Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 959
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Момичета работи ли ви SKYPE-a ? Сега се прибирам, пускам компютъра и излиза съобщение Skype has stopped working  newsm78 Само при мен ли е така или са го бъгнали  Confused

Трябваше преди да питам да надникна в клюкарника, ето за тези които ги интересува  Tired

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=586407.0

Аз го ползвах днес много пъти, не съм имала проблем.Обаче една приятелка във фейса пита същото и се оказа, че в Бг имат някакъв проблем.

# 511
Момичета работи ли ви SKYPE-a ? Сега се прибирам, пускам компютъра и излиза съобщение Skype has stopped working  newsm78 Само при мен ли е така или са го бъгнали  Confused

Трябваше преди да питам да надникна в клюкарника, ето за тези които ги интересува  Tired

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=586407.0
При  мен си работи нормално за сега преди 20-30мин даже говорих с майка

# 512

Чета, позасегнали сте и темата за харесването и нехаресването. Аз избягвам да пиша тук по този въпрос. И Англия и България си имат добри и лоши страни, но ме очудва как с лека ръка някои правят обобщения за живота тук без да са живяли достатъчно дълго и без да са се сблъсквали с доста негативни неща тук. Още повече, че щом сме дошли тук трябва да сме непременно доволни от абсолютно всичко. Доста нахално звучи "щом не ти харесва тук, отивай си в България".  Отдавна съм в този форум и не една и две амглийски мами се върнаха в България и не мисля, че е само сащото не им харесваше тук. А това с харесването и нехаресване много зависи от това как и колко си живял в България и доколко познаваш живота тук. Когато говоря за нещо, за масата, не за района, не че не е от значение.

newsm10  202uu
. Останалите му колеги бяха предимно индийци. Запознаваме се и на 2-рата минута единият от тях, който яде дюнер, взима парче от питката, омазва я добре със сос, завтъква и парче месо и се опитва без предупреждение да ми го набута в устата.  Rolling Eyes Аз ужасена, но и гледам да не го обидя човека, му казах, че не съм гладна, не искам да опитам. Той обаче упорит........."Не се срамувай, опитай....." Работата стигна почти до кавга и накрая надделя. Казвам аз, че мога и сама да си взема ако искам. Обаче, не.....той държи да ме нахрани като бебе. 

Joy  направо си го представих  Joy

# 513
  • Bristol
а песента ме разплака Hug
Всеки път, като я слушам, ме разчуства тази песен. А няма да ти казвам и колко пъти съм я слушала във филма "Мама Мия" Crazy Мюзикъла в Лондон не съм имала възможност да го видя, но е в листа на нещата, които един ден ще направя. Сладко банално  Laughing

Добре сте си в Лондон, че нямате много кореняци британци. А нас питате ли ни, дето се борим с какви ли не местни акценти  Whistling Дори и американците не искаха Шерил Крол, прибира се пак тук, ние да си се мъчим с акцента й  Hug Аз харесвам манчестърския акцент Wink И в нотингамския акцент обожавам типичните северняшки извивки  Heart Eyes Обаче нюкасълският ми е много неприятен, а и трудно го разбирам  Rolling Eyes Embarassed Имаме ли мами пишещи от там, Ню Касъл, Съндерланд?

# 514
aniji, нещо не ми се получава тьрсенето в Балкан холидеис ThinkingАз си тьрся за началото на септември от Бургас да речем, че Варна ми идва далечко до тук, но какьвто и град в УК да сложа ми дава сьобщение 4е не може да намери нищо Crossing Arms

# 515
  • UK
Чета, позасегнали сте и темата за харесването и нехаресването. Аз избягвам да пиша тук по този въпрос. И Англия и България си имат добри и лоши страни, но ме очудва как с лека ръка някои правят обобщения за живота тук без да са живяли достатъчно дълго и без да са се сблъсквали с доста негативни неща тук. Още повече, че щом сме дошли тук трябва да сме непременно доволни от абсолютно всичко. Доста нахално звучи "щом не ти харесва тук, отивай си в България".  Отдавна съм в този форум и не една и две амглийски мами се върнаха в България и не мисля, че е само сащото не им харесваше тук. А това с харесването и нехаресване много зависи от това как и колко си живял в България и доколко познаваш живота тук. Когато говоря за нещо, за масата, не за района, не че не е от значение.

Това понеже е в моята градина няма да го подмина  Mr. Green Първо никаъде не правя обобщения за живота в двете държави, казах, че медалът има две страни. Второ, през достатъчно перипетии  съм минала точно в Англия и трето: въпреки проблемите смятам, че нямам право да се оплаквам след като сама съм си го избрала. Ето затова ми беше такъв коментарът.   Peace

# 516
aniji, нещо не ми се получава тьрсенето в Балкан холидеис ThinkingАз си тьрся за началото на септември от Бургас да речем, че Варна ми идва далечко до тук, но какьвто и град в УК да сложа ми дава сьобщение 4е не може да намери нищо Crossing Arms
Най-добре им се обади аз така правя и те ще ти дадът цена.Между другото има дост българи в офиса им Peace

# 517
ето тук намерих нещо допълнително и интересно.
http://uk.ixl.com/math/year-2
butterflyve, плащаш ли, за да ползваш този сайт?

Simple Smile - не. Когато го разкъцах, не знаех че ще иска плащане. Сега просто го ползваме по малко всеки ден или сменяме компютрите. Кофти малко  Simple Smile

В колата слушам радио, но имам един диск - Мама Миа. Когато съм с голямата често пускам тази песен и я гледам с навлажнени очи. След месец става на 13. Просто не знам как се 'slip-na trough my fingers' това време.

По повод дискусията - има места и места, хора и хора. Всеки е с различна история и приоритети в живота. Всеки МОЖЕ да избира къде да живее, с кого да се среща и как да възпитава децата си. Всеки МОЖЕ да избере да бъде щастлив. Само ЗДРАВЕ да е.

# 518
  • ENGLAND
Чета, позасегнали сте и темата за харесването и нехаресването. Аз избягвам да пиша тук по този въпрос. И Англия и България си имат добри и лоши страни, но ме очудва как с лека ръка някои правят обобщения за живота тук без да са живяли достатъчно дълго и без да са се сблъсквали с доста негативни неща тук. Още повече, че щом сме дошли тук трябва да сме непременно доволни от абсолютно всичко. Доста нахално звучи "щом не ти харесва тук, отивай си в България".  Отдавна съм в този форум и не една и две амглийски мами се върнаха в България и не мисля, че е само сащото не им харесваше тук. А това с харесването и нехаресване много зависи от това как и колко си живял в България и доколко познаваш живота тук. Когато говоря за нещо, за масата, не за района, не че не е от значение.

Това понеже е в моята градина няма да го подмина  Mr. Green Първо никаъде не правя обобщения за живота в двете държави, казах, че медалът има две страни. Второ, през достатъчно перипетии  съм минала точно в Англия и трето: въпреки проблемите смятам, че нямам право да се оплаквам след като сама съм си го избрала. Ето затова ми беше такъв коментарът.   Peace
А някъде да съм ти написала името или цитирала?  Naughty
Пък и бъди сигурна, че нито проблемите, нито перипетиите свършват. Това, че сме избрали да живеем тук не означава, че трябва да сме "винаги едни доволни свине"и да не виждаме и негативите на живота тук.
Цитата е от една друга тема и не цели обиждане, просто са точните думи.

# 519
... И в нотингамския акцент обожавам типичните северняшки извивки  Heart Eyes Обаче нюкасълският ми е много неприятен, а и трудно го разбирам  Rolling Eyes Embarassed Имаме ли мами пишещи от там, Ню Касъл, Съндерланд?

Хо-хо, аланглето е от Каунти Дъръм.
Но пък е прихванал от нотингамския, така че крайният резултат е почти безакцентов  Crazy

# 520
  • ENGLAND
Малко да разнообразим темата с акцентите и диалектите Laughing. За мен най-неразбираем е Scouse - ливерпулския акцент.В програмите за DIY има един специалист Крейг Филипс, нищо не му разбирах, ама и те по-малко го включваха. Сега си има и собствено предаване и гледам доста си е пооправил акцента, поне може да му се разбере какво говори.
Аз когато дойдох първия месец бях направо в шок, нищо не им разбирах, особено родата, перкаха си на блак кънтри аксент и нъжа ми трябваше да ми превежда. То и до последно преди да почине със свеки бяхме в супер отношения, говорехме на различни езици, или по точно всяка си говореше на нейния и дарлинга превеждаше само хубавите неща Laughing (е, то лоша дума нито казах, нито тя каза, супер си беше жената). Сега вече не само им разбирам тукашния акцент, но и дори го говоря, но до диалектните думи още не съм опряла. Виж за да се разберем с дребната понякога пак опирам до мъжа ми.
Кажете вие как се оправяте с акцентите там където сте? А и нящо смешно може.

# 521
По нашия край им се разбира.
Но имах една колежка, която толкова удължаваше гласните,
направо забравяш как е почнала думата, докато свърши.
Разбирах й, но ме влудяваше как говори и гледах да огранича общуването ни до и-мейли.
Макар че и там ми се привиждаха милиони гласни...

Родителите на аланглето ги разбирам без проблеми. Но съседът мисля е от друга планета.

Първия ми сблъсък с уж английския, беше в дълбоката шотландска провинция.
Накрая им разбирах, но за двете ми години там, не научих нищо полезно.

Много съм благодарна на работата си, че говоря буквално с кого ли не, от къде ли не.
В началото ми беше малко нервно, но аз имам ухо и бързо свикнах.
Диалектни думи избягвам да използвам.
Но се уча и старая да използвам повече идиоми и типично британски изрази.
Много ги шашкам, защото ми казват, че не очакват от чужденец да чуват подобни.

За моя радост, покрай мен винаги съм имала колеги,
които имат филологическо образование и са ми давали полезни съвети
по отношение на думи, акцент, граматика. Защото имам и такива,
които пишат и говорят не много грамотно, пък ти си мислиш, че ти грешиш...

В началото, много ме беше срам да искам да си спелуват имената или да повторят казаното.
А хората звънят по телефона и до тях телевизори, ревящи бебета, чувала съм дори
пускането на водата в тоалетната...
Къде не дочуеш, къде не разбереш, отделно някое по-засукано име..
Около мен всички си казват-Кажи отново, повтори...
Мен ме беше срам, защото си мислех, че те ще си помислят-
Ето, тя е чужденка, не знае езика и затова пита..
Много време ми трябваше да се оттърся от това глупаво разсъждение.

Забавлявам се много с догадките от къде съм.
Най-често ме припознават да съм от французко.
Но най-любимите ми са Африка и Япония-от миналата седмица Crazy

# 522
Здравейте момичета ... Бих искала да помоля за помощ "от мястото на събитието" така да се каже.
Тука спорим с едни хора за това какви разходи по поддръжка на жилището следва да се прлащат в Англия ... при собствен имот, и ако само половин година живеете а другата сте в БГ?

# 523
  • Bristol
Хо-хо, аланглето е от Каунти Дъръм.
Но пък е прихванал от нотингамския, така че крайният резултат е почти безакцентов  Crazy
Хаха добре, че е по променил акцента си, че оня акцент, джорди ли му викаха, е ужас  Sick Определено им влизам в положението на американците, дето не разбират Шерилката  Mr. Green А свекърите как говорят тогава?!
Дорет, аз като се преместих от Бирмингам в Бристол и установих, че съм започнала да разбирам английския мнооого по-добре  Joy Супер си говорят тук. Само където не можем да се разберем с колегите на обяда как се вика, лънч или динер. Според местните е динер, аз държа на лънч, те ме отрязаха, да не се правя на много пош  ooooh!
Хъм, Радостче, не знам да има разлика, ако постоянно живееш или само 6 месеца живееш  newsm78 Има разлика за бенефитите и държавната пенсия, нямаш право на тях, ако повечето време живееш извън страната, но за имота ...

# 524
Merry, въпросът е, че тук едни хора не искат да си плащат сумите по поддръжка на сградата в която имат имот - става дума за асансьор, чистачка ... с оправданието, че през по-голямата част от времето са в чужбина. А това, че всички плащат е решено на общо събрание (според нашето законодателство това си е абсолютно легално)... така че това исках да знам, как стоят нещата в Англия ... ако те няма 3 месеца например и се прибереш в Англия не ти ли искат да си платиш тези разходи дори и да не си бил в страната?

Общи условия

Активация на акаунт