Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 19 001
  • 317
  •   1
Отговори
# 285
Персил и Диксан паралелно съществуват на пазара само в Австрия и страните от Бенелюкс, като Персил е по-високият клас. Компаниите притежават правата върху марката и могат да си я използват както преценят за добре.

tanch, ти си в Испания и знаеш, че Тайд и Бонукс нямат еквиваленти там. Всъщност, май Проктър енд Гембъл нямат друга марка перилни препарати в Испания, само Ариел.

# 286
Всъщност не знаех за Тайд и Бонукс, даже скоро разбрах, че Уип е Персил, затова и питам. В БГ Ариел ми харесва повече от тукашния, същото се отнася и за Вениш. Може да е заради водата.

# 287
  • София
Моля да ми отговорите на една питанка, че не ми се рови назад в темата.
Когато се коментираше течния гел Ариел, запомних, че трябва да се купува от Кауфланд. Да питам обаче защо от там, при положение, че като отидох, се оказа, че така или иначе пак си е внос от Румъния. Вече тотално се обърках. Има ли изобщо у нас Ариел, който да не е внос от северната ни съседка? Аз лично съм доволна и от румънския внос, но ако има по-добър вариант, моля споделете!

# 288
  • Варна
Те били два гела - хубавият е Ariel Excel Gel, а другия не помня как се казваше newsm78

# 289
  • В подножието на планината
    Взех какао на Нескуик , от ЛИДЛ Габрово , преди няколко седмици . Представлява прахообразно какао смесено със захар . В Гърция съм купувала същата марка , включително от тамошния ЛИДЛ и винаги е било гранулирано. В купеното от България ,можеш да усетиш как хрупа захарта и остава на дъното ако сложиш повече и не разбъркаш добре.

# 290
Много ясно че има разлика, нали за това сме в европейския съюз, освен че сме ЕЛЕКТОРАТ ние сме и ПАЗРНА ЕДИНИЦА  или ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА. А действително журналистите от всички големи медии обслужват интереси от всякакъв вид. Нали основните рекламодатели които и наливат пари с чували са тия с праха за пране и пасти за зъби лекарства ... вие си направете сметка обективно ли е всичко и дали е едно също ..

# 291
Шампоан и балсам на Гарние за боядисана коса от новата серия. Абсолютно еднакви опаковки в България и Гърция. От гръцките косата ми става великолепна, от българските ми излезе пърхут и ме сърби главата  Mr. Green
Не е незаконно, но е отвратително.

# 292
Не само в качеството, а и в цените има разлика и за съжаление, не са в нашаша полза разликите.
Шампоан на малкия- 1л. от Италия=5,00 български лева. Тук е толкова, но 300 милитровия.
Течния ми прах, пак от там  цена 9,00 лв., тук с цена 14,00 лв.
Качетсвото е обратно пропорционално на цената.

# 293
  • София - Рим и обратно

Течния ми прах, пак от там  цена 9,00 лв., тук с цена 14,00 лв.
Качетсвото е обратно пропорционално на цената.
Интересно ми стана, кой гел за пране в Италия е 9 лева, а в БГ-  14 лева newsm78?

# 294
Зависи кога и откъде купуваш плс каква разфасовка, така на око трудно се сравнява.

Аз купувам Даш ( който е бранд в едно семейство с Ариел, т.к в Италия няма Ариел, но вътре е едно и също). Дозите-гел ( на ДАШ) съм ги пробвала всичките, отново в промоция за 27 дози кутия струва към 4 евро, последният път ми струваха 14 или 17 цента не помня едната. Повтарям, че това е цена, когато има оферта, аз чакам и зареждам.
В същото време 12 дози Ариел струват 14 лева http://www.torba.bg/6_ariel?n=50&id_manufacturer=6  , т.е ти излиза една доза 1,16 лева, което е 50 цента грубо, а 32 дози струват 30.00 лева. т.е една излиза 93 стотинки, което е 45 цента.

3л разфасовки течен Даш от 3 литра, ( на промоция) за 3 евро, грубо излиза 1 и поде 1  евро литъра. В момента например виждам офертата на АЧЕ ( те са еднакви офертите, 3х3 литра струват 5,90 евро, т.е  излизат 53 цента/л  http://lasaponeria.it/Offerte.html).
Ариел 3л. в БГ струват 24 лева, тоест 1 литър струва 8 лева ( 4 евро)

какво има да се коментира още. Пладнешки обир е това с препаратите у нас.

# 295
10 c's, права си, че "там" е и по-качествено, и по-евтино, но искам да ти кажа, че не е много коректно да ги смяташ на литър заради различната концентрация. В Италия с 3 литра ще переш 25 пъти (на Даш усредената дозировка е 120 мл), а в България с 3 литра ще переш 40 пъти (на Ариел е 75 мл). Т.е. коректно е да смяташ на брой пранета. То пак ще излязат по-евтини, но цените малко се променят.

# 296
От какво идва тази разлика в пранетата? / защото ако е така, сметката наистина се променя/

# 297
На етикета би трябвало да е сметната цената за едно пране, поне ми се струва, че така пише ( не съм много сигурна де, ще обърна внимание следващия път).

# 298
Обикновено е така, да. Брой пранета. Но не разбирам откъде и защо има такава разлика в пранетата, те нали са внос тези препарати

# 299
А, виж, за това не знам. И на мен ми направи впечатление по назад, че на един от дадените сайтове както грамажа, така и външния вид на кутията не съответстват на това в тукашните магазини ( а би трябвало да са същите).
 Но аз си оставам с особено мнение.

Общи условия

Активация на акаунт