимо да има такава отчетност - къде си и с кого си - на ниво "излизане с приятелка". Къде отива личното пространство и време?
Имате ли все още общи интереси с мъжа от старата ти връзка, забавлявате ли се, говорите ли за деца?
 Ако отговорите ти са "НЕ", наистина има какво да ревизираш и малко трудно да предпочетеш него, защото понякога не си заслужава броя на годините да ни откажат от перспективно бъдеще с друг.

П.С. Малка гара, писахме едновременно   bouquet

# 33
  • В приказките.........Пловдив
Anitsa, това е толкова голяма истина
Цитат
Допускам, че си свикнала да изживяваш доза тормоз и затова е трудно да скъсаш отведнъж с този начин на живот. Навикът те е стиснал здраво и се чудиш какво да правиш със свободата и спокойствието, които изживяваш с новия човек до теб.

# 34
В такъв случай, мога да те подкрепя и да те посъветвам да изживееш емоците си с новия човек - заслужаваш да поемеш с пълни гърди онова чувство, наречено щастие, пък дори и да е мимолетно.
А нищо чудно да прерастне в качествена любов  и уважение, които ми се струва, че ти се полагат.
 И да, понякога радикалната промяна е плашеща, защото е непозната и неочаквана, но много момичета ти писаха, че това е променило животът им за добро и не съжаляват за избора.
Не на последно място - пролетта е сезона с най-много раздели, но и нови шансове, прероди се с нея.

# 35
Anitsa много ти благодаря за милите думи и подкрепата Hug

# 36
Последните месец, два се чуствам ужасно раздвоена и объркана, имам чуството, че никога не съм била по-объркана от момента.Историята ми е доста дълга, но въпросът ми е бихте ли прекратили 8-годишна връзка, заради човек, който познавате от два месеца?
Не. Не бих могла, дори да ми се иска. Аз много се привързвам към хората и често обръщам огромно значение на техните чувства -повече, отколкото после си мисля - че би трябвало.

# 37
При условие, че след 8год.не живеете под един покрив и нямате деца, за мен лично тази връзка е обречена.За толкова години хората се събират, раждат си деца и се разделят, а вие дори не сте се събрали. И друго - факта, че си раздвоена, че търсиш съвет как да постъпиш е еднозначен.Ако обичаше дългогодишния си приятел и имаше сериозни намерения относно живота си с него, сега изобщо нямаше да пуснеш тази тема.Моя съвет е  - "послушай сърцето си, а не съвестта си..."

# 38
При така детайлизираните обстоятелства, не бих му мислила много. Simple Smile

Просто има неща, които трябва да се вземат от живота тук и сега!

Много точно казано.

# 39
Не виждам защо стоиш в старата връзка.Нито деца имате, нито връзката има смисъл, само тормоз.
Даже и с втория нищо да не стане, поне ще си си тръгнала от първия. Wink

# 40
Ариел, направи го! Впусни се в непознатото! Няма какво да губиш!
Усещането е... че си свободен да избираш! А това чувство не е за пренебрегване.
Нямаш деца, нямате съвместен живот... Какво те спира?
Казах вече... Аз го направих. И ако сега върна лентата назад, отново бих го направила. И съм сигурна, че е било правилното решение.
Усещането, че си можел да направиш нещо, а не си го направил, защото те е било страх, е много смазващо. Не си заслужава да си го причиняваш.
Пожелавам ти една истинска, вълнуваща и вдъхновяваща любов  Hug

# 41
Благодаря ви момичета за куража и съветите, които ми давате! HugЗнам че трябва да го направя и че ще съжалявам ако пропусна тази възможност.Но не мога да разбера, това навика толкова силно чуство ли е, че така усилено ме възпира Cry

# 42
Благодаря ви момичета за куража и съветите, които ми давате! HugЗнам че трябва да го направя и че ще съжалявам ако пропусна тази възможност.Но не мога да разбера, това навика толкова силно чуство ли е, че така усилено ме възпира Cry
Това което те спира МОЖЕ  да е
-обич към първия
-навик
-страх от неизвестното
-неувереност в себе си да рискуваш
-може да си свикнала на тормоза от първия

# 43
  • София
Новият човек от София ли е?

# 44
  • В една Дупка.
Давай смело...и аз така прекратих дълга връзка. За половин година се сгодих  и забременях.
И бях супер щастлива.
Но сега само ако можеше да ми се върне това време, не бих имала дори друга връзка. Просто поживей сама, излизай, флиртувай, свалки....и чак тогава прецени. Peace Но не е задължително, да избереш между двамата Wink
И бъди сигурна, че в сегашната нещо ти куца, и то много...

Общи условия

Активация на акаунт