Частни детски градини София 3

• 71 878
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Въпросче към майките с дечица в Камелини Монтесори. Как приеха децата ви, чакахте ли в списък на чакащи и ако да колко време отне?
Не чакахме, но може би защото аз през декември им писах, за да им кажа, че искам да се запишем през септември следващата година. И когато дойде септември, вече имаше места. Не знам дали нещо се е освободило или наличието на места се дължеше на двете нови открити групи в кв. Изток. Тогава имаше хора, които за броени дни се записаха, без чакане.

Пиша ти бележка.

# 136
  • София
За Камелини Монтесори минималната възраст е 2,5 г., нали?

# 137
Съмнявам се. В нашата група има и деца на 2, които не ходят от вчера.
Имат и група за малки, където приемат сигурно и от една годинка.

# 138
  • София
Елора, благодаря!

# 139
  • София
Елора, градината в Изток на какво разстояние е от метро станцията? Информативно само.
Олив, преди няколко месеца бяха започнали да строят площадка на "Богатица" в междублоковото пространство? Построиха ли я? Ако да - сега само там ли излизат децата или пак ги водят до парка?
И ако са на тяхната си площадка стоят ли по-дълго навън?

Още един въпрос имам - как стоят нещата с храненето, ако детето не може да се храни само' с лъжица?

# 140
И аз чакам за Камелини, казах им колко е голямо детето и че искам да тръгне веднага, когато е възможно, все едно къде. Да видим.. това ми беше първият избор, преди изобщо да кандидатствам за държавни ясли, но много се разочаровах, защото нито ми обясниха нещо, нито нищо, така и не разбрах нито на каква възраст са най-малките, нито има ли изискване да са без памперс.. а счупих телефоните от звънене, писах 100 мейла.. И така и не разбрах мога ли да разчитам на място там, откога.. Ако някой знае повече и може и на мен да ми прати лично, много ще се радвам!

# 141
Елора, градината в Изток на какво разстояние е от метро станцията? Информативно само.
На голямо, според мен. Не може лесно да се измине с двегодишно дете това разстояние пеш.
Не мога да пратя линк от бг-мапс, затова го виж сама - къщата е на Антон Чехов 11.

Още един въпрос имам - как стоят нещата с храненето, ако детето не може да се храни само' с лъжица?
Учат го. Там всичко децата правят самостоятелно. Моята не можеше да се съблича, но на втория ден започна. Прибираше се с облечена наобратно блуза известно време, после свикна.
Помощта се изразява главно в това да ги карат сами да се опитват. Научили са ги, че ако не успяват с нещо, трябва да искат помощ, но никой не им я предлага. Детето е активната страна.
Ако владее координацията на движението загребване и носене към устата, това е достатъчно. Ще го мотивират да го прави сам, дори и вкъщи да не проявява желание.

bast, няма как да имат изискване за осем месечно да е без памперс. Предполагам то не е проходило още. Не съм сигурна дали изобщо могат да приемат толкова малко дете.
Предполагам, че не ти отговарят кога ще има свободно място, защото няма как да знаят. Едва ли питат родителите "Някой няма ли да се отказва скоро?".
В нашата група най-големите деца са на 5. Евентуално трябва да тръгнат на предучилищна тази есен, но не знам дали ще ги отписват от градината или ще се опитат да уредят провеждане на предучилищната в Камелини. Отдавна се работи по въпроса, но топката е в ръцете на министерството и не се знае какво ще измислят.

Питай каквото те интересува във връзка с градината, може и да успея да ти отговоря, стига да не е кога ще има свободно място, защото това едва ли някой го знае.

# 142
  • София
Елора, мерси Hug

bast, най-добре си уговори среща по телефона и се виж с тях на място. Има много подробности и е трудно да се проведе такъв разговор по телефон. Обикновено можеш да си направиш среща към 3 - когато спят децата, иначе са заети и отказват.

# 143
Елора, мерси Hug

bast, най-добре си уговори среща по телефона и се виж с тях на място.

Ами аз точно среща исках, но ми отказаха. То и по телефона никаква информация не ми дадоха - казаха ми да пиша мейл, евентуално кога може да има среща, на мейла ми казаха, че няма места.. защото бях прочела някъде по темите че има списъци им отговорих, че искам да ме запишат поне в списъка, но всичко в комуникацията беше толкова измъчено, че направо няма накъде, отговори чаках по повече от седмица. Мислех си да се изтреса просто на адреса, въпреки че са ми отказали среща, но чак пък толкова да се натискам.. не ми се стори нормално. Може би наистина няма смисъл да си губим взаимно времето, щом няма места, но аз тези упражнения ги направих преди месеци, а сега вие пишете като че ли няма такива проблеми и затова си помислих дали просто са ми отказали само на мен. На вас, чакащите момичета, какво точно ви казаха?

# 144
  • Sofia
Егати измъчената работа.  Shocked
Аз бих се отказала да се занимавам с такива, ако ще да са най-прехвалената градина. Rolling Eyes

# 145
Ама то и по другите тука из центъра е същата работа, но там и други майки са получили откази, но за тази специално започнах да се притеснявам да не излезне, че само на мене са ми отказали...

# 146
С този недостиг на места в детските градини (частни и държавни) съвсем на маймуни ни направиха.
Като нямат места поне да ти кажат да им се обадиш след месец или поне да ти кажат, че за момента няма как да ти приемат детето и ти да си търсиш друг вариант.
Просто нямам думи...
До къде стигнахме дори и в частните градини да стоим на колене и да им се молим да ни вземат децата.

# 147
Е, чак пък да седиш на колене и да се молиш  Stop

# 148
  • София
bast, говорила съм си по телефона няколко пъти, на срещи съм била два пъти - не съм усетила такава тегавина, за каквато разправяш? newsm78

Освен можеш да следиш кога ще има Ден на отворените врати да идеш, безценно ми беше на мен това.

# 149
И аз благодаря за отговорите.  Hug
До колкото разбрах, Жени - собственичката има здравословни проблеми и за това съпругът и е поел записванията. Явно заради това не се получава комуникацията. На мен не са ми писали, кой номер сме в списъка и определено не мога да разчитам, че ще ние приемат до септември..

Общи условия

Активация на акаунт