Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 18 991
  • 317
  •   1
Отговори
# 300
ами аз не разбирам, но пък познавам лично един от крупните вносители на Ариел у нас, човека започна с внос от Испания, сега май внася от Германия. Така че ако пише 25 пранета в Испания, и за България ще са 25...

# 301
От какво идва тази разлика в пранетата? / защото ако е така, сметката наистина се променя/

Разликата идва от концентрацията на продуктите. Произведените в/за Южна Европа (Италия, Испания, Португалия, Франция, Гърция) течни перилни препарати са традиционно неконцентрирани. На всяка бутилка и кутия отпред има брой на пранетата. Той се получава от необходимата доза перилен препарат за средно замърсено пране и средно твърда вода. При италианскиите продукти (течни) дозата е 100-120 мл, а на нашите (и на останалата част от Европа) дозата е 75 мл.

Ти сравняваш цената на италиански Даш с цената на български Ариел. Не говорим за Ариел, внесен от Испания, а за такъв, внесен от Проктър енд Гембъл от Чехия, например.

# 302
Точно така е. Но тез 25 пранета в Испания и Италия са 2,5-3 литра. Просто обичате Големите бутилки там. Големите неща Laughing А от Германия 2,5-3 литра са поне 40 пранета. Ако в италия опаковката 2,5 литра  е 4 евра, в Германия е 9 евра, а в България не знам колко става / много става, щото сме богати /.
Ама що ви омотвам, дрънкам си, докато чакам едно почукване.
Гес го е обяснила точно.  Mr. Green  В концентрацита е разликата и в особеностите на пазара.

# 303
Ясно  Grinning Аз много много не гледам брой пранета, защото не използвам капацитета на една пералня, може да изпера и 1 нещо слагам на око. Така че наистина, сметката се променя при това положение. Какво ще кажете за зимни-летни препарати, има ли разлика в гъстотата на един течен препарат зимата и през лятото?

# 304
Какво ще кажете за зимни-летни препарати, има ли разлика в гъстотата на един течен препарат зимата и през лятото?

Не би трябвало да има, ако е хубаво направен. Simple Smile

# 305
Зимата течните препарати са по-гъсти, лятото изглеждат разредени.
Аз понеже пера доста, и съм забелязвала това, обяснявали са ми го със сезонност някаква, температура. Не че е разреден лятото. хм

Всъщност смятането на цените на базата на бр. пранета е най-коректно, да. Не се бях замисляла. Не на литър или кг. При дозите обаче май няма такава възможност, там има доза-пране. И цените пак са височки у нас.

# 306
Перилните препарати не трябва да променят физическите си свойства, независимо от температурата, до края на срока си на годност. Колкото е течен лятото, толкова трябва да е и зимата.

Височки са цените у нас, определено, а качеството е ниско.

# 307
Добре де, защо цените у нас са по-високи от европейските страни, питам аз Laughing

# 308
Е, за някои неща само. Ами има някаква псевдо-конкуренция, според мен. Пазарна икономика без реална конкуренция, без честни играчи, манталитет за кратко забогатяване. Такива неща.

# 309
Добре де, защо цените у нас са по-високи от европейските страни, питам аз Laughing

По този въпрос ти си спец, така че ти кажи.

# 310

По този въпрос ти си спец, така че ти кажи.

По паралелният внос е обяснимо, ама официалните канали - що са така скъпарски крайните цени. Знам обяснението на европейските централи, знам на местните представители, знам това на дистрибуторите, знам политиката на веригите и пак ме е яд Laughing

# 311
И обясненията на всички тези звена строго секретни ли са, или ще ги споделиш с нас?  Wink Така и така си тук.  Hug

# 312
Хе-хе!
Централите отговарят - ценовата политика не е в нашия ресор. Препоръката е да се поддържат еднакви ценови нива на всички пазари, но "местните условия" могат да проненят двете граници в диапазон.
Представителите казват - ние не формираме цени - питайте вносители/дистрибутори.
Те съответно ти вадят една камара разходи и един минимален оборот на калпак и викат "Смятай, а ние работим за печалбата Mr. Green
Веригите се мъчат да изстискат най-ниска цена и да сложат поне 20 % надценка.. После натискат за акции намаления и бонуси. За да имат поне 30%.
Всеки иска поне 30%, нето. От никакъв оборот и 100% да е  - не ги искай Laughing
Те ти пример - Юниливър България. Нормата между разходите по разпространението на определени продукти и оборотите от продажбите не отговаря на изискванията на централата. Продуктът се маха от тоз кофти пазар. Бай Коколино, бай Сърф, бай-бай ОМО.

# 313
Ами това значи, че по-високите цени тук са напълно нормални. Плюс това е нормално и по-лошото качество на продуктите. Ако продават продукти с качество като "западните", това означава или да са толкова скъпи, че никой да не ги купува, или фирмата да работи на загуба, а това няма как да стане.

# 314
Ами това значи, че по-високите цени тук са напълно нормални. Плюс това е нормално и по-лошото качество на продуктите. Ако продават продукти с качество като "западните", това означава или да са толкова скъпи, че никой да не ги купува, или фирмата да работи на загуба, а това няма как да стане.
Гес, има резон, че е огромна разликата в обема на купуването/продаването. Нататък не знам какви са им сметките. Но щом купуваме по-ниско качество на по-високи цени, значи сме си го заслужили. Нормално, както ти казваш Laughing

Общи условия

Активация на акаунт