За храните- митове и легенди

• 48 297
  • 790
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5675386,00.html - "Най-препоръчително е храненето да е колкото може по-добре балансирано и разнообразно. И е най-добре да се акцентира на сезонните и регионалните продукти."
Peace Това е истината.

# 556
...   Така веднъж за 1 седмица свалих 5кг. Лоша работа.

"Рекордът" ми е 13 кг. за 7 дни - после се чувствах адски зле.
Добре ми е да съм си по-пухкава, а и половинката повече ме харесва с месце, но какво да се прави.
Засега съм само -4 кг. за 10 дни.

Относно орторрексията и анорексията - това са много тежки заболявания и е добре да се правят консултации с психолог. Здравословното хранене и здравословният начин на живот, особено в умерени граници, няма много общо.

А като чета колко високи мацки има във форума. Аз съм 174 см. и се мислех за висока. Sunglasses

Зависи и от структурата, но 46 г. на 171 см. ми се вижда страшно.
Аз падна ли под 53 кг. заприличвам на "манекен от Аушвиц" и ми пречат кокалите. Между 57 и 61 се чувствам най-добре. Мъжът ми ме харесва около 65...

# 557
Изключително съм против преработените храни във всякакъв вид, соковете, газираните напитки, че даже и дъвките...

какво означава това? Дай пример.
означава всякакви храни в опаковка най-просто казано...

Аз съм 48кг на 171см и смятам, че това е много. 46кг е идеалното ми тегло.
Shocked Малко ми се вижда прекалено това. ЗА 173-5 см най-добре е теглото да е около 55 кг според мен като жената да си има всичко - изразена талия, бюст, и тн извивки

# 558
Аз съм 48кг на 171см и смятам, че това е много. 46кг е идеалното ми тегло.
Ау...това е ужасно малко, не иска да звуча осъдително... Спортуваш ли като допълнение към определения начин на хранене?
Мда. Старая се поне 5 пъти седмично, но много ме мързи и затова обикновено съм 2-3 пъти седмично в салона. Плюс ходенето пеша.
Сорри,объркала със се.

Наистина са достааа под нормата,ако и тренираше усилено щях да се разтревожа не на шега.

# 559

Мда. Старая се поне 5 пъти седмично, но много ме мързи и затова обикновено съм 2-3 пъти седмично в салона. Плюс ходенето пеша.

Просто ми е чудно, как реагира тялото на натоварването. Добавки пиеш ли?

# 560
  • Варна
Спокойно. Всичко си имам. Кльощавата крава не е газела. Ако ме разбирате.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 21:29 от Приятно ми е - Богиня!

# 561
  • Варна

Просто ми е чудно, как реагира тялото на натоварването. Добавки пиеш ли?
Това ми звучи като отрова.

Момент, нали темата е за храните? Нека говорим за храни - митове и легенди. Добавки /каквото и да значи това/ е извън категорията - добра храна и здравословен начин на живот.

# 562
  • София
Бояна, всяко заболяване има различни стадии Simple Smile
Доколко обаче здравословният начин на живот е орторексия? Според нашите сайтове, публикации, лекари, учени и пр. щом не искаш да ядеш аспартам и ГМО, значи си невротик, упс - орторексик. Човек с проблем, разбираш ли Simple Smile

Аз съм 48кг на 171см и смятам, че това е много. 46кг е идеалното ми тегло. Катрин изглежда супер. Ръцете й са тренирани, т.е. тялото е в тонус, не е просто аморфна маса.
60кг на 178см... кхм... това не е малко. Аз бих се притеснила.
За орторексията мисля, че уточних. Болест е, когато нарушава нормалното функциониране. Например, поканена си на рожден ден, храната е нездравословна, сервира се алкохол и безалкохолни напитки, а ти не хапваш нищичко, не пиеш нищо, дори вода, защото е пластмасова бутилка. Ако на мястото ще се пуши въобще не отиваш. Или никога не се храниш в ресторант, защото продуктите в ресторантите не са био. Незнам кои наши сайтове четеш, аз не черпя информацията си по темата от интернет.

За килограмите е до структкура, тежест на костите, размер на бюста. Моето перфектно тегло е 65 кг. Имам познати жени с моя ръст и при сходен външен вид едната тежи 10 кг повече, а другата 10 по- малко. Ако имаш тънки и леки кости, малък бюст и тесен гръден кош 48 кг е напълно възможно да са ти ок не само според теб.

# 563
Спокойно. Всичко си имам. И бюст - 75С и талия, и ханш /последното в повече/
Само да вметна, че глезенът ми е 18см Simple Smile, а китката -14см. Срещу природата човек не бива да върви.
Кльощавата крава не е газела. Ако ме разбирате.
а какво ядеш примерно въглехидрати избягваш ли? и ограничаваш ли се по някакъв начин?
 ако спортува интензивно е нормално че тялото ще се стегне и съответно ще тежи по-малко
Аз обаче мразя да спортувам... За протокола висока съм 175 и тежа 62 като искам да съм 55  Laughing

# 564
Аз съм 48кг на 171см и смятам, че това е много. 46кг е идеалното ми тегло. Катрин изглежда супер. Ръцете й са тренирани, т.е. тялото е в тонус, не е просто аморфна маса.
60кг на 178см... кхм... това не е малко. Аз бих се притеснила.

Богиня, аз съм 169 см и съм хммм, към момента се опитвам да клоня към 50 кг, но ми е невъзможно  ooooh! - кърмене, работа пълен работен ден, бебе, малко дете. Еми и аз имам навсякъде където си трябва, но не се харесвам. Към 48 кг съм. Честно казано, ако не пуснеш снимка, изобщо не си представям за какво говориш!  Thinking Peace Peace Peace

# 565
Директно за храните. Убедена съм, че не е никакъв мит това, че месото от магазина не е месо /нито млякото, нито маслото и др./. Убеждавам се всеки път, когато котката ми отказва да яде разни купешки неща. Същите, когато са домашно производство, ги яде и ушите й плющят.

Хранителните добавки може и в категорията да са, но не бих приемала химия.

# 566
Също така е мит, като стане въпрос за добавки, да се приеме, че са химия. Пълно е вече с естествени и натурални такива.  Simple Smile

# 567
Азаф, уточни и какво е химия според теб? Всичко е химия, всеки процес в организма ни Simple Smile. Мисля, че Кейси дава много добри съвети. Peace

# 568
  • Варна
Бояна, ако на партито има нездравословна храна - не ям, пия само вода. Ако се пуши, излизам навън или гоня пушачите. Безалкохоли напитки, т.е газирани или от кутия също не пия. Не мисля, че и някой с ума си, трябва да го прави.

Blonditta, основно се храня с въглехидрати, понеже не ям месо от почти 10г. Само риба /2-3 пъти седмично/ и млечни продукти.  
Освен това, мускулната маса тежи повече от мастната.  Peace Така че си в лека заблуда, че тренираното тяло е по-леко. Точно обратното е .

Лурдес, не знам как стои въпроса с кърменето, но не мисля, че сега е моментът за диети и ограничения.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 21:31 от Приятно ми е - Богиня!

# 569
  • София
Бояна, ако на партито има нездравословна храна - не ям, пия само вода. Ако се пуши, излизам навън или гоня пушачите. Безалкохоли напитки, т.е газирани или от кутия също не пия. Не мисля, че и някой с ума си, трябва да го прави.
Виното също ли само органик го пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт