той я пребива, а никой не се меси

• 22 393
  • 457
  •   1
Отговори
# 435
Няма нужда от задълбочаване, разбрах те чудесно. Но това е твоя начин, което не значи, че трябва да е и моя начин.
Твоя начин решава проблема в краткосрочен план. В момента може и да не я пребият, ще я пребият или убият после. Не говоря теоретично, за съжаление.
Твоя начин го приемам и съм твърдо за, ако на улицата срещна човек, над който се упражнява насилие. Не бих го подминала. Но за подобни битови проблеми, които продължават години, а понякога и десетилетия, а понякога и цял живот, да събереш комшиите в блока и ячките мъже не решава нищо, а напротив - може дори да влоши нещата след това.

Ако на тази жена не й се помогне да разбере, че трябва да се махне незабавно от тормоза, никой, дори и ячките ти съседи, не могат да я спасят.

Пак повтарям, от една такава помощ познавам човек, който се бореше за живота си месеци наред. След това съседката, която се опитваше да спаси се премести с мъжа си в друго жилище и си продълъжиха същия "щастлив" живот.

# 436
В интерес на истината в първия момент като прочетах историята нямах ама грам идея какво да се направи. Явно с дъвченето й се замислих как бих реагирала на момента.

И никой не говори за бой. Говори се поне да се спре настоящия бой, а после почваш да говориш нна  жената да се вземе в ръце, защото мъж посегне ли веднъж няма спирка.

Когато живеех с бившия ми съпруг, една стена ме делеше от комшиите. Блъска той по стените, крещи вика... Аз даже още бях бременна. ПРистигаше чат пат и майка му и викаше по мен и тя. Надвикваха се. След това се пренесахме в друга стая, два месеца преди да се изнеса първия път. Комшииката отсреща дойде да ме целувала, че съм събрала смелост. А да беше дошла поне веднъж при мен да поговорим, една дъщеря имаше разведена след психически тормоз. Едва ли щях толкова да го търпя.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 23:57 от Корина

# 437
Оф... ужас , като чета колко много хора са си позволили да вдигат ръка срещу безазщитен човек...ужас. Какъв човек трябва да си, за да се осмелиш да биеш бременна или дете или пък жена ти...какво е удоволствието или удовлетворението ...писъците ли  или ужасените ти деца. Не знам бе ...кви са те зи хора.
До сега в цялата тема винаги апелирах да се работи със специалсти и все още така смятам, но ако аз съм подобна ситуация и не ми издържат нервите, докато специалиститие от даденият център или фондация установят контакт с жертвата, аз сто на сто бих звъняла тропала на вратата, докато ми отворят. А, ако ми отворят охоооо е, тогава Twisted Evil ...няма да говоря вярвате ми , но аз имам възможността да го простна и сама...ама де тоз късмет.  Twisted Evil Така се ядосвам на такива мъже, та това мъже ли са бе?!?
Всъщност Корина ти добре казваш , така е като първа мярка, могат мъжете да се съберат и да опитат поне да помогнат.Е, вярно , че това е нож с 2 остриета - но кой може по дяволите да седи безучастен при такова насилие?!? ooooh!

# 438
  • София
Биячите на жени, които аз познавам, не биха се сбили с мъж, защот са свикнали да бият по-слаби от тях. Дойде ли някой по-силен стават по-ниски от тревата. Такива катили заслужават да им се плати със същата монета: як бой, унижение и изолация, за да вземат от дума.

# 439
  • Бургас
За съжаление много са тези жени http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15073629,00.html

# 440
Биячите на жени, които аз познавам, не биха се сбили с мъж...

Моите наблюдения са същите.

# 441
За такива случаи никога не знам кой е най-правилният начин да се реагира.
Честно казано, всякаква реакция ми се струва неподходяща.
Най-безобидното наистина е да се говори с жената, но не се знае и това до какво ще доведе, ако тя не се осъзнае правилно какво трябва да направи.
Единственото, за което може мъжете от входа да говорят с насилника, е това, да му правят забележки за шума, за виковете, че никой не е длъжен да ги слуша. И ако го заплашват за нещо, то това да е заради нарушеното спокойствие на съседите...
Защото е ясно, че щом пребива жена си, на него не му пука особено за нея и няма сила на земята, която да го накара да си промени мнението.
Затова и в последно време започнах да се замислям, че полицията наистина има право като казва: "Това са техни лични отношения и нас не ни касае!". Виж, ако жената подава жалби след всеки побой сама, вади медицински и се опитва да се отърве, тогава не бих оправдала бездействие от страна на органите на реда. Но в случай, че жената понася стоически издевателствата над нея, няма какво да се направи...

# 442
На тази жена не може да се помогне, преди тя да реши, че има нужда от помощ.
Междувременно ние можем да се вгледаме в дъщерите си и да помислим как да ги направим хора, които няма да бъдат жертви.
Вече ми се случи да изваждам детето си от подобна ситуация - един юнак беше си позволил да я ошамари пред мол ъф софия. Девойката едва ли не смяташе, че може и да си го е заслужила. Та като яхнах метлата...Да държиш ръката на дъщеря си, докато тя изтрива към 200 смс (един по един и след прочит, по мое настояване), блокира скайп, фейсбук и си изчиства телефона от всички свързани номера, е меко казано гадно. Не е приятно и събирането на всички следи (картички, подаръци) в кашон и ритуалното изхвърляне в контейнера - стана си цяло погребение на връзка, но си струваше. Сега поне знае, че болката, която преживя, е нищо в сравнение с факта, че си запази себеуважението и успя да продължи нататък без огромни щети.
Единственото, за което съжалявам малко, е че впускайки се в тоталното изличаване на момчето, не намерих сили да се обадя на майка му и да й кажа, че си отглежда насилник.

# 443
Наскоро две деца останаха без майка, след като тя искаше да се махне от бащата, който я тормозеше и пребиваше. И всичко това се случва пред очите им.
А поведението на бабата и дядото, кото не могат да озаптят сина си е меко казано отвратително....

# 444
Бабата и дядото са преди всичко родители на насилника и са склонни да го оправдаят. На мен ми казаха, че видиш ли всяко семейство си има проблеми и не е нужно да се стига до полиция и до развод за "няколко шамара".

# 445
Бабата и дядото са преди всичко родители на насилника и са склонни да го оправдаят. На мен ми казаха, че видиш ли всяко семейство си има проблеми и не е нужно да се стига до полиция и до развод за "няколко шамара".

хаха какви добри хора, как са те успокоили само. Twisted Evil Кво са няколко шамара наистина ooooh!, но ако бяха върху сина им да речем, дали така "мъдро"  щяха да разсъдят ?!? Идиотщината няма край.. добре че това е вече зъд гърба ти. Peace

# 446
  • София

Цървули. Интересно ако пребитите са те двамцата дали така ще разсъждават. Или любимият синковец.

# 447
Хора всякакви. Веднъж чух как свекъра и свекървата се караха за нещо и той и каза да млъкне, че ще я удари. Явно така са свикнали да си живеят хората и това им се струва нормално. За мен обаче не беше и реших проблема точно след третия случай на "няколко шамара".
Голяма част от проблемите идват и от патриархалното възпитание на някои мъже. След като са научени, че е в реда на нещата да шамаросват жената и децата не може да се очаква от тях разумно поведение. Другият фактор е слабата психика на някои хора, както при мъжете така и при жените.

Авторката на темата май не се е появявала скоро. Чудя се дали е успяла да поговори с жената, за която е писала в началото.

# 448
Наскоро две деца останаха без майка, след като тя искаше да се махне от бащата, който я тормозеше и пребиваше. И всичко това се случва пред очите им.
А поведението на бабата и дядото, кото не могат да озаптят сина си е меко казано отвратително....

Останали са без майка, защото прекалено дълго е търпяла. Ако се беше махнала още първия път, когато и е посегнал, нямаше да бъде убита.
До убийство се стига след постепенно ескалиране на насилието, никога след първия шамар.
Колко години е търпяла?

Колко повече си търпите да ви бият, толкова по-голяма е вероятността да ви убият.

# 449
  • София

Останали са без майка, защото прекалено дълго е търпяла. Ако се беше махнала още първия път, когато и е посегнал, нямаше да бъде убита.
До убийство се стига след постепенно ескалиране на насилието, никога след първия шамар.
Колко години е търпяла?

Колко повече си търпите да ви бият, толкова по-голяма е вероятността да ви убият.

За съжаление това е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт