СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 577
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Връщам се от градината и едно нещо ми направи малко не добро впечатление.. искаха ни ксерокопия от личните карти, които да оставим там. Това не ми се вижда много редно. Градините администратори ли са на лични данни, че да държат такива документи? Ние нямахме, там нямаше ксерокс и въпросът приключи така, като обещахме да ги дадем септември. Аз смятам септември да забравя  Laughing

Обсъждахме в някоя от предишните теми. Би следвало да са, ще проверим.

На вратата на 8 ОДЗ има удостоверение, че са администратор на лични данни. Не знам за другите, но когато ходих да ги записвам ми направи впечатление.  Peace

# 706
Връщам се от градината и едно нещо ми направи малко не добро впечатление.. искаха ни ксерокопия от личните карти, които да оставим там. Това не ми се вижда много редно. Градините администратори ли са на лични данни, че да държат такива документи? Ние нямахме, там нямаше ксерокс и въпросът приключи така, като обещахме да ги дадем септември. Аз смятам септември да забравя  Laughing

Обсъждахме в някоя от предишните теми. Би следвало да са, ще проверим.

На вратата на 8 ОДЗ има удостоверение, че са администратор на лични данни. Не знам за другите, но когато ходих да ги записвам ми направи впечатление.  Peace

Ааа, добре, успокоихте ме, защото си оставихме всичките данни от личните карти и малко се тревожех.

# 707
В духа на въпроса относно отдадените под наем детски заведения прегледах тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578915.0 Там видях достъпните данни за някои градини, но информация за една сграда, която живо ме интересува не открих. Означава ли това, че е купена, а не отдадена под наем? Въпреки, че от предназначението и в момента ми мирише,че най - вероятно не е купена, а е дадеда на социалните или нещо подобно.. В момента голяма и слънчева сграда е превърната в цитирам "Дневен център за лица с умствени увреждания" Лицата са на възраст по около 20 год. и са не по - повече от 10. Идват сутрин и в 5 часа си отиват. Не, че и за тях не трябва да има място, естествено, че е така, ама толкова ли няма някоя друга малка общинска сграда или пък къща или нещо друго подходящо, което да им бъде предоставено (все пак са само около 10 човека) и да бъде освободена сграда за поне около 100 дечица? А преди около 10 год. това беше една страхотна ДГ с всичките и там приспособления  Tired

# 708
Добро утро момичета, аз имам един тъп въпрос, но нямам време да чета цялата тема и затова ще Ви питам.Ако приемат синът ми в дадено ОДЗ, но аз не искам да го запиша в него, а искам в друго, но в другото той не е класиран, какво мога да направя и съответно получавам ли повече точки като е класиран в дадено ОДЗ?
Още един път ме извинете, че Ви задавам този въпрос.
Лек и успешен ден Simple Smile)

# 709
Polinalab, като детето е класиране в определена градина не само не получаваш доп. точки, ами ти се отнемат такива. И това е най - естествено, при положение, че опашките от чакащи в повечето случай  надхвърлят 400 броя  Wink Например ако приемат детето в една градина, където ти е първо желание не защото си искала тази градина, а защото там сте имали шанс, а по - желаната градина е била тази на второ желание, то на следващото класиране няма да имате право да ползвате + 3т. за първо желание (ще бъдат +2), защото дедето вече е прието по първо желание..А какво можеш да направиш - ами просто запиши детето там, където е прието, защото това е ОГРОМЕН късмет и много майки от тук биха искали да са на вашето място  Peace 

# 710
Мерси за отговора Malak Muk, то едва ли ще го приемат де  Cry, вече съм се отчаяла, но има един минимален шанс да се класира в едно ОДЗ на края на света.Мерси отново за отговора.

Само да добавя, че във въпросното ОДЗ, което евентуално могат да ни приемат ми е по 3-то желание, в такъв случай точките пак ли ще ми станат 2 като добавя ОДЗ по първо?

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 10:52 от AnMary

# 711
  • София
А каква е тази запустяла детска градина отново в Младост, между блокове 43, 50 и 52? Сградата е напълно разрушена, а хора от района казват, че преди години била една невероятна детска градина, с басейни и др. подобни екстри?
А социалната служба на района- тя няма ли да се премести?

Касита, живея точно до тази ДГ. И до другата, дето са социалните де  Grinning  Та, кварталната клюка гласи, че тази ДГ е продадена(рушащатасе), но е продадена с фалшифицирания подпис на Бойко Борисов и сега текат дела. Респективно, всичко е замразено до произнасянето на съда и обяевяването на сделката за недействителна. По едно време имаше инициативен комитет, който се бореше за нещо, свързано с тази ДГ, но честно казано, каузата им беше супер неясна и всичко остана в небитието...
За градината, в която се помещават "Социални грижи", все си мисля, че не им е там мястото. То там са няколко сгради, имаше и част от сградата, която се ползваше от Дойче шуле, но не съм се интересувала повече, че тогава точно тръгнах на работа и нямаше как ... Но след ремонта на тази бивша ДГ миналото лято, много дълбоко се съмнявам, че Социални грижи планират да я освободят скоро  ooooh! А ние буквално се избиваме за 26, 17 и 9(която е по-отдалечена, но пак върши работа)

# 712
  • Sofia
В духа на въпроса относно отдадените под наем детски заведения прегледах тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578915.0 Там видях достъпните данни за някои градини, но информация за една сграда, която живо ме интересува не открих. Означава ли това, че е купена, а не отдадена под наем? Въпреки, че от предназначението и в момента ми мирише,че най - вероятно не е купена, а е дадеда на социалните или нещо подобно.. В момента голяма и слънчева сграда е превърната в цитирам "Дневен център за лица с умствени увреждания" Лицата са на възраст по около 20 год. и са не по - повече от 10. Идват сутрин и в 5 часа си отиват. Не, че и за тях не трябва да има място, естествено, че е така, ама толкова ли няма някоя друга малка общинска сграда или пък къща или нещо друго подходящо, което да им бъде предоставено (все пак са само около 10 човека) и да бъде освободена сграда за поне около 100 дечица? А преди около 10 год. това беше една страхотна ДГ с всичките и там приспособления  Tired

Аз работя в бизнес център Сердика точно срещу тази бивша детска градина и живея наблизо, наистина повечето време стои празна, от време на време идва малка група по 5-6 човека, а наоколо сме много зле с местата, а и братята роми са повече тук и ни предреждат по социални критерии. От много време се чудя няма ли да я направят отново градина... тя е голяма, ще побере поне по 2 групи от набор, към 240 места.. Пиши ми ако разбереш нещо  Peace

# 713
момичета можете ли да ми обясните как така до днес сутринта имаше 1сободно място за набор 2009 в 19 ОДЗ, а сега изчезна? И това не е за първи път, ако не се лъжа след 1 или 2 класиране пак имаше такъв случай. Имам съмнения, че е записано дете по т.2.2.4.

# 714
Само да добавя, че във въпросното ОДЗ, което евентуално могат да ни приемат ми е по 3-то желание, в такъв случай точките пак ли ще ми станат 2 като добавя ОДЗ по първо?

Не, точките ти ще останат. Обаче в деня, в който се запишеш, ти се изтриват всичките досегашни кандидатури, дори и добавените след класирането. Трябва да ги добавиш пак, при което получаваш нова дата. Ако си със стандартни точки, това те праща в десета глуха и всякакви шансове за класиране се изпаряват. Напълно подкрепям Malak Muk, защото докато ти се назлъндисваш, ще се заеме и това местенце. За разликата в цената на държавната такса и частната градина/детегледачка според мен човек може да организира транспорт навсякъде. Ако финансовата страна обаче не ти е проблем, започвай да търсиш нещо частно в удобните за теб квартали, защото където е хубаво местата са малко.

# 715
Мерси момичета, за частна нямам възможност, а и както писах, едва ли ще го приемат там, защото все още има 10 дечица, които още не са записани и т.н......И да със стандартни точки съм.

# 716
  • Sofia
Ако тази година ни приемат в ОДЗ, догодина ще можем ли да се преместим в друго ОДЗ, което ни е близо и което сега няма обявени места за нашия набор? Или за да кандидатства ще трябва да го отпиша първо и да рискувам да останем никъде накрая...  newsm78

# 717
Ако тази година ни приемат в ОДЗ, догодина ще можем ли да се преместим в друго ОДЗ, което ни е близо и което сега няма обявени места за нашия набор? Или за да кандидатства ще трябва да го отпиша първо и да рискувам да останем никъде накрая...  newsm78
Ще можеш. 3-те точки за първо желание се възстановяват малко (май около месец всъщност  newsm78 ) преди първото класиране  Peace

# 718
  • София
разместих кандидатурите ,но все още нямам нов номер от граничната група  newsm78

# 719
разместих кандидатурите ,но все още нямам нов номер от граничната група  newsm78

Номера се генерират непосредствено преди класиране, т.е. в петък след заключване на системата. В събота се публикуват на сайта. През седмицата няма да получите номер.

Общи условия

Активация на акаунт