Kak да продължа да кърмя?

• 3 375
  • 60
  •   1
Отговори
# 60
Мая, би могла да продължиш да цедиш и да даваш изцедена кърма на МАртин - вярно, че контакта няма да  е същия, но детето ще получава от твоето мляко, а ти ще знаеш, че полагаш усилия за добро и вероятно ще се почувстваш по-добре. Сега си изморена и напрегната, което е нормално, но малко почивка и смяна на мисленето и нагласата за нещата може да помогнат. Доси и малко количество кърма са добър имунитет са детето.  Hug
Това и правя вече 3 месеца почти - цедя се и го давам на Мартинчо в шише .Но се уморих психически след многократните неуспешни опити и безсънни дни . Аз сум сама и няма кой да ми го погледа за да дремна през деня и да суберя сили за през ноща. Чувствам се много изтощена и затова прекратявам с усилията за кърмене . Продължавам да се изстисквам и да го давам на МартинЧо в шише и така докато ми спре млякото , ато вече доста ми намаля.
Мая, не се отказвай,
Искам да ти вдъхна малко надежда и да ти кажа, че не е невъзможно Мартично отново да засуче.
Ние си имаме проблеми още от края на първия месец, но винаги досега съм намирала сили да продължа и да не се отказвам. Много е тежко, когато детенцето ти те отхвърля и не иска да суче, повярвай ми много пъти съм плакала заедно с детето, но после ми минава и намирам мотивация да продължа. Много време кърмех сина си в сънено състояние, когато заспива или когато се събужда, постоянно го дебнех. Накрая към третия месец нещата се бяха пооправили, но пък след това се върнах на работа и положението се влоши. Много ми беше тежко, пробвах го всеки път да суче, и като не станеше изцеждах и давах със шишето. Моят син обаче и шишето не обича кой знае колко и си е жива мъка да го нахраниш. Постепенно започвах да го поуспивам и да му давам шишето. Един ден реших, че ще пробвам същата тактика и с гърда и така от няколко месеца започнах да поприспивам леко детето и да му предлагам гърда. И това действа, повярвай ми. Е, при сукането на сън не може да изсуче кой знае колко много и след всяко сукане се изцеждам, но и това е нещо. Постепенно започна на суче по-добре, а аз от цеденето си увеличих млякото. От няколко седмици пробвам да му предлагам гърда преди да заспи вечер, отначало сучеше много кратко и пускаше, но постепенно времето започва да се увеличава. Ако не иска да суче, изгасям лампата и го слагам легнал обърнат към мен, доста често намира сам гърда и захапва. Не мога да кажа, че напълно съм се справила с проблема, но мисля, че има шанс някога и моето дете да започне да суче нормално, а дотогава ще се цедя. Веднъж щом свикнеш всъщност не е чак толкова тежко, аз се цедя по три пъти докато съм на работа и три пъти вкъщи, като вечер пропускам едно цедене след кърмене и нощем също само давам да суче без да цедя.
Аз не съм успяла все още да се справя, но исках само да ти покажа, че съвсем не си единствената, и че със сигурност можеш да се справиш Hug
Благодаря ти flufffy за куража , но за мен е малко късно вече , все пак много се радвам , че има хора като теб , готови да помогнат с каквото могат на останалите !!!
Благодаря ви на всички за подкрепата!!!

Общи условия

Активация на акаунт