той я пребива, а никой не се меси

• 22 406
  • 457
  •   1
Отговори
# 345
новото е, че срещнах "хубавеца" и ги поканих на гости, казах че не сме се събирали отдавна, а той много се зарадва, така че утре ги чакам -да видим. похвали се, че и куче били взели.

# 346
Ще е интересно това гостуване  Thinking

# 347
Кой и как да се намеси, айде стига бе. Ако тя не иска, никой и никак не може да помогне. Ако тя, обаче вземе активна страна - нещата реално могат да поемат в друга посока. И тогава е момента за помощ.  Така се получава. Пасивната жертва е жертва завинаги.

# 348
Кой и как да се намеси, айде стига бе. Ако тя не иска, никой и никак не може да помогне. Ако тя, обаче вземе активна страна - нещата реално могат да поемат в друга посока. И тогава е момента за помощ.  Така се получава. Пасивната жертва е жертва завинаги.

Айде, стига, де. Не знаеш какво й е положението.  Всички тук сме умни, силни жени, но има и други. Да ги оставим да мрат.

# 349
Не изчетох темата, само първата и последната страница....
Не мога да се начудя що за човек трябва да си за да правиш такива неща, а и от другата страна, да позволяваш така да те пердашат....
Не искам да коментирам жената ама ми е на устата да кажа че.....

# 350
Аз се записвам да следя темата. Нямам идеи как да се помогне на жената, освен ако не се сприятелиш с нея до болка.  Ако си й близка приятелка ще е по-лесно. Направо ми се къса сърцето за нея, че и с бебе на ръце...

# 351
  • София
Винаги ми е било крайно непонятно, как един бияч на жени може да е много приятен и мил човек в компания? Такива са моите наблюдения....Това си е психическо разстройство явно....
Моля се гостито да е ползотворно за проблема Praynig

# 352
На мен също ми е непонятно какво подтиква един мъж към подобно отношении  и насилие към жена си (и децата си).
Айде, има жени търпят, защото са финансово зависими, нямат професия, нямат стаж, но имат деца..., (не трябва да е така, но масово търпят заради това), но какво кара мъжете да посягат?
Но честно казано нямам никакво желания да общувам с подобни екземпляри, за да вникна в, хм, "гледната им точка".

# 353
На мен също ми е непонятно какво подтиква един мъж към подобно отношении  и насилие към жена си (и децата си).
Айде, има жени търпят, защото са финансово зависими, нямат професия, нямат стаж, но имат деца..., (не трябва да е така, но масово търпят заради това), но какво кара мъжете да посягат?
Но честно казано нямам никакво желания да общувам с подобни екземпляри, за да вникна в, хм, "гледната им точка".

Нагледала съм се на случаи, където мъжете посягат /меко казано/, защото "приятели" ги  подиграватм че са мъже под чехъл и т.н. С две думи комплексари, които нямат с какво друго да се докажат, защото са пълни отрпки!

# 354
  • София
Марина, нещо ново.....
Ох, от няколко дни две теми ми съсипват душицата....Едната е тази....
Чакам да разбера нещо.....дано да е положително....

# 355
Винаги ми е било крайно непонятно, как един бияч на жени може да е много приятен и мил човек в компания? Такива са моите наблюдения....Това си е психическо разстройство явно....
Моля се гостито да е ползотворно за проблема Praynig

Оказва се, че може. И не е задължително да е някой необразован неандерталец. Има ги и сред уважавани  адвокати, лекари...

# 356

Краси, тук си много права. Изобщо не защитавам цялостната законова уредба в държавата ни, защото има просто изумителни закони, направо втрещяващи, норми в един и същи закон противоречащи си до степен на малоумност, изобщо налудности колкото щеш. Проблема е, че болшинството от законите не се творят от юристи, а ние действащите юристи имаме доста ограничени права по повод тяхното създаване, просто механизмите в държавата са така измислени, че да не може много да шаваме и сме само едни изпълнители на вече създаденото и се мъчим със зъби и нокти да открием правилната вратичка. Жалко, но факт от сегашната ни действителност. Но това не означва, че не се опитваме да правим най доброто за хората обърнали се към нас, доколкото ни позволяват силите и възможностите.

newsm10
...И накрая, след всичките ти изприказвани приказки, изписани бумаги, извъртяни телефони, процедури за закрила, фондации и нерви, ЖЕРТВАТА СЕ ВРЪЩА С ДЕЦАТАТА ПРИ НЕГО и ти заявява /с ръката му,крепко обгърнала раменете и/: "Ти не ни се меси повече, какво искаш от нас, това не е твоя работа"....

# 357
Добре де  Marina M, аз сега разбирам, че вие всъщност сте приятелски семейстава, така ли?
Аз мислех , че са просто съседите до вас и нямате кой знае какъв контакт, тогава как не можеш да я видиш жената , след като сте повече от познати и явно сте се събирате от време на време? Нещо не ми е съвсем ясно?!? Тя само със мъжа си комуникира с външният свят, сама не излиза ли с децата , пък и дори и кофата да хвърли?!  Rolling Eyes

# 358
За мен, това е психическо заболяване. Съчетано и с алкохол...
 На мнението съм на Трещерица, че засяга всички слоеве на обществото.
Има и такива които казват в моето семейство беше така, но те е задължително.
Жертвата в началото не разбира за какво точно е "виновна" и гледа да се  нагоди, да не дразни насилника.
Когато вече разбере, че тя не е за нищо виновна /има и той, но там се открива по-трудно, защото става въпрос за психически тормоз, а последният се доказва трудно/, се стига до момента на съжалението върху насилника.
Ако съседката на авторката е стигнала до последното, не съм убедена, че нещо може да я извади оттам.

...И накрая, след всичките ти изприказвани приказки, изписани бумаги, извъртяни телефони, процедури за закрила, фондации и нерви, ЖЕРТВАТА СЕ ВРЪЩА С ДЕЦАТАТА ПРИ НЕГО и ти заявява /с ръката му,крепко обгърнала раменете и/: "Ти не ни се меси повече, какво искаш от нас, това не е твоя работа"....

Съжалението е много по-пагумно от омразата.
Тези фондации, трябва да имат предвид това и да поработят първо върху жертвата, да възстанови собственото си АЗ.

# 359
Имаше подобна тема преди няколко месеца. Между другото авторката й не е влизала във форума от тогава.  Rolling Eyes Да не би да има и друг ник? Щото е малко притеснително.

На предната страница са дали линк към темата, а ето и към последните публикации на авторката последните публикации на авторката

Общи условия

Активация на акаунт