Kak да продължа да кърмя?

• 3 370
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Всъщност, като се върна назад, се сещам, че в началото започна да ме хапе, после спря да яде. Шишето е, за да хапне поне нещо. Защото хич да не яде, ми се струва абсурдно.
Не мисля, че има връзка със захранването. Той от преди това не ядеше. А 80 мл. са максимума и то за около 30 минути ядене. Не яде с голям ентусиазъм. Продължава да избутва с езика храната.

# 46
  • София
А колко е качил за последния 1 месец? И въобще колко е качил откакто не суче добре?

# 47
Този месец не сме го мерили още, но предните два - на 5 месеца е 8900, а на 6 - 9,630. Според мен през последния месец не е наддал, а по-скоро е свалил. Ще видим на консултацията.

# 48
  • София
tweety, за 6 м. е качил повече от добре, 730 гр. за шестия месец е супер.
Бих изчакала по-спокойно резултата на 7 м., моето лично мнение е, че трябва да упорстваш нежно с гърдата, шишето може да влоши ситуацията, това не е малко бебе, гладно няма да остане. Нормално е при зъбоникнене да са нервни и да отказват храна, пък дори и да поотслабнат малко, но при вас дори и това го няма до 6 м.

# 49
Благодаря ти за отговора, ще опитам да съм по-спокойна и да изчакам наистина резултата. Ще пиша пак.   smile3525

# 50
Здравейте,
резултата от консултацията е - +100 гр. / + 1 см.

# 51
  • София
Не е много, но все пак е качил, и е пораснал 1 см /доколкото това пък могат да измерят на извиващо се бебе/.  Давала ли си добавка през последния месец, как се държи на гърдата в последно време?
tweety, а колко е роден? 

# 52
Здравейте.
След поредния опит да накарам МартинЧо да суче , се оказа ,че е невъзможно . След като ми даде фалшиви надежди с шишето на MEDELA CALMA , той пак отказа да суче . Тоест няколко нощи се мъчехме и реших този път наистина да спра . Просто когато имам второ дете , ще внимавам да не повторя старите грешки .
Сега се опитвам да си спра кърмата , но и това не се оказва лесно . От около 5 - 6 дни намалих броя на изстискванията , но млякото ми не е намаляло кой знае колко .
Кажете ми как да процедирам , за да спра млякото .

# 53
Мая, би могла да продължиш да цедиш и да даваш изцедена кърма на МАртин - вярно, че контакта няма да  е същия, но детето ще получава от твоето мляко, а ти ще знаеш, че полагаш усилия за добро и вероятно ще се почувстваш по-добре. Сега си изморена и напрегната, което е нормално, но малко почивка и смяна на мисленето и нагласата за нещата може да помогнат. Доси и малко количество кърма са добър имунитет са детето.  Hug

# 54
Мая, не се отказвай,
Искам да ти вдъхна малко надежда и да ти кажа, че не е невъзможно Мартично отново да засуче.
Ние си имаме проблеми още от края на първия месец, но винаги досега съм намирала сили да продължа и да не се отказвам. Много е тежко, когато детенцето ти те отхвърля и не иска да суче, повярвай ми много пъти съм плакала заедно с детето, но после ми минава и намирам мотивация да продължа. Много време кърмех сина си в сънено състояние, когато заспива или когато се събужда, постоянно го дебнех. Накрая към третия месец нещата се бяха пооправили, но пък след това се върнах на работа и положението се влоши. Много ми беше тежко, пробвах го всеки път да суче, и като не станеше изцеждах и давах със шишето. Моят син обаче и шишето не обича кой знае колко и си е жива мъка да го нахраниш. Постепенно започвах да го поуспивам и да му давам шишето. Един ден реших, че ще пробвам същата тактика и с гърда и така от няколко месеца започнах да поприспивам леко детето и да му предлагам гърда. И това действа, повярвай ми. Е, при сукането на сън не може да изсуче кой знае колко много и след всяко сукане се изцеждам, но и това е нещо. Постепенно започна на суче по-добре, а аз от цеденето си увеличих млякото. От няколко седмици пробвам да му предлагам гърда преди да заспи вечер, отначало сучеше много кратко и пускаше, но постепенно времето започва да се увеличава. Ако не иска да суче, изгасям лампата и го слагам легнал обърнат към мен, доста често намира сам гърда и захапва. Не мога да кажа, че напълно съм се справила с проблема, но мисля, че има шанс някога и моето дете да започне да суче нормално, а дотогава ще се цедя. Веднъж щом свикнеш всъщност не е чак толкова тежко, аз се цедя по три пъти докато съм на работа и три пъти вкъщи, като вечер пропускам едно цедене след кърмене и нощем също само давам да суче без да цедя.
Аз не съм успяла все още да се справя, но исках само да ти покажа, че съвсем не си единствената, и че със сигурност можеш да се справиш Hug

# 55
  • Пловдив
Ако някой ми отговори на един въпрос, ще съм благодарна. Аз до голяма степен отказах бебо от 1-2 дохранвания дневно, но това ми се удава само до обяд. После кърмата ми е по-малко количество, по какво съдя- освен че гърдите ми са меки, бебето суче 5 мин и започва да се дърпа, дразни, усещам как суче "на сухо" (яко търкане и сухота по зърното) и какво правя- дохранвам.
Та исках да питам: наистина ли ще спадне значително кърмата ми, ако при оскъдно мляко давам шише с АМ (например в 3 ч следобед, тогава започва дърпането от цицата), запазя си гърдите и след 2-3 часа когато са пълни, да нахранят бебето пълноценно ?

# 56
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ако някой ми отговори на един въпрос, ще съм благодарна. Аз до голяма степен отказах бебо от 1-2 дохранвания дневно, но това ми се удава само до обяд. После кърмата ми е по-малко количество, по какво съдя- освен че гърдите ми са меки, бебето суче 5 мин и започва да се дърпа, дразни, усещам как суче "на сухо" (яко търкане и сухота по зърното) и какво правя- дохранвам.
Та исках да питам: наистина ли ще спадне значително кърмата ми, ако при оскъдно мляко давам шише с АМ (например в 3 ч следобед, тогава започва дърпането от цицата), запазя си гърдите и след 2-3 часа когато са пълни, да нахранят бебето пълноценно ?

Да, наистина. Начина да увеличиш лактацията е като увеличиш броя кърмения и цедиш след кърмене. Варианта е да слагаш бебето възможно най-често на гърда в следобедните и вечерни часове и след това да цедиш, друг вариант е да се цедиш след сутрешното кърмене, когато млякото е най-много и да го даваш вечер вместо добавка. И оставяй бебето да суче на сухо, по този начин то казва на гърдите ти, че има нужда от още мляко.  Peace

# 57
svetla,

Не съм го е написла чудесно. Гърдите са дадени за употреба, няма какво да си пазиш, а напротив. За да се напълни една чаша-преди това тр да е изпразнена, ако стои пълна - няма къде да налееш нали? Съвсем просто казано..

Ето да прочетеш по твоя въпрос http://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/
Също и това http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/78/

Прецени как ти е най-удобно - дали да включиш няколко изцеждания, за да стимулираш идването на повече кърма, или да предлагаш на бебето по-често да суче, както и да редуваш гърдите няколко пъти на едно хранене и да включиш поне едно нощно кърмене, ако нямате такова.

Ако решиш да цедиш ударно известно време за увеличаване - ето инфо за това как да си направиш нещата по-оптимални
http://www.podkrepazakarmene.com/%D0%B8%D0%B7%D1%86%D0%B5%D0%B6% … 80%D0%B8-133.html

Доста майки избират да кърмят по-често, бебето е най-добрия стимуля а и така  е най0мързеливо...но ти ще си решиш..

Успех!

# 58
  • Пловдив
Това ме притеснява, че бебето се сърди, дърпа и в крайна сметка остава гладничко, когато имам дефицит на мляко, това се повтаря. Пресен пример имам: сутринта в 4 часа бебчо яде и в 7 часа като си поиска- не се бяха напълнили гърдите с достатъчно мляко, та представям си, ако му бях дала на по- малък интервал. Някои казват, че при полупразни гърди като суче бебето, започва да се секретира мляко- да, ама не- бебето продължава да не се наяжда  Sad И се принуждавам да давам шише с АМ. А какво би останало, ако се и изстисквам, тогава нищичко не бих му предложила на човечето.

# 59
  • София
Отнема известно време да обърнеш нещата - ако си дохранвала известно време, няма как с магическа пръчка да се случи бързо млекопроизводство. Simple Smile
Около 1 седмица до 10 дни често предлагане обръща ситуацията - първата статия, дадена от ДеЩо.. много добре обяснява защо не трябва да "пазиш" млякото в гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт