Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 477
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Добре де - аз кърмих на пейка в парка и нищо не се виждаше от моите прелести. Поне си мисля така де... Иначе точно тогава взеха да минават хора - но предимно баби с внучета... но и една патрулка по съседната алея  Laughing Приятелят ми се шегуваше, че от утре там ще има знак забранено кърменето  hahaha Joy Знаете ли какво забелязах от единственото си кърмене навън - Преслав се впи в гърдата и не я пусна 15 мин., сякаш някой ще му вземе яденето. Докато вкъщи често се върти, разсейва, дреме, навън беше много амбициран да си хапне всичко и да приключва  Laughing
marinels , честито и мерси, вземам си Бейлис  Wink
А, Ена4 ме подсети че кърмих и в колата след първата консултация - в движение, защото бебо много ревеше. Утре ще ходим пеша на консултация... да видим къде ще кърмя  Crossing Arms

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 14:37 от catwalk

# 391
  • гр.София
Не че кърменето явно не е нормално, сеирджиите са повече  Laughing  bouquet

# 392
  • Бургас
mistela , много хубави каки и бебе  Hug

# 393
Я да питам, колко често слагаш бебка на гърда? А за преумората не ми се говори... В момента съм толкова уморена и изнервена, че ако легна ще се въртя близо час преди да заспя.
mama Barba, кърмя Ади всеки път, когато си поиска. Даже нямам представа на какви интервали. Може да поиска 2 мин. след като съм спряла, може и след 2 часа - давам й. Но много се разсейва вече, върти се, само да чуе някакъв шум и веднага се обръща да не изпусне нещо. Лошото е, че при тези движения държи да не изпусне и гърдата и опъва ли, опъва  ooooh!
А относно спането - това ми е основният проблем. Преди колкото и пъти да ставам през нощта после лягам и на момента заспивам. Сега от преумора се въртя понякога и по 2 часа след кърмене и тя нощта минава без изобщо да успея да си почина...
skrech, запушеното носле го лекуваме с Тобрекс в момента. Интересно е, че през нощта като я кърмя въобще не й пречи, а през деня е ад...пуска гърдата, върти се, дъвчи...До миналия месец си наддаваше съвсем добре Ади - по 900 гр- 1 кг средно. В момента си пишка нормално, урината й е безцветна. Ака по веднъж на ден или през ден, но много пръцка и се напъва. Иначе самото ако не е твърдо, а кашесто, жълто-зелено на цвят. Само кърма приема, колкото пъти поиска. Преди не се будеше през нощта поне 5 часа, почнах да я будя сега макс на 4 часа. През деня имаме безброй хранения  Laughing За общото състояние няма забележки педиатърът, а аз като я наблюдавам е много енергична. Постоянно рита, върти се, бори се с играчките на активната гимнастика. Уж недохранените много спели и нямали енергия - не ми изглежда така. Постоянно иска да си изяде ръцете - така им се нахвърля, все едно, че не е яла с дни и това й е единствения шанс да хапне нещо  Crazy
Ена 4, майка ми идва всеки ден да ми помага, но на мен сърце не ми дава да го оставя баткото. Иначе тя даже предлагаше да го вземела у тях и да ми го връщала уикенда  Shocked Той си беше свикнал преди само с мен и му беше много мъчно като ни нямаше с Ади и в началото като не можех да му обърна никакво внимание, като се кърмихме по цял ден нон-стоп. Докато беше студено времето майка ми излизаше сама с него, тъй като нямаше как да излизам и аз с Ади, но сега съм плътно с тях. Ади я слагам в слинга докато отидем до градината, там я оставям в количката на майка ми да я гледа, а аз тичам с баткото. Само когато Ади иска да яде се сменяме.
А защо баткото не ходи на градина? И ако има кой да го гледа ако не всеки ден за малко то поне през ден два за да не се претоварваш  newsm78 Аз напълно те разбирам за умората, и аз така тази седмица нещо много се изморих и ефекта беше по малко и по бавно слизаща кърма.  ooooh!
mama_vessy, "баткото" е само т.нар батко. На 1.8 години, не може да прави много неща сам, сега се учи да се храни и да си обува обувките сам, да пие от чаша, без да се полее целия, още сме с памперс, миене, преобличане, хранене - всичко трябва да го направя аз. И в почивките с него имам да нахраня Ади, да направим масаж, гимнастика, да я погушкам и нея и да свърша и нещо в къщи. Но не съм мислила, че като се уморявам и ще се отрази на кърмата и въобще не съм се замисляла за това, ако това е така съм пред дилемата - да имам кърма за Ади или да не ходя на разходки с баткото  Confused
И сега с наближаването на "комарния" период исках да ви попитам избрали ли сте репелент против комари,тъй като там където евентуално ще се местим в Ловеч е точно до реката и има доста,а аз съм алергична към тях и искам да съм подготвена ако го има този проблем и при малката.
Аз съм ползвала този за баткото и докато бях бременна. Има и устройство, което се включва в контакта и други под този продукт, не съм ги пробвала тях.
Stacked, благодаря ти за отзивите за помпата. Изчаквам да видя какви ще са резултатите от последните дни, дали е наддала Ади и ако реша да взимам такава ще е! За тази става въпрос, нали?

# 394
Здравейте, момичета!   bouquet
Много сте изписали, а аз отдавна не съм влизала. Ще се опитам да ви изчета, за да видя какво сте обсъждали Wink

Иначе ние сме добре....май все още имаме колики....или по-точно газове, които направо я тормозят и тя се изнервя много и нервно се храни. Като ги няма е спокойна и се храни спейки на гърдата. Все още не мога да се престраша да я храня на открито. Ще се опитам някой път и това да стане иначе не върви постоянно да се прибирам .....

Момичета, има ли някоя от вас, която да е ползвала Мустела Стелакер за крустите по главичката?  newsm78 Дари има такива крусти и много неприятно Sad Взех й и шампоана на Мустела да видим дали ще има ефект?

А почнали ли сте да слагате слънцезащитни кремове вече? Аз все се притеснявам да я излагам на директна слънчева светлина Sad А пък и тя се мръщи много, когато слънцето и свети в очите. Вие как процедирате?

Хайде сега ви оставям, за да прочета какво сте писали Wink

Хубава и спокойна вечер ви желая!   bouquet

# 395
Мами, по повод но моите трепети с кърменето искам да ви се похваля, че сутринта беба мина без никаква добавка, в 9:00 само с 60 мл, а на обяд се кърмихме в Южен парк и пак минахме без добавка. Толкова се радвам, че реших веднага да споделя с вас, и най-вече с ЛЛЛ мамите.  Hug Стискайте ми палци да продължим така  Praynig Wink
Ти си нашата гордост  bouquet

Мама бобо
Ние сме в Мирамар ама Септември Heart Eyes
аааааааа живи и здрави, септември мислим пак да отидем на море, ако ми хареса мирамар и има места пак там. Peace Peace

# 396
  • Видин
А почнали ли сте да слагате слънцезащитни кремове вече? Аз все се притеснявам да я излагам на директна слънчева светлина Sad А пък и тя се мръщи много, когато слънцето и свети в очите. Вие как процедирате?
Децата до 3г възраст не бива да се излагат на директна слънчева светлина. Така процедирам. Като видя облещено бебе на слънце и ми става зле.
Баткото го мажа с ето този лосион - http://www.dm-sundance.de/cgi-bin/sonnenschutz_kids.pl?id=sonnen … amp;hp=1306697179

# 397
  • Лондон
Аз използвам Мустела и нямаме крусти по главичката. Използвам и крем за лице Стелапротект - бебешкото акне май доста намаля от него.

Бебето ми е много спокойно и спи цяла нощ, а през деня по 2-3ч. някъде между кърменията. Когато-тогава.  Колики няма вече.

Кърмя навсякъде и по всяко време - не ми пука. По заведения, пейки и дори тротоари Simple Smile  Като ромка съм - аз на тротоара кърмя, а децата ми боси и голи Mr. Green

Днес бяхме на плажа около 6 часа - от 11 до 5 (на маса и под чадър разбира се). Не използвам крем, защото не сме на директно слънце. За каката само ползвам Нивея 30 фактор за деца.

"Хубаво е лятото да бъдеш на море, всичко е наред и купонът си тече, никой никъде никъде не може да ме спре да се чувствам добре..."  Sunglasses

# 398
  • гр.София
Децата до 3г възраст не бива да се излагат на директна слънчева светлина. Така процедирам. Като видя облещено бебе на слънце и ми става зле.
Баткото го мажа с ето този лосион - http://www.dm-sundance.de/cgi-bin/sonnenschutz_kids.pl?id=sonnen … amp;hp=1306697179

Ние не нарочно, но като го разхождам все пак го огрява слънце, мажа му крачетата и веднъж по бузките, челцето и брадичката, че като въртя количката насам-натам да не би да го хване,
ползваме ето този, препоръча ми аптекарката

http://www.topicrem.com/care/sun-care/very-high-protection-kid-spray-spf-50/41/

# 399
Здравейте на всички, докъто ви изчета на паузи и то стана пак никое време. Дари сега заспа и се надявам да си поспи без да се буди през ноща. Все още не е окончателно приключила с нощното папкане. Но няма проблем, тя няма режим яде си спи си смее се и будува когато си посика, аз съм на нейно разположение. Не се замислям, по колко изяжда и колко често. Детето видимо се развива добре и това е най-важно.
Дари доста се изнервя нафинала на храненето и си имам трик, видя ли я че започва да се напъва и след секунда ще ревне нервна, веднага и сменям гърдата с бибката. Успокоява се и продължаваме и така си хапва докрай. Невинаги е така, но има моменти.
Лека нощ на всички и спокойни и сладки сънища!!! Hug Hug

# 400
  • София
skrech, запушеното носле го лекуваме с Тобрекс в момента. Интересно е, че през нощта като я кърмя въобще не й пречи, а през деня е ад...пуска гърдата, върти се, дъвчи...До миналия месец си наддаваше съвсем добре Ади - по 900 гр- 1 кг средно. В момента си пишка нормално, урината й е безцветна. Ака по веднъж на ден или през ден, но много пръцка и се напъва. Иначе самото ако не е твърдо, а кашесто, жълто-зелено на цвят. Само кърма приема, колкото пъти поиска. Преди не се будеше през нощта поне 5 часа, почнах да я будя сега макс на 4 часа. През деня имаме безброй хранения  Laughing За общото състояние няма забележки педиатърът, а аз като я наблюдавам е много енергична. Постоянно рита, върти се, бори се с играчките на активната гимнастика. Уж недохранените много спели и нямали енергия - не ми изглежда така. Постоянно иска да си изяде ръцете - така им се нахвърля, все едно, че не е яла с дни и това й е единствения шанс да хапне нещо  Crazy
Лъки, върнах се назад, за да прочета за какво наддаване точно става въпрос и видях, че е наддала за 15дена  300гр, което си е едно нормално наддаване за бебе на 3 месеца. В памперсите няма признаци за недохранване, в общото състояние лекарката не намира нищо притеснително. Килограмите наистина са важен показател при малките деца, но за това има ориентировъчни граници за минимално наддаване, а дъщеря ти си е съвсем в норма. Даже и на сантиметри. За последната седмица сте установили, че е наддала малко, но при условие, че няма други симптоми, които да навеждат на мисълта, че има проблем, може би е добра идея да съдите за наддаването за месец. Все пак бебетата растат скокообразно и другата седмица може да е друго.

Може да обсъдиш с педиатъра отново цялостната картина на детето, дали го намира недохранено или само килограмите я смущават, също да обмислите да вземете предвид наддаването за цял месец.

# 401
  • София
Привет  Hug,

Аз два поредни дена заспивам веднага, след като приспя бебока и май си поотспах. Миналата нощ Бобо ми направи 6-часова пауза, чак в 4 без нещо се събуди. Напоследък намали цокането и като че ли удължи паузите между храненията. Онзи ден три тениски смених, защото не ще да цока и протичам по някое време, така не протичах и в началото  Shocked. Аз имам обратният проблем на някои момичета - Бобо будува около два часа и после му се приспива, но още не е гладен. Аз го бутам да цока, а той пищи и се извива. И понеже не признава ни гърда, ни биба, се налага да се носим  Rolling Eyes. Пускаме някое рок радио и заспива след 10-20 минути гушкане. Колкото по-ритмично парчето, толкова по-ефективно  Laughing. Навън същата работа, вози се един час и ако се събуди и още не е гладен, пак трябва да се носим. Аз нямам скрупули и му давам да цока и навън, лошото е, че той невинаги иска. Досега никога не ме е гледал някой особено впечатлено, вчера една баба ме гледаше, но беше по-скоро приятелски. Аз ходя с широки блузи, без сутиен или с безшевен и не ми личи особено, че го кърмя.

Иначе в паузите е страшно слънчево бебе - ако му говорим, ни се ухилва до уши и гука едно такова срамежливо и сладко. Стои си и си гледа музикалната играчка или пералнята, а понякога и телевизия по доста време, преди да му омръзне. Понякога и в количката, докато го возя така ме глеееда по цял час, преди да се вкисне.

За изцеждането, аз не съм се цедила досега с това бебе, с дъщеря ми се цедях, когато я захранвах, за да й правя кашите с кърма, но много малко успявах да изцедя. Ползвах ръчна помпа на Авент.

За геловете за зъбки: Ползвала съм Генгигел Бейби - той е с хиалуронова киселина и по-скъп, действа в по-дългосрочен план, с натрупване, и Дентинокс - той е с лидокаин и успокоява за кратко, ползвала съм го, когато започне да пищи.
И Бобо много се лигави и си яде ръцете, но ако съдя по каката, не вярвам скоро да му поникнат зъбки - и тя така се лигавеше, а първият й зъб поникна на 8 месеца и половина.

Режим според мен не можеш да създадеш - бебето или се буди да яде, или не се буди.

Лъки, много дини под една мишница  Hug, опитай да махнеш най-неналежащите дейности и да натовариш таткото повече. Нашият татко се занимава основно с каката, понякога си ги разменяме, но рядко се занимавам с двете деца едновременно, само сега, че каката ми е с бронхит и не ходи на градина.

Буб555, аз купих онзи ден Стелакер и мажа, но не виждам голяма разлика, преди го мажех с млякото на Веледа и пак така си изглеждаше - като едно люспесто гущерче, дано скоро се оправи, милото  Sad.

Пенмар, аз ли пропуснах развитието с EFP

Люба Ризова, вие къде бяхте на море, че не запомних? Би ли дала линк за Дюни, беше писала добри отзиви за някакви вили/бунгала?

# 402
  • София
И така, ние сериозните се видяхме  Grinning . Обмислям скоро да направим втора среща, че бързо мина тази. (много ли бърборя, а?)

Ако от глад се отслабваше, трябваше да съм станала фиданка вече. Днес карах на един чийзкейк цял ден. Върнах се вкъщи в 20:00ч. освирепяла от глад и като отворих хладилнкиааа...

Днес бях направо като мома  Laughing Мъжа ми най- сетне се прибра и пое големия, а аз миткосвах само с Никола.

И почти изцяло съм й отдадена, с гузна съвест признавам ,че пренебрегвам донякъде баткото.
И аз така   Confused А имам време, мога да му обръщам внимание и да играя с него, но някак нямам ентусиазъм за него... Трябва да се поправя.
Децата до 3г възраст не бива да се излагат на директна слънчева светлина.
Е, ти пък! Много вдигна летвата.

marys , май само ти си с близначета, нали  Simple Smile . Дай снимки да ги видим.
Commelina, ми как какво - реве детето, реве и майката и така докато дойде време за хранене. Но не всички бебета са така. За някои си е нормална тази пауза, че и по-голяма. А тези, които са против гушкането... едно на ръка, че ме оставят безмълвна пред идиотизма. Но поне тази, която ми даваше акъл как се гледа дете и гледа своите си така, каза, че излиза от къщата. Върши си работа из двора, детете реве с пълно гърло, но внимание не получава, защото то не е цар на дома. И те се научават децата, че при подаден сигнал за проблем няма ответен отговор, и спират да подават сигнали. Обикновено инстинктът на майките ги подсеща, че това е нередно и те се измъчват заедно с детето, но понякога такива "първобитни" чувства като инстинкт са толкова затъпени, че майката гордо изпълнява възпитателните си методи. Но има и гадни шегички, които ги сполетява накои невинни бебенца, които обаче хващат в капан родителите. Примерно едни бяха и все още са с това разбиране, че на детето мястото му е в леглото, а не на ръце, но детето проима херния и лекарите бяха казали да се прави всичко възможно бебето да не плаче, докато стане време за операция, защото е опасно. Така, че загрижени за физическото здраве се наложи да положат труд и за психическото.
еna4hahaha Разправяше една съфорумка, че макар да си кърми дискретно, когато й се наложи да премести детето от едната гърда на другата, все пак поже гърдата да остане гола без нещо да я скрива, но един дядо седнал срещу нея и я зяпа в деколтето. Тя се почудила малко как да премести детето и накрая го погледнала директно дядката и му казала:"Да ти дам да погледаш и другата?"  Mr. Green И дядото се махнал, та си докърмила детето на спокойствие.

# 403
  • София
Заповядайте на ЛЛЛ безплатни лекции за кърмене и захранване, и на кърмачески срещи за бъдещи и настоящи майки в много градове, вижте програмата за месеца тук

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 17:29 от skrech

# 404
  • София
Добро утро момичета,

И така, ние сериозните се видяхме  Grinning . Обмислям скоро да направим втора среща, че бързо мина тази. (много ли бърборя, а?)
Ех, аз май останах от несериозните. Но за съжаление мястото на срещата ми беше малко далече да стигна пеша. Освен това нашият бебок си допсива докъм 12-13 часа и тъй като този сън и сънят през нощта са му единственото дълбоко спане, аз си го оставям да се наспинка колкото иска:)
Надявам се следващият път да мога да дойда на срещата.

А тези, които са против гушкането... едно на ръка, че ме оставят безмълвна пред идиотизма. Но поне тази, която ми даваше акъл как се гледа дете и гледа своите си така, каза, че излиза от къщата. Върши си работа из двора, детете реве с пълно гърло, но внимание не получава, защото то не е цар на дома...

Е, това направо ме разби. Каква е тази коравосърдечност. Аз не мога да кажа, че се носим постоянно на ръце, но определено има моменти през деня, в които Виктор явно си показва, че иска да бъде гушнат от мама и да си подремне блажено в нея. Снощи го бях оставила на татко му да го приспива и по едно време така силно ревна, че скочих и веднага отидох при тях. Не мога да си представя как детето ми ще реве и аз спокойна ще си върша нещо друго.

Хайде, стига съм философствала:)
Лек и спокоен ден от мен Hug

Общи условия

Активация на акаунт