Ревливо бебе - можем ли да го променим?

• 5 255
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
  • София, Лагера
Мерси, мацки, че продължавате да пишете. Чета ви!  Heart Eyes
Ние имаме успех! Много се радвам! Пак си е ревлив, темперамента не се променя, но поне свикна да седи в столчето от време на време, а и гръбнакът ми поотпочина  Wink Ще оцелея!  Mr. Green

# 46
Мами помагайте.Моето бебе е ужасно ревливо,не помагат нито ръцете,нито говорене,пеене.Реве за всичко.Когато хълца,когато пръцка,когато ака,когато е будно винаги реве...5 мин е спокоен и после става страшно.Дори когато започне да се събужда първо отваря устата и след това очите.Мислех,че са колики,но той се отпуска като сополче и си реве просто.Карах го на доктор,педито каза,че е добре нищо му няма...реве нон стоп.Не направо се дере,ако не го вигнеш,а като го вдигна само си реве.Почти на два месеца е,страх ме е когато дойде момента да се събужда.Реве когато не може да да заспи.Мъжа ми вече дори при мисълта за него и лошо му става...оправям се сама,дори бабите ревне ли и изчезват.Не мога до тоалетна да отида,не съм си ресала косата от месец,той реве и аз по него!!!Направо е страшна работа.Отчаяна съм и не съм спала от както се е родил за по час на ден,ако евентуално благоволи да заспи.Чувствам как силите ме напускат...моля ви помагайте. Shocked Shocked Shocked baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 47
mi6lena. кърмиш ли го? Моят ревеше по всяко време, но на гърдата се успокояваше. Междудругото, като стана на два месеца почна постепенно да увеличава спокойните периоди на будуване, така че ще става все по-леко, дръж се още малко Simple Smile

# 48
Когато родих,тя така и не дойде.Правих какви ли не масажи,слагах го на гърдата,но той само при вида и и ревеше още по-силно и така и не дойде.На изкуствено мляко е.

# 49
  • София
а колко е голямо? и защо всъщност реши, че няма колики? или глад? така или иначе никое бебе не се дере нон стоп защото  му е готино да плаче...
много деца се успокояват навън...и дългите разходки помагат....

и бих ти препоръчала в някой от почивните дни да оставиш бебето на мъжа си и да поизлезеш за час-два-три сама или с приятелки да ти се проветри главата.
или някоя баба да дойде и да поизлезете с мъжът ти само, няма да промени детето, но ще ви освежи малко.

# 50
На какъв режим го храниш? Как преценяваш, че се е нахранил? Биберон-залъгалка даваш ли?

# 51
Когато плаче от колики пищи от бола,присвива се(личи си че го боли) през другото време кашля,за да започне да плаче.Правя се на маймуна за да не започне големият плач,спирам го за малко и след две минути пак същата работа...Купихме всички възможни лекарства за колики,нищ не помага,правих ме и бабините работи за колики и те не помагат.Майка ми все ми вика (яка ти душа с него)оставих и го една събота да го гледа и каза,че ако изкара още два дни с него и ще се сдуха.Аз съм по цял ден и цяла нощ с него,май почвам да се сдухвам да ви кажа!!!

Храня го на три часа,а ако спи се сабужда понякога на три часа и половина.залъгалка давам,но той хване я...смуче точно два пъти изплюва и започва да реве,пак я слагам и така се гоним постоянно.А понякога като плаче и му я подавам,направо почва да се дере

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 00:41 от AnMary

# 52
Пробвала ли си да го храниш по на често? Примерно като се разплаче и веднага да му дадеш мляко?

# 53
  • София
те болките от колики не винаги са еднакво силни, че да пищи чак, а че кашля , за да заплаче...и при моят така подобно почваха ревовете, но  си  плачеше от болки детето. капки никакви не помагаха....
аз не вярвам наистина, че някой ще плаче толкова много без никаква причина - така че бих го завела и на друг лекар, ако  личният му не ми дава никакъв отговор или съвет....

на в крайна сметка - гушкане и търпение....ако няма физически проблем, все ще премине ревът....а таткото е редно да е по-ангажиран, не да абдикира и да му става лошо при мисълта за детето му.

Пробвала ли си да го храниш по на често? Примерно като се разплаче и веднага да му дадеш мляко?
- дам, това наистина може да е пречена...или просто да увеличиш дозата...
но пък гладът би си проличал и по  наддаването предполагам...

# 54
пробвала съм да му правя цялата доза за за неговите месеци,по описанието на кутията...изпива я,но след това пак си плаче...първият месец бяхме качили 1600 и доки каза по- кротко,да не развие рахит.Почнах да правя по 110 мл на ядене,понякога го изпива,понякога не...кротко е за 5 мин и пак започва да реве...

# 55
Защо не му даваш още? Дъщеря ми на 10 дни изпиваше по 200 мл на едно ядене, защото беше зверски гладна, а само бебето може да каже точно колко му се яде. Пробвай като се разплаче да му дадеш да яде. Не гледай по кутията какво пише, нито средностатистически мерки и теглилки. Всяко дете си има индивидуални нужди и щом плаче, значи не са му задоволени.

# 56
ами давах му,180мл и от тях изпиваше 120-130 мл,но и това не помагаше...извадя ли бибата и се почва великото реване...много рядко заспиваше на шишето,но сложа ли го в леглото и отново е с ококорени очи готови за плач

# 57
Като спре да пие, му давай залъгалка. Понякога стомахчето се е напълило твърде бързо, заради голямата дупка на шишето, но бебето има нужда още да суче за успокоение. Или го вдигни да се оригне и пак му дай шишето, да видиш дали няма да яде още.

# 58
А пробвала ли си да го разнасяш изправен? Моят легнал и до ден днешен не може да остане без рев. Е, вече е голям и сам се справя с проблема, но просто легналото положение не му понася, включително типичната поза люлка, в която се носи бебе. От бебе на няколко дни го носим изправен и гледа света.
Аз също подкрепям идеята с храната. Би трябвало да се успокои. Ако не се успокоява от храна и залъгалка, наистина може би има някакъв проблем. Бебетата обикновено плачат, защото са гладни/жадни, спи им се, изплашени са (искат да се гушкат) или нещо ги боли... но едва ли просто така от келешлък.

# 59
mi6lena,не е много препорачително да увеличаваш храната,ако е на кърма да може да изпие доста,но АМ недей да рискуваш и аз така реших,че още гладен и му дадох на 40дни160гр.,двойно колкото трябва,но си ги изяде.На другия ден започна да повръща.Педито ни препоръча да го заведем на гастроентеролог и той каза че е получил рефлукс от преяждане и го лекувахме 2м. с някакви бливочи.тя обясни,че когато бебето има колики и си мисли,че болката в корема му е от глад,а не че в действително е така и трябва да се спазват грамажите.Знам какво чустваш.Моето бебе имаше колики до 5м.,от тогава започнаха да го мъчат зъбките,а още няма и все още е ад,но си казвам че без него не ми беше по добре.Сега поне спи през ноща,за разлика от периода с коликите,така че трябва търпение,можеш да пробваш да даваш Дормикинд,препоръчват го за ревливи и неспящи бебета,опитай може да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт