Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 717
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Съгласна съм с ,petita. Омръзна ми от работодатели, които под претекст, че "не виждали смисъл да плащат на държавата " ти предлагат само заплата. Съгласявайки се обаче, ние сами се прецакваме, защото оставаме абсолютно незащитени.

# 151
Съгласна съм с ,petita. Омръзна ми от работодатели, които под претекст, че "не виждали смисъл да плащат на държавата " ти предлагат само заплата. 

Разбира се, че всеки е длъжен да спазва законите.

# 152
Напълно подкрепям мнението на petita и aleni_cvetya  Peace
Лошото е, че са много малко хората, който мислят по този начин.  Sad
И ако не сме ние, ще е някой друг от чакащите на дългата опашка, кандидати.

ПП. Постоянно спориме със сестра ми на тази тема, за и против пълните осигуровки и ТД. Laughing

# 153
а 60 или 80% от договореното в договора възнаграждение като обезщетение са си доста стабилен аргумент в полза на моята позиция.

Не знам колко време ги дават тези обезщетения, но е възможно човек да не може да си намери подходяща работа през това време.

възможно е естествено човек да не успее, иначе тези проценти се полагат между 4 и 12 месеца в зависимост от продължителността на трудовия стаж, за всеки е индивидуално. ако аз не успея да си намеря работа за 2-3 месеца ми светва сигналната лампичка, че има нещо гнило и то не е в Дания, а при мен и следва да настъпят промени, а ако ще съм повече от 6 месеца без работа и изгледи за такава, следва местене. поне аз така разсъждавам, за това времето за обезщетение е достатъчно според мен, предпоставка обаче е официален трудов стаж и осигуровки

# 154

ПП. Постоянно спориме със сестра ми на тази тема, за и против пълните осигуровки и ТД. Laughing

Е, аз не разбирам защо някой може да е против пълните осигуровки, пък за ТД да не говорим.
Просто не може хората да стоят гладни за протеста, че някой не иска да плаща осигуровки.
Всеки гледа себе си все пак. Има си държавни управници, които трябва да се грижат за това.

# 155

Е, аз не разбирам защо някой може да е против пълните осигуровки, пък за ТД да не говорим.
Просто не може хората да стоят гладни за протеста, че някой не иска да плаща осигуровки.
Всеки гледа себе си все пак. Има си държавни управници, които трябва да се грижат за това.

Като чакаме някой друг да се погрижи за нас и сме на този хал?!? Кой управник и коя инстанция могат да бъдат едновременно навсякъде?

И още нещо - не се ли замисляте, че извършвате документна и данъчна измама с подписването на нереалната заплата и подлежите на санкция и то нелека? Това е отправено към онези, които се съгласяват да ги осигуряват на нереални заплати?

# 156

И още нещо - не се ли замисляте, че извършвате документна и данъчна измама с подписването на нереалната заплата и подлежите на санкция и то нелека? Това е отправено към онези, които се съгласяват да ги осигуряват на нереални заплати?

Е добре де.... какво може да направи един човек без работа и обезщетения, ако няма кой да го издържа, ако няма друга възможност, освен да започне работа без пълно осигуряване?

# 157

Е добре де.... какво може да направи един човек без работа и обезщетения, ако няма кой да го издържа, ако няма друга възможност, освен да започне работа без пълно осигуряване?

винаги има и друга възможност, в един пост по-назад в темата вече го писах като обясних, кои групи изключвам. по-добре да се прекъсне порочния кръг, отколкото да продължи да се върти в него. въпрос на смяна на мирогледа и светоусещане е. в противен случай след известен период от време същият човек ще е в същата ситуация и пак от начало

# 158

винаги има и друга възможност, в един пост по-назад в темата вече го писах като обясних, кои групи изключвам. по-добре да се прекъсне порочния кръг, отколкото да продължи да се върти в него. въпрос на смяна на мирогледа и светоусещане е. в противен случай след известен период от време същият човек ще е в същата ситуация и пак от начало

Не говорим за това, че хората трябва да се развиват, а за това, че за да го направят, трябва да имат средства да започнат от някъде.

Например когато човек завърши някакво образование и никога не е работил. Извън София такъв човек трудно може веднага да си намери подходяща работа с трудов договор и осигуровки на цялата заплата.

# 159
celika, никъде не съм написала, а и не твърдя, че е лесно, ама не е и невъзможно или непосилно.

все пак в днешно време много ученици и студенти работят и преди да завършат образованието си и си създават  сами контакти и трупат опит. друг е въпросът доколко това е осъзнато и целенасочено.

много се дивя като чуя някой да ме пита за издаване на документ, че си е карал задължителния стаж от университета при нас без да знае къде ни е офиса #Crazy вместо да се потруди и още във втори курс да си намери стаж или практика някъде, където в последствие му се ще да работи или да е по-активен на всички мероприятия и създадени платформи за току що завършили.

варианти има и не мога да приема, че повечето новозавършили са като паднали от Марс без опит, стаж, познати и контакти, както и без борбеност и целеустременост. да има и такива, но на повечето от тях това им "изнася", така са свикнали и не могат/искат да разчупят тази рамка.

# 160

варианти има и не мога да приема, че повечето новозавършили са като паднали от Марс без опит, стаж, познати и контакти, както и без борбеност и целеустременост.

Е не знам сега как е, но аз като учех редовно бакалавър, нямах нито един колега в моята специалност, който да работи през учебно време. Ние стаж нямаме. С познати и контакти.... не всеки може...
Не казвам, че са повечето, но има такива, които нямат друг избор, като завършат, освен да започнат работа без ТД например.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 17:02 от celika

# 161
Не съм от активно търсещите, но да споделя какво наблюдавам напоследък: обявите в джобса започват постепенно да се увеличават, имаше период, в който в понеделник едвам имаше около 900 обяви общо, в момента са над 1600.
Това...ми звучи добре.

# 162
Не съм от активно търсещите, но да споделя какво наблюдавам напоследък: обявите в джобса започват постепенно да се увеличават, имаше период, в който в понеделник едвам имаше около 900 обяви общо, в момента са над 1600.
Това...ми звучи добре.

За София може би да. )
За градовете извън нея, Варна, Пловдив, нещата продължават да са си същите.

# 163
За жалост една фирма (Жо  Hug) се опита да изнесе в друг град. Еми няма хора, които те да търсят. Затова се връщат обратно в София, какво да се направи.

Тук се връщаме към това хората да си седнат на........ и да инвестират в някакво обучение, за да са конкурентноспособни спрямо пазара днес, да могат да предложат таланта, който се търси.

# 164
Red Velvet, и какви толкова хора са търсели, че да ги няма? Интересно ми е просто.

А относно обучението, не всеки може да инвестира в такова. Говоря за следдипломни квалификации, сертификати и т.н. Ако си без работа Х време, нямаш доход...от къде да извадиш пари, за да се запишеш на курс???

Да не говорим, че това не гарантира намирането на работа.
Преди време редовно чувах отказа - $прекалено сте квалифицирана за нас$.
Е хубаво, но като работа спрямо моята квалификация няма, или по-точно на нея са определени хора...аз какво трябва да правя, да стоя и да кръстя ръце?

Нещата не са чак толкова прости. И проблема не е толкова в квалификацията на хората, търсещи работа.
В БГ продължава да се шири мнението, че ако не си с висше образование и още няколко курса след него, не ставаш за нищо, или си обречен да си на по-ниско квалифицирана работа.
Е ок, ама то не може всички да са висшисти, а и не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт