той я пребива, а никой не се меси

• 22 401
  • 457
  •   1
Отговори
# 420
За тебе това ли са двата варианта - или нахълтваш с вратата или се правиш, че не чуваш?
Аз да ти разкажа ли за случай, в който един такъв спасител прекара няколко месеца в болница с опасност за живота, в опита си да спасява битата съседка? Това е истински случай.

Е, ако някой е готов да рискува живота на съпруга си, заради съседката - ок. Аз не съм.
А да не говорим, че след такава намеса най-вероятно е съседката да бъде още по-набита, но не и спасена в дългосрочен план.

# 421
В такъв момент освен да хванеш и да го набиеш, какво друго остава?
Аз обаче само си разсъждавам от личния опит. При моя боклук говоренето не е имало ефект. Идвали са полицаи, тоя налита и тях да бие, репчи се, заяжда се. Те му обясняват - ей на виж си децата, 3 часа през нощта е, утре са на училище, тоя "абе кво ме интересува, ти ли ще ми казваш какво да правя" и неща в този стил. Та всеки случай е индивидуален. И аз затова за бой говоря.

# 422
Както бях споделила, аз само изревах веднъж на двора някой да ми помогне, но само ме гледаха зад пердетата.

нещастници!!!!!!!!!

А това за китайците е яко, ша знаеш. Развесе ли ме  Joy Joy Joy
А, моля ти се. Тя даже и в Китай си го върна човека. Изгони го като куче...  Даже се бъзикахме тогава с един колега да си я вземе за жена срещу 5000 Е, за българско гражданство. Беше навит, макар, че го предупредих, че е агресивна и налига на бой.

Е не, ще ме скапеш  Joy Joy Joy Ти си виновна, че оспамихме темата  rotfImbo rotfImao

# 423
Корина ти си ме разбрала вярно! Peace

# 424
  • София
Между другото, биячите на жени обикновено са и ревниви - ако дойде да я спасява комшията, може да се окаже, че и е любовник и да хапне още повече бой.....

# 425
За мен това не е никаква ревност, а още един начин да се налага контрол. Биячите на жени умират да контролират някого - жената, а в много случаи и децата.
Както и да е надявам се авторката да е успяла да намери някакъв начин да говори със съседката си. Може би вече съм писала за това, но моят адвокат ми беше разказвала за нейна клиентка, която при поредния побой била убита от съпруга си преди да се реши нейния случай. Може да не го осъзнава жената, но при нейното положение животът й е в опасност във всеки един момент. Възхищавам се на авторката, че е решила да помогне.

# 426
Ох, такъв случай знам от полицай. Семейно-битови проблеми, не могат да се намесят.

# 427
За мен това не е никаква ревност, а още един начин да се налага контрол. Биячите на жени умират да контролират някого - жената, а в много случаи и децата.
Както и да е надявам се авторката да е успяла да намери някакъв начин да говори със съседката си. Може би вече съм писала за това, но моят адвокат ми беше разказвала за нейна клиентка, която при поредния побой била убита от съпруга си преди да се реши нейния случай. Може да не го осъзнава жената, но при нейното положение животът й е в опасност във всеки един момент. Възхищавам се на авторката, че е решила да помогне.

Голяма мъка  Sad

# 428
Кварталният ни полицай лежа месец в болница с травма на главата получена при посещение на адрес по сигнал за случай на домашно насилие. Хубавецът отворил вратата и направо го ударил. #2gunfire

# 429
Кварталният ни полицай лежа месец в болница с травма на главата получена при посещение на адрес по сигнал за случай на домашно насилие. Хубавецът отворил вратата и направо го ударил. #2gunfire
Хубавецът не го ли подведоха под отговорност за посегателството над полицай/или там както се води, не съм юрист, но би трябвало да се търси отговорност щом посягаш на полицай по време на служба/? Много лоша история... ужас. Tired

# 430
Най-вероятно са го подвели, но полицаят беше още в болницата тогава и ми беше неудобно да го разпитвам за подробности.

# 431
  • Mediterraneo
Доплаква ми се от такива истории, а знам, че далеч не са рядкост...

# 432
За тебе това ли са двата варианта - или нахълтваш с вратата или се правиш, че не чуваш?

Ами, кажи ти твоите. Има два варианта- бъркам се, не се бъркам.
Бъркам се- отивам да защитавам жената. Тропам на вратата на комшиите, не ми се отваря, а тя пищи. Не дай си Боже може да я заколи.
Не се бъркам- Седя и слушам. Пускам телевизора, ако не ми издържа психиката на крясъците.

А още един вариант - Викаш полиция, тя ти казва, че не може да се бърка, защото жената може да изяде повече пердах. Равносилен на не се бъркам. Нищо не правиш.

Любопитно ми е. Цяла тема пишем какви са вариантите да помогнеш. Дай сега твоите, след като има и други.

# 433
30 страници се обсъждат варианти за помощ и ти обобщи, че или трябва да измъкнем жената със собствените си ръце от боя или да се правим, че не чуваме...  ooooh!

# 434
30 страници се обсъждат варианти за помощ и ти обобщи, че или трябва да измъкнем жената със собствените си ръце от боя или да се правим, че не чуваме...  ooooh!

С теб комуникацията явно не ни върви. Мисля, че трябва да четеш по-задълбочено. Разбираш моите постове в някаква си твоя насока. Или аз трябва да пиша един тон думи за да ме разберат.

За мен има само един вариант. Събирам комшиите от входа. Имам двама якички до нас баща и син. Звъня първо на тях, тъй като нямам мъж и отиваме пред вратата на бияча. Защото можеше аз да съм вътре, защото може и моето дете да е вътре, защото можеше и  сестра ми да е вътре.

Общи условия

Активация на акаунт