той я пребива, а никой не се меси

• 22 371
  • 457
  •   1
Отговори
# 90
Аз мисля, че ако се сезира агенцията за закрила на детето, може и да има успех, защото тогава полицията ще действа заради децата, а не заради жената и в тоя случай, тя няма да го отнася. Сигналът ще е подаден от съседите и тя няма да е виновна, за да бъде наказвана после.
Може да е наивно, но мисля, че тя и да търпи ненормалника, децата не са длъжни.

# 91
  • Варна
Пътят към Ада е постлан с добри намерения. Това по повод сезиране Агенцията за закрила на детето.

# 92
Интересна тема, но нещо не мога да си представя ситуацията. Как така мъжът и жената всяка вечер ще се карат и бият? В смисъл че мога да си представя скарване, за бой не мога, ама да речем случило се веднъж. То повече пъти не би могло да се случи мисля, поне аз след първия бой бих се махнала, и то не толкова заради боя, а заради това че явно вече нито ме обичат, нито имаме нещо общо с мъжа ми. В смисъл че ако има бой, това ще е единствено веднъж. Иначе за каране, случва се, и ние сме се карали няколко пъти, но чак бой ... Моя никога не ме е удрял, не мога да си представя дори как би го направил Sad

# 93
  • Sofia
Интересна тема, но нещо не мога да си представя ситуацията. Как така мъжът и жената всяка вечер ще се карат и бият? В смисъл че мога да си представя скарване, за бой не мога, ама да речем случило се веднъж. То повече пъти не би могло да се случи мисля, поне аз след първия бой бих се махнала, и то не толкова заради боя, а заради това че явно вече нито ме обичат, нито имаме нещо общо с мъжа ми. В смисъл че ако има бой, това ще е единствено веднъж. Иначе за каране, случва се, и ние сме се карали няколко пъти, но чак бой ... Моя никога не ме е удрял, не мога да си представя дори как би го направил Sad

Искрено се забавлявах с поста ти.  Joy Наистина ли вярваш, че няма хора които се бият всяка вечер, хора които убиват жените или мъжете си, жени, които продават децата си? Или се правиш на интересна? Те къде си расла? В стъкленица?  newsm78 Не съди за хората по себе си. Това, че ти не правиш нещо, изобщо не значи че никой друг не го прави.

# 94

Искрено се забавлявах с поста ти.  Joy Наистина ли вярваш, че няма хора които се бият всяка вечер, хора които убиват жените или мъжете си, жени, които продават децата си? Или се правиш на интересна? Те къде си расла? В стъкленица?  newsm78 Не съди за хората по себе си. Това, че ти не правиш нещо, изобщо не значи че никой друг не го прави.

Взе ми думите.

# 95
Може би си права, но не мога да си представя че има жена която би останала с мъжа си след първия бой. Все пак след като си се омъжила за някого, значи се обичате, дори и да се скарате, случва се, после има сдобряване, секс и т.н. Това е любов, не е сделка. А да има редовно бой ... абе бой и любов нещо не ми се вързват, както и семсейство без любов също не ми изглежда нормално.
Все пак ако наистина това е истина и не е просто някакво връзване, интересно ми какво изобщо си мисли битата жена, всяка вечяр или почти всяка вечер да те бият, а ти да се натискаш ...

# 96
Aйде, бе, всеки ден! И най големия побойник да е и той ще иска почивен ден, то всеки ден бой омръзва... Naughty

# 97
Aйде, бе, всеки ден! И най големия побойник да е и той ще иска почивен ден, то всеки ден бой омръзва... Naughty
Вярно, пишеше че не всяка вечер се прибирал мъжа, но иначе останах с впечатлението че като се прибере почти винаги имало бой до 30мин. или час Sad То затова ми изглежда че темата е просто една вързалка.

# 98
Полина ти си доста наивна. Повярвай, има мъже който поне през вечер бият жените си, понякога се случва и пет пъти от седмицата. Та разсъжденията ти са доста грешни.

# 99
Полина ти си доста наивна. Повярвай, има мъже който поне през вечер бият жените си, понякога се случва и пет пъти от седмицата. Та разсъжденията ти са доста грешни.
Може и да съм наивна, но вече съм събрала много опит, все пак догодина ставам на 30г. Sad
Дори и да има мъже които обичат да бият, едва ли има жени които обичат да ги бият.

# 100
Ако толкова са ти интересни причините има специална литература по този въпрос. Има и други теми, жени, който споделят изживяното. Има някакъв синдром на зависимиост към насилника.
А и на колкото и години да си, след като нямаш допир с подобни ситуации, едни такива изказвания са повече от неуместни.

# 101
  • Sofia
И да е пързалка няма значение. Но такива хора наистина има. Аз 10 години живях под такива съседи. Той всяка събота я биеше по график. Почваха по обяд със скандал, следобед вече бяха стигнали до бой, вечерта бяха кански писъци и ревове, трошене на чинии... до сутринта. В неделя си отспиваха. Всяка събота без изключение. Викали сме полиция много пъти, тя твърдеше че без да иска изпуснала чиния, че паднала без да иска...   ooooh! Според мен на нея й харесваше. Бяха доста добре материално, тя не беше зависима от него, имаше и друго жилище и стоя при него 10 год. Чак сега се разведе. Но имат дете, което тогава беше между примерно 2 и 12 год. Като почнат да се бият детето бягаше от тях. Намирала съм го да спи на стълбите през зимата. Дете на 2-3-4 год.  ooooh! И съм го прибирала у нас. После то само се научи - като започнат то си взимаше одеалцето, по-късно домашните и идваше у нас. Вече отдавна не му правеше впечатление. Майка му като си отспи до неделя следобед идваше да се го прибере. И ще й съчувствам... е няма как да стане. 2-3 год ти дете 24 часа го няма в къщи, ти не знаеш къде е и си спиш спокойно....  #2gunfire

# 102
    Единственият практичен съвет в тази ситуация, е авторката да се свърже с родителите на жената и да им обясни ситуацията. Ако те не са наясно, може и да успеят до помогнат. Но ако знаят ... всичко друго е написано в темата.

# 103
Може и да съм наивна, но вече съм събрала много опит, все пак догодина ставам на 30г. Sad
Дори и да има мъже които обичат да бият, едва ли има жени които обичат да ги бият.

Явно не си събрала достатъчно опит. Аз не ти го и пожелавам това събиране на опит, де. Но няма как да го разбереш, а това че не можеш да си го представиш, не значи че го няма. И аз не мога да си представя да си убиеш детето, но виждаме друго по новини и черни хроники, така че....

# 104
  • София

Нарича се зависимост. И аз не зная да има хора, чиято цел е да умрат след малко, но доказано от хероин се умира. Разсъжденията ти цепят мрака. Както и едно по-напред из страниците за шума.
За тази зависимост има предпоставки, предистория и не се пръква от нищото. Респективно, не може да се наруши изведнъж.
Както за успешното лечение на наркомана се изисква дълга работа и осъзнаване на проблема, така е и тук. И успешният край не е задължителен.
Имам пример, имам и мазоли на езика от говорене, но не мога да докарам нещата дори до желание за разговор с психолог, съдебна медицина и т.н. При положение, че съм близка. А пък външен човек е почти невероятно да бъде послушан.
Юридическият аспект на проблема вече е обяснен.

Общи условия

Активация на акаунт