От кога започна да сяда вашето дете?

• 5 786
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Самостоятелно започна да седи на 7 месеца, преди това се олюляваше и не мога да го броя като седене в пълния смисъл  Simple Smile

# 46
Синът започна де седи стабилно в края на 5-я mесец. За mоmата е рано...

# 47
  • Стара Загора
В края на 6 месец.

# 48
  • София
Още не седи съвсем сам. Като не го придържам, започва да се клати на всички страни като онези кученца, дето ги слагат на задните стъкла на колите и тупва нанякъде  Joy Ама като има опора къде да се държи, си седи  Simple Smile

# 49
На седем месеца и половина седна стабилно. Иначе се опитваше от много рано, обаче се олюляваше и все я прикрепях с нещо.

# 50
  • София
Късно - някъде на 9 месеца беше.

# 51
  • в 1001-та нощ
Калоян започна да се заседява на 7 м, но не беше много стабилен

в твоя случай по-важно е детето - само да може да се изправи и задържи да седне, а не да се случва по амбиция на родител - преждевременно  Peace и без то да е готово за това

децата се развиват различно, затова и сравненията са само ориентировъчни - ето Калоян ходи сам, но близко дете с няколко месеца по-голямо не се пуска и не виждам драма в това  Peace

# 52
И аз не виждам проблем. Двигателното развитие няма нищо общо с интелектуаното. Доказано е  Peace!

# 53
  • в Надежда-та
Това, че иска да сяда, не значи, че може да сяда.
Ако може да седи сам стабилно - слагай го Wink

# 54
  • В подножието на планината
  Към края на шестия месец.

# 55
И синьт ми започна рано да се опитва да се набира,не искаше да лежи,но това не значи,че успяваше LaughingПосле,като седнеше беше нестабилен доста време,ако няма кьде да се опира или хваща,стабилен стана чак кьм края на 7-ят месец.

# 56
И двамата започнха да седят сами на 7 месеца.

# 57
Моя син също започнах да го слагам да седи чак след 6-ти месец. Кото преди това не съм го подпирала с възглавници. И много бързо се научи да да стои седнал стабилно без да се катурва на страни.

# 58
  • Стара Загора
Късно - някъде на 9 месеца беше.
И Веско също Peace

# 59
моят син започна да се опитва да седи на 4 месеца и половина(по скоро правеше коремни пресички и си държеше главата непрекъснато изправена). Споделих с доктора и се оказа, че това е нормално за повечето бебета и не означава, че са готови да седят. Някъде около две седмици след това му минаха мераците за седене, а аз спрях да го поощрявам. Сега е на шест месеца и половина и все още не може да седи стабилно.

Общи условия

Активация на акаунт