Електронни четци - ІІ

• 50 706
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
shrekie, мерси много!   bouquet А колко време ти издържа батерията на 3G-то?

Някой да е опитвал да учи от Kindle? Ако да, ще съм благодарна да споделите дали е успешно. Планирам евентуално четене за един изпит от него, тъй като сметнах, че ще ми излезе доста по-изгодно, но малко ме притеснява, че не мога да шаря с маркерчето отгоре.  Blush

# 421
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Можеш да маркираш, а ако ти е кеф, можеш и да си постваш маркираното във Фейсбук или в Туитър.

# 422
shrekie, мерси много!   bouquet А колко време ти издържа батерията на 3G-то? ...

Mr. Green Имате поща, не знам  Embarassed. Имам го от около 2 седмици и го ползвам вечер на площадката или през уикенда повечко. Батерията е една идея преди максимално заредена, т.е. много малко е изхабена.  Чета и книги, но 3G така или иначе е нон-стоп включено май.
Дано някой с повечко опит сподели...

# 423
Можеш да маркираш, а ако ти е кеф, можеш и да си постваш маркираното във Фейсбук или в Туитър.

Извинявам се глупавия въпрос - маркирането в сиво ли става? Аз като порядъчен зубър изпитвам нужда от цветно маркиране.  Mr. Green

shrekie, питам, защото приятел именно това ми каза - функцията не се изключва и батериите им издържат по-кратко.

# 424
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Тези екрани нямат вариант за цвят, все още.
Ако толкова ти харесва цветното, си вземи някой с LCD екран,
трябва да прецениш кои плюсове и минуси на двете технологии са от значение за теб.

# 425
Повечето сме с Kindle, който отговаря на описаните от теб критерии. Продават се в България, но са по-скъпи и ние поръчваме от Англия или САЩ. Приблизителната му цена от Англия с доставка и калъфче е 270лв. Аз нямам наблюдения върху другите марки, но можеш да разгледаш устройствата в Хеликон и Техномаркет.

Hug Hug Hug
Много благодаря.
Аз позачетох първата тема и май искам без тъч скрийн.Или поне това което четох до сега.
И да попитам Киндъла има ли речник, и каква е разликата м/у двата модела.Гледам има един за £111 и един за  £152  newsm78
Иначе аз живея в Англия и не е проблем да си го поръчам от амазон.

За деца освен VTech Storio Animated Reading System не съм срещала друго

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 01:04 от Елица-сестрица

# 426
  • София
След като ми похвалихте четенето в mobi формат реших, че е крайно време да пробвам и аз. Свалих си Калибрето, конвертирах си едно романче... Разликата, която виждам между mobi и txt не е кой знае колко значителна. В първия вариант има разстояния между отделните параграфи и пряката реч. Още не съм започнала да чета въпросния роман, така че не знам дали няма да изкочат някои скрити екстри на формата  Grinning Поне за себе си преценявам, че и txt си върши добра работа. Кой както си е свикнал, разбира се  Peace

# 427
Синът ми е на 8 г. и в началото на лятото му взехме този модел:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/527614/P11010601/Електронен-четец-PRESTIGIO-PER3052B
Изчете на него почти цялата задължителна литература.
Има както предимства, така и недостатъци. Мога да споделя впечатления, ако някой се интересува, но модела вече е обсъждан в темата. За нас се оказа удачно решение.
P.S. Ние с мъжа ми ползваме Kindle

аз се интересувам ако ти е удобно ще съм ти благодарна да ми дадеш повечко информация

# 428
  • София
Тони, като те подхване една хубава книга и си я почнеш от самото начало, разликата наистина е минимална.
При мен обаче се получи друго. Имах няколко започнати на компютъра книги и моби-то ме улесни, защото много лесно си намерих мястото, до което бях стигнала, след като ги прехвърлих на Киндъла.

Елица-сестрица, по-скъпия Киндъл има Free 3G и Wi-Fi, докато евтиния е само с Wi-Fi  Peace.

И аз ще напиша нещо извън темата, но може пък да ви се стори полезно: в читанката са качили два романа на Филипа Грегъри (Другата Болейн и Шутът на кралицата). Все още чакат проверка и не са идеално форматирани, но нетърпеливите мога да си ги свалят.

# 429
Здравейте, дали някой може да ми обясни за депозит таксата при доставка от американския амазон?
Благодаря, предварително.

# 430
  • София
Не съм поръчвала от американския амазон, точно заради тези такси, а и защото повечето стоки отиват на митница и трябва да се занимаваш да ги освободиш, да плащаш такси, мита и т.н. Затова и повечето момичета тук си поръчват устройствата от amazon.co.uk с доставка от посредник.  Peace

# 431
  • DE
Здравейте, дали някой може да ми обясни за депозит таксата при доставка от американския амазон?
Благодаря, предварително.

На теория въпросната такса трябва да покрие всичко, което трябва да се плаща по пътя на Киндъла до теб - мито, ДДС и т.н., така че да си го получиш директно от ръцете на служителя на UPS. На практика обаче устройството пристига на митница и трябва да се занимаваш лично да го освобождаваш, да плащаш някакви допълнителни суми, с една дума - разправия.

За да си спестиш главоболието ти препоръчвам да си го поръчаш от английския Амазон (в немския също е наличен, но не знам как стои въпроса с посредниците по доставката). Аз моя Киндъл го поръчах от Щатите, тъй като по това време не се продаваше в Германия и си го получих директно у дома, 4 дни след пускането на поръчката, без да плащам нито цент над депозитната такса. Съответно подведох приятел от България, който изхаби един ден да циркулира между софийска митница и UPS. Беше писал на Амазон за допълните разходи, които е направил, но не зная дали са му отговорили. От UPS казаха, че са информирали Амазонците, че явно системата с депозита не функционира на територията на БГ, но май всичко си е по старому. Информацията ми е с 4-5 месечна давност, може да има промяна, но не вярвам, честно казано...

# 432
Благодаря, Сиамка,   bouquet , отговорът ми беше много полезен.

# 433
...И да попитам Киндъла има ли речник? ....

при мен има The New Oxford American Dictionary и The Oxford Dictionary. Много полезни и лесни за ползване! Peace

А в този блог има инфо относно Англо-Български речник и Френско-Български речник за Kindle. Следвайки инструкциите, аз не намерих опция Change Primary Dictionary, така че не съм ги пробвала. 

# 434
...И да попитам Киндъла има ли речник? ....

при мен има The New Oxford American Dictionary и The Oxford Dictionary. Много полезни и лесни за ползване! Peace

А в този блог има инфо относно Англо-Български речник и Френско-Български речник за Kindle. Следвайки инструкциите, аз не намерих опция Change Primary Dictionary, така че не съм ги пробвала.  

Hug

Ами май към Киндъла се насочих.Сега остава да реша трябва ли ми 3 джи-то или не Crazy

shrekie влязох в инструкциите и видях, че има Kindle1, 2 и 3  newsm78
Кой е Kindle3 Embarassed

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 21:35 от Елица-сестрица

Общи условия

Активация на акаунт