"Системата минус 60" - тема №23

• 45 983
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
здравейте момичета Simple Smile да се оплача че имах малко прегрешение снощи- след 18ч. имахме гости и не успях да се спра и боднах няколко мръвки  Embarassed ама се успокоявам че поне бяха пилешки и не бяха мазни. а менюто за днес:
З: 1/2 купичка пил.супичка с 2 сухара
О:домат,краставичка и малко сиренце
В:най-вероятно ще да е зелена салатка с малко кис.мляко
 желая системен ден на всички изпълнен с много минуси  Peace

# 166
  • ГО
Здравейте, системки  Grinning
За обяд системно ли е пилешки бутчета с фикс на Маги?
Благодаря предварително за отговора !

# 167
Здравейте, системки  Grinning
За обяд системно ли е пилешки бутчета с фикс на Маги?
Благодаря предварително за отговора !
""Химически" подправки и подправки (като кубчета Maggi, Gallina Blanca и т.н.) е най-добре се избягват или се използват възможно най-пестеливо. Смеси от тип Маги за обяд и вечеря да не се използват." - това е от първа страница.
Аз гледам да ги избягвам, 2-3 пъти ми се е налагало да ям Маги супа за обяд - не знам дали си внушавам, но на следващия ден никога не съм имала минус.  Ако имаш възможност сама да си овкусиш бутчетата, ще е най-добре, защото тези готови овкусители са прекалено солени.

Момичета вече започвам да пиша отчетите за предния ден защото сутринта си напиша това което мисля да ям и после се променя някои вид храна и така не можете да ме поправите ако бъркам някъде Hug
  отчет за вчера з-сандвич с 2 филйи,кафе чисто без захар
                            о-кебапче и 2 малки кюфтета със салата домати и краставици
                            в- 1 портокал
с пожелание за много минуси днес Praynig
Вечерята ти е много малко - или яж повече плодове или добави мляко

# 168
YKK за тези хими4ески подправки не си внушаваш нищо 4удно 4е нямаш минус4е после,те са така направени 4е да задържат вода за да бъде ястието по со4но уж,но реално същото става и в тиалото ти - задържаш вода

# 169
  • UK
Съгласна съм за химическите подправки! Хубаво е да се избягват, но смятам, че 1-2 пъти в годината да се използват няма да е фатално  Mr. Green
От вчерашния ми експеримент се получи превъзходен бананов сладкиш  Mr. Green
Та за днес -
З: 2 парченца бананов сладкиш+1/2 чаша прясно мляко
О: боб чорба+фил.преп.ръжен хляб+пресен лук
В: плодова салата
 Днес времето тук е хубаво и като се наобядваме си 'фащаме дърмите с малката и беж да ни няма  Mr. Green Трябва и яйца да купим, че утре ние с нея сме бояджийките, пък да видим какво ще излезе накрая.
Айде лек и слънчев ден от мен!

# 170
Привет на всички, някой е заключил табличката за месец Април, ако може някой да я оправи, моля.   Grinning
Иначе аз в събота, неделя и понеделник прегреших зрдаво с някакви тестени и сладки неща и от вчера съм на безвъглехидратна система докато не сваля плюса който си направих.  Sick

Ето и вчерашното меню:
з. варени белтъци + сирене + домати и краставици
о. кюфте от смлян телешки стек + домати и краставици
в. котидж + сирене + домати

Crazy

# 171
Искам да попитам за пангасиуса.Някой беше писал, че не е много стока.В къщи децата много го обичат.Приготвям го задушен в торбичка и го лапат направо с лъжиците.Правя го без мазнина и е подходящ завечеря.Така, че  ще се радвам да споделите какви са отзивите за тази риба.
За мумиото аз се мажа вечер и изчаквам хубаво да попие и да изсъхна и не ми цапа дрехите.За миризмата е гадно. но днес си купих етерични масла ще ги изпробвам и ако нямам проблеми с алергиите ще си ги слагам в лосиона и ще мириша на хубаво   bouquet

# 172
  • Благоевград
Привет системки!
Днес менюто ми е:
з - парче плодова торта и банан.
о- пил.бутче с тиквички (печени в плик) , салата дом.+краставици и малко сирене.
в- салата домати и краставици + сирене.

И аз имам едни печени чушки размразени та може да си сложа в салата от тях.
Иначе се чудех как да ги ям на вечеря , прочетох за миш маша на bebok_86,
може и да го пробвам за утре вечер.
Момичета много сте отзивчиви, влизам в темата с голямо желание.
Поздравявам ви да добрия тон, за търпението и за подкрепата, която ни оказвате!   bouquet  
Аз за сега се справям с обяда, но вечерята..... както пишеше Жаси - омръзва мляко и плодове.
Та трябва да си приготвям нещо от предният ден, защото иначе не ми остава време,
докато се прибера и станало 15,45ч.
Лек ден на всички!
п.п. За мумиото  - мажа се , но не всяка вечер.
Сравнително бързо ми се разтваря в малко вода , а лосиона за тяло прикрива миризмата му.
Но, нещо не смогвам всяка вечер с кафе и мумио. Ефект за сега не виждам много.

# 173
  • ГО
Току що си направих 3 яйца с плочка сирене на микровълновата и станаха ммммм
Много ми дойдоха, спокойно можеше и с 2 да се нахраня, ама да не остана гладна....

Аз също искам да благодаря на всички, които търпеливо отговарят на въпросите ми  Hug

# 174
Здравейте, прочетох доста положителни неща за Системата минус 60. Бих искала да започна да се храня по нея.
Имам няколко питания, ако може да ме насочите.

1. Ръжения хляб който се продава в магазините и не е 100% ръжен, брои ли се за ръжен във вашите рецепти които сте представили в линковете с рецепти?
2. На обед може ли да се яде супа от коприва с ориз + 100-200 гр картофено пюре?
3. Шницел може ли да се консумира ако се махне пържената панировка и в каква комбинация може да се яде за обед?
4. Удачно ли е да се употребяват кисели млека с по-голяма гъстота която се дължи на добавени в продукта нишестета?
5. Салата - маруля само на обед ли може да се консумира?

Ще съм благодарна да ме насочите, вярвам че като почета още информация ще изникнат още въпроси, мога ли да ги задавам тук.
Хубав ден   bouquet

# 175
Много ми дойдоха, спокойно можеше и с 2 да се нахраня, ама да не остана гладна....

Аз също искам да благодаря на всички, които търпеливо отговарят на въпросите ми  Hug
как правиш яица на микровълнова newsm78 много интересно Laughing
отчет за днес-з сандвич с 1филия,2 парчета козунак,мляко с нес кафе без захар(много,много)
                        о- ядох купичка със манджа в която сложих-зелен боб,лук и пресни чушки и малко брашно за сгъстяване(нали това е системно за обяд)
                        в-понеже попрекалих днес май ще я пропусна Rolling Eyes и друг път да не правя така ooooh!            Hug  Hug  Hug

# 176
Здравейте, прочетох доста положителни неща за Системата минус 60. Бих искала да започна да се храня по нея.
Имам няколко питания, ако може да ме насочите.

1. Ръжения хляб който се продава в магазините и не е 100% ръжен, брои ли се за ръжен във вашите рецепти които сте представили в линковете с рецепти?
2. На обед може ли да се яде супа от коприва с ориз + 100-200 гр картофено пюре?
3. Шницел може ли да се консумира ако се махне пържената панировка и в каква комбинация може да се яде за обед?
4. Удачно ли е да се употребяват кисели млека с по-голяма гъстота която се дължи на добавени в продукта нишестета?

Ще съм благодарна да ме насочите, вярвам че като почета още информация ще изникнат още въпроси, мога ли да ги задавам тук.
Хубав ден   bouquet
1 наи добре ръжени сухари в наи лошия вариант ръжен хляб(ако не се лъжа няма 100%ръжен хляб)а и това за обед или вечеря(7 вариант със мляко или млечни),сутрин може и бял и тестени изделия от бяло брашно
2може,картофи не се смесват само с месо за обед
3 не е добре пържени неща,май не става
4пише че може до 5%масленост ама те маи слагат и нишесте хубаво е да си вземеш по качествено мляко
5-не може и вечер но без олио със плодове или мляко(млечни) или ориз-кафяв или бланширан или с елда
ако нещо бъркам нека старшите поправят Peace

# 177
1. За предпочитане е да ядеш въжени сухари. Масово ръженият хляб по магазините е и с пшенично брашно. За "Вита" само не съм 100% сигурна, ама мисля, че е почти на 100% ръжен.
2. Може
3. Пържено по принцип не се консумира за обяд, дори и панировката да махнеш пак си е пържено. Инцидентно може 1-2 пъти месечно. Може да се комбинира с ориз, салати. Месо не се комбинира с картофи, макарони, хляб/сухари и бобови - грах, боб, царевица.
4. Нишестета добавени няма, добавя се сухо мляко. Аз лично консумирам домашно пълномаслено мляко. Нека тука другите да кажат как им се отразява купеното такова.
5. Маруля може и за вечеря, но без олио/зехтин или друго олио - сусамово, орехово и де да знам какво още има Peace
как правиш яица на микровълнова newsm78 много интересно Laughing
Няма проблем да ги правиш в МВ на очи, само трябва жълтъка леко да се пробие, за да не гърми. Аз съм си правила бъркани със сирене на МВ, също стават хубави Peace

# 178
благодаря за идеята,утре на обяд съм на това Grinning че и бързо стават нали на колко мин. ги пускаш?Искам да попитам какъв ориз ползвате аз пробвах кафяв но е ужасен даите съвет за системен ориз и да не е кафяв newsm78

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 13:41 от magi333

# 179
Благодаря ви за отговорите.
Значи аз днес съм яла до момента :
з: мюсли с кисело мляко - половин купичка
о: супа коприва с 1 филия ръжен хляб

Аз по принцип си вечерям към 18 часа, така че това условие в Системата няма да ми е трудно за спазване. Когато се науча кога какво точно мога да ям, също се надявам да свикна и да имам положителен резултат.
Имам нужда да сваля 4 кг за да се чувствам добре.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт