Приемно родителство

• 18 606
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Сега се зачетох колко много сте ме обидили, не съм гледала имената. Не виждате, че искам да направя добро и ме критикувате! Сигурно не е правилен начина, аз моля за съвет, а не за обиди и заклеймяване, защо се държите толкова лошо? Повече няма да влизам в ттази тема и да чета постовете, много ме натъжихте!
Успех на всички!

# 61
  • Някъде в България
Ако все още четеш, те съветвам първо да прочетеш първия си пост няколко пъти, после да си представиш, че твоето дете е това, което ще вземаш отвреме навреме, докато не се роди братче ей така да си играят... и след това се постави ти на мястото на едно изоставено дете, което мечтае за дом и с жадни очи гледа към всяка жена, която го погледне и не е с бяла престилка. И тогава ще разбереш защо са реагирали така другите. Пък после ако искаш се обиждай, но е огромна разликата да вземеш дете на 13г. за приемна грижа/говоря за твърденията на една съфорумка/ и дете на две години за почивните дни.

# 62
  • София
Сега се зачетох колко много сте ме обидили, не съм гледала имената. Не виждате, че искам да направя добро и ме критикувате! Сигурно не е правилен начина, аз моля за съвет, а не за обиди и заклеймяване, защо се държите толкова лошо? Повече няма да влизам в ттази тема и да чета постовете, много ме натъжихте!
Успех на всички!
обидила си се? добре - надявам се другия път, преди да решиш на кого и с какво да помогнеш, да помислиш... първо за този, на когото искаш да "помогнеш", а после за себе си, детето си, мъжа си и другите си роднини...

# 63
Момичета, виждам, че продължавате с обидите - защо? Обясних ви, че разбирам гледната ви точка и благодаря за мненията, аз никого не обиждам. Откъде се взе толкова злоба? Това е форум за благородна кауза, думите ви са тежки и ме обиждат!
Аз наистина имам позната, която организираше благотворителни инициативи и която взимаше през 2004 едно дете, заедно със своята Александра, когато имаше възможност и моята позната обичаше това дете.  Много преди аз да имам собствено дете, съм си задавала въпроса дали да взимаш дете за празниците е редно или не, сигурна съм, че го натъжаваш. Дали не е по-добре да си видял семейство, където цари хармония и родителите се обичат или е по-добре да са видяли само сивото ежедневие и възпитателките? Как да разбереш, че нощта е нощ, щом не си видял деня?

# 64
  • Плевен
ЗМ, мила виждам че си една много благородна жена, която иска да помогне на нещастните хора. Аз също съм много нещастна че си нямам детенце. Много ти се моля дай ми твоето за събота и неделя, но в понеделник ще ти го връщам защото съм на работа. Ще го взимам не всеки уикенд, защото пък може да искам да ида на кино или на екскурзия и твоето дете ще ми пречи. Но пък като взимам твоето дете събота, неделя и винаги когато на мен е удобно ще ме направиш много щастлива, аз обещавам да се грижа добре за детето ти, пък и за себе си ще преценя дали ще мога да се грижа добре за дете, ще си играя с твоето дете, ще го водя на разходка, ще ме направиш много щастлива. Дали твоето дете ще е щастливо с мен не е много ясно, но пък нали на мен ще ми добре... Моля те аз съм също толкова нещастна като едно дете от дом... дай ми твоето детенце... за малко поне.

Ако си съгласна да си даваш детето назаем, за да си играя с него пиши ми да се разберем кога ще ми го даваш.

Ох полудях от благородни дами вече 

И ЗМ да знаеш приемната грижа е нещо съвсем различно от това, което ти си представяш, това е едно много сериозно решение пълно със задължения и грижи, което не се взема туку така - дай да има детето ми с кого да си играе.

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 09:31 от *snezhinka*

# 65
  • Някъде в България
Момичета, виждам, че продължавате с обидите - защо? Обясних ви, че разбирам гледната ви точка и благодаря за мненията, аз никого не обиждам. Откъде се взе толкова злоба? Това е форум за благородна кауза, думите ви са тежки и ме обиждат!
Аз не виждам дори една обидна дума в моя съвет към теб. Просто те помолих да си представиш, за да си за миг от другата страна и тогава би разбрала, че вашите намерения не са точно благородство. И ако говорим за обиди - аз трябва да се чувствам обидена, защото като едно изоставено дете приемам думите ти като гавра с всички като мен, но до снощи не съм се намесвала в разговора тук, защото реших, че просто не си наясно и въпросите ти са несериозни...
Ако искаш отиди до някой дом, купи нещо и виж отстрани децата там/ако са на двора/. Мисля че ако срещнеш някой друг поглед там, ще мислиш по съвсем друг начин.

# 66
  • Вън от пространство и време
Аз наистина имам позната, която организираше благотворителни инициативи и която взимаше през 2004 едно дете, заедно със своята Александра, когато имаше възможност и моята позната обичаше това дете.

И какво става сега с това дете някой от вас знае ли, интересува ли се?

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 18:18 от Форест Гъмп

# 67
Снежинка, разликата е, че моето дете си има майка и дом! Както ви писах - нощта е нощ, когато познаваш и деня. Моля ви, специално в тази тема - показвайте разбиране и толерантност. Попитах за съвет, а се сблъсках с критика, обиди и цинизъм. Бъдете по-позитивни и толерантни Simple Smile

# 68
  • Варна/UK
3M, привет!
Преди доста години, дори още преди да се замисля на сериозно, че ще осиновя, имах същите намерения като твоите. Минавало е през ума ми, че бих могла да вземам за някой празник дете. Явно не съм била толкова убедена в това, защото си останах само с мисълта за това. Настъпи обаче денят в който влязох за първи път в дом за деца(за първата среща с моя син) и видях и усетих атмосферата там. Децата които бяха в групата на моя син ме гледаха с такава надежда, сякаш очите им казваха:"Защо него, а не мен..." Отивах там и прегръщах моето бъдещо дете и колкото и персоналът да се стараеше да държи другите деца настрана, все не успяваха. Постоянно идваше по някое дребно човече да види какво става, а лелките го хващаха за ръка и го връщаха обратно. За мен беше доста трудно да ставам свидетел на това, но за съжаление това е действителността. Разбирам добрите ти намерения, че искаш да помогнеш, но това може би не е най-разумния начин, нито за теб и твоето дете, нито за другото дете. Почти съм сигурна, че може да измислиш друг начин да бъдеш полезна. Отиди в някоя Регионална дирекция за социално подпомагане и кажи, че искаш да бъдеш доброволец. Аз бях такъв за много кратко време, просто разбрах, че това не е за мен, а и осинових моя син и бях ангажирана с него. Подава се молба за доброволец, после те викат на среща с останалите такива и те питат с какво би могла да си полезна. Има няколко екипа, които работят с психолози и социални работници. Едни са към превенция на изоставянето, други помагат на някой деца с домашните им работи в училище, трети пък водеха по-големите деца от домовете на куклен театър или нещо подобно. Въобще имаше всякакви групи и всяка една от тях беше насочена в различна насока, но с обща цел. Не знам дали тази програма още е в сила и дали я има и в други градове, но може да провериш.  Peace

# 69
...Отиди в някоя Регионална дирекция за социално подпомагане и кажи, че искаш да бъдеш доброволец. Аз бях такъв за много кратко време, просто разбрах, че това не е за мен, а и осинових моя син и бях ангажирана с него. Подава се молба за доброволец, после те викат на среща с останалите такива и те питат с какво би могла да си полезна. Има няколко екипа, които работят с психолози и социални работници. Едни са към превенция на изоставянето, други помагат на някой деца с домашните им работи в училище, трети пък водеха по-големите деца от домовете на куклен театър или нещо подобно. Въобще имаше всякакви групи и всяка една от тях беше насочена в различна насока, но с обща цел. Не знам дали тази програма още е в сила и дали я има и в други градове, но може да провериш.  Peace

Много полезна информация, благодаря ти, Люси! Simple Smile Аз също имам познати, които са далече от темата, но биха искали да са полезни с нещо... Те също съвсем добронамерено предлагаха съботно-неделни мероприятия като вид помощ и трудно схващаха (с тяхната логика), че това не би било особено удачно... Нормално е... Но сега поне знам, къде да ги пратя за инфо...  bouquet

# 70
  • Някъде в България
...Нямам думи...

# 71
Sad  Т.е. или трябва да реша за по-дълъг период, или да не опитвам? Преди 5-6 години една моя позната взимаше така за уикенди едно дете, от дома срещу кино арена в София...
този дом е бившият интернат "Ран Босилек".Сега се казва П.Р.Славейков.Аз съм бивш негов възпитаник.Там прекарах цели 7 г.До сега никога не съм споделяла това във форума.Майка ми(осиновителката)нямаше възможност да ме гледа,та се озовах там.Ходех си в къщи(при нея)в събота и неделя.И въпреки че не се е отказала от мен,чувството при понеделнишкото връщане е убииствено.

Това е форум за благородна кауза,
Това е форум Дом и семейство  Peace.Благотворителния е на друго място.Ако искаш да ти дам линк?

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 19:59 от kristti

# 72
  • Някъде в България
Кристи Hug Hug Hug

ЗМ, не разбирам защо се определя като цинизъм предложението да си поиграят с детето ти, а като благородство да си поиграете с чуждото дете, като на всичкото отгоре то е самичко на света и няма кой да го защити newsm78 Наистина ли мислиш, че е много по-добре детето да види какво е семейство и след това да бъде захвърлено отново в кошмара на ежедневието си, където може никога да не види отново семейство? Какво стана с това детенце, толкова обичано от твоята позната, послужило за забавление на нейното собствено? Нещо не ни каза... Thinking

# 73
Има един слогън, не се сещам коя организация го пусна в публичното пространство, но го споделям напълно. "Всяко дете има нужда не от състрадание, а от СЕМЕЙСТВО"

Моля Ви благородни дами, ако не можете да дадете семейство на децата, просто стойте надалеч. Те нямат нужда от състрадание, от посещения от време на време, нямат нужда да зная що е нощ и че има ден, просто имат нужда от МАМА И ТАТИ. Толкова е просто. Всичко друго е демагогия.

# 74
Момичета, недейте така, не обвинявайте хората толкова лесно. Те не са пратили децата в домовете най-сетне.
Докато ги има домовете и докато има хора, които смятат това за нормална грижа, ще има и хора, които да се опитват да помагат, без да поставят под въпрос самата 'грижа'. Дори на затворници дават отпуски в домашна среда. Тези деца са едни безправни затворници. Това е.
Съществуването на домовете в тази им форма е позор за България. Всичко друго е грозна последица от този прост факт. Хайде, че почвам много да се ядосвам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт