Некоректен работодател - не кандидатствайте

• 13 304
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
Боже, какви глупости! Трудно се доказвал умисъл за кражба! Значи някой може да изчезне с автомобила ни, за да се поразходи и това не е кражба! Именно законът от Т.Живково време го дефинира така, за да защити някои мамини синчета-думи на Георги Дилков-Лорда. Eто това ясно ни показва, че законодателството е прокриминално.
    За теб - глупости, за мен като юрист - сполучлив начин да вкараш някой в затвора. Предвиденото наказание е като за квалифицирана кражба, т.е. по-тежко отколкото за обикновена.
     Отказвам да водя такъв спор. Да беше си направил труда да прочетеш източник, който носи съществена информация, а не да се доверяваш на вестниците, при това силно политизирано, можеше и да има смисъл да се поспори.  

Сбърка! Вестници не чета! И новини гледам рядко. Колко са осъдените за противозаконно отнет автомобил и с какви присъди-между колко и колко? Има ли такива с условни присъди?

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 12:58 от vl

# 31
Искаш да кажеш, че сам успяваш да измислиш толкова простотии  Shocked без помощ от пресата. Просто невероятно.

# 32
Искаш да кажеш, че сам успяваш да измислиш толкова простотии  Shocked без помощ от пресата. Просто невероятно.

Твоето е куп простотии и то в много теми! Да не би днес да заместваш Аргун?

# 33
Странна работа, като ви хване човек в крачка, и веднага или го обръщате на философия или на лични нападки.
Ще споделиш ли все пак къде прочете за блокирания капитал?

# 34
Странна работа, като ви хване човек в крачка, и веднага или го обръщате на философия или на лични нападки.
Ще споделиш ли все пак къде прочете за блокирания капитал?

Ти ме нападна, както винаги! Как трябва да ти отговоря???

За този капитал зная от моя близка, която работеше в Италия. Тя твърдеше, че там било така и проблем с изплащането на неплатени заплати нямало щом се стигне до съд.
От целия ЕС май ще излезе, че именно в Бг този проблем е най-сериозен. Мога да попитам как е в Германия и пак да пиша.

# 35
Аха, ясно. Повтаряш просто чуждите  думи, без дори да се усъмниш в тях.
Малко критичен поглед към реалността щеше да ти подскаже следните въпроси:
1. кой следи кога задълженията на фирмата надхвърлят капитала и какво прави за да се предотврати?
2. какво се случва с другите задължения на фирмата, особено тези към държавата ? Те откъде се погасяват? Ако е от блокирания капитал - кое е с приоритет + отново първия въпрос- как се гарантира достатъчността на капитала.

Мисъл все пак преди оценката.

# 36
Аха, ясно. Повтаряш просто чуждите  думи, без дори да се усъмниш в тях.
Малко критичен поглед към реалността щеше да ти подскаже следните въпроси:
1. кой следи кога задълженията на фирмата надхвърлят капитала и какво прави за да се предотврати?
2. какво се случва с другите задължения на фирмата, особено тези към държавата ? Те откъде се погасяват? Ако е от блокирания капитал - кое е с приоритет + отново първия въпрос- как се гарантира достатъчността на капитала.

Мисъл все пак преди оценката.

Би трябвало някой да следи. Кое да бъде с приоритет вероятно е решено от законодателството.
Ти ще дадеш ли пари на някой, ако знаеш че е задлъжнял към други?

# 37
Точно така стоят нещата и в България, ама пак има недоволни. Значи не е блокираната сума разликата.

# 38
към vl и didiela

генералните ви изводи от частни случаи са просто уникални и не можах да се сдържа да ви продължа логическите разсъждения Sick изводът е, че в Германия правосъдната им система е скапана, корумпирана и в полза на престъпниците, а масово работодателите не плащат заплати!!! а логиката, която използвах е следната - работих на договор, легално, с посредничеството на службата им по заетостта и освен това имахме проверка от тяхната ит и службата по граничен контрол и всички документи си бяха изрядни, но не ни платиха #2gunfire ни - сме повечето работници и служители. заведохме дело пред трудовия им съд и след доста перипетии (нередовно призован, неоткриваем и т.н.) успяхме да спечелим делото и въпреки, че ни беше наел немският еквивалент на нашето ет и отговаря с цялото си имущество, и до ден днешен никой от нас не е видял и стотинка Close

Призовавам всички: стойте далеч от германия, съдебната и система и некоректните им работодатели!!! hahaha hahaha Joy Joy

п.с. да добавя и че полицията им (по силата на същата логика) не струва и пукнат грош, т.к. не ми намериха откраднатия телефон hahaha hahaha

# 39
Чудя се какъв е този съд, който защитава правата на работещия в България. Аз съм пример за това ,как след неплащане на 3 месеца заплата  и със служебна бележка какво ми дължи фирмата , не мога да ги осъдя чрез българският съд да ми преведат заплатите, които ми дължат. българският съд непрекъснато иска нещо-някакви разбивки по месеци дни и едва ли не часове, което не знам за какво е...и ред други неща..През това време, докато се туткаше българският съд фирмата обяви фалит, и сега процедурата била вече друга...е, това как да го нарека... Mr. Green

дори и не стигнах да го съдя предишния работодател.
докато чакам по законен ред от ИТ и НАП съдействие за получаването на дължимите заплати и осигуровки, фирмата беше продадена на "подходящ човек" и вече няма от кого да се търсят парите.

# 40
  • София

дори и не стигнах да го съдя предишния работодател.
докато чакам по законен ред от ИТ и НАП съдействие за получаването на дължимите заплати и осигуровки, фирмата беше продадена на "подходящ човек" и вече няма от кого да се търсят парите.

Какво като е продадена? Ако още съществува, имаш право да си търсиш парите.Тях ти ги дължи фирмата, не собственика й.

# 41

[/quote]

Какво като е продадена? Ако още съществува, имаш право да си търсиш парите.Тях ти ги дължи фирмата, не собственика й.
[/quote]

flip  и от кой да ги търся - неграмотен циганин от врачанско село.
Вие не следите ли новините - Ако не, просто напишете в търсачката - Купувам фирми със задължения.
Това е станало национален спорт - и управляващите се правят че не разбират за какво става дума. А и за това няма пари в хазната - държавата не иска да си ги събере.

# 42
  • София
Не от собственика, от фирмата (ако има имущество). Имаш ли изпълнителен лист? Ако имаш, съдебният изпълнител поне може да провери тая фирма притежава ли нещо, което да ти обезпечи вземането за заплати.

# 43
към vl и didiela

генералните ви изводи от частни случаи са просто уникални и не можах да се сдържа да ви продължа логическите разсъждения Sick изводът е, че в Германия правосъдната им система е скапана, корумпирана и в полза на престъпниците, а масово работодателите не плащат заплати!!! а логиката, която използвах е следната - работих на договор, легално, с посредничеството на службата им по заетостта и освен това имахме проверка от тяхната ит и службата по граничен контрол и всички документи си бяха изрядни, но не ни платиха #2gunfire ни - сме повечето работници и служители. заведохме дело пред трудовия им съд и след доста перипетии (нередовно призован, неоткриваем и т.н.) успяхме да спечелим делото и въпреки, че ни беше наел немският еквивалент на нашето ет и отговаря с цялото си имущество, и до ден днешен никой от нас не е видял и стотинка Close

Призовавам всички: стойте далеч от германия, съдебната и система и некоректните им работодатели!!! hahaha hahaha Joy Joy

п.с. да добавя и че полицията им (по силата на същата логика) не струва и пукнат грош, т.к. не ми намериха откраднатия телефон hahaha hahaha

Да живеят Бг-правосъдието и Бг-работодателите! Те са идеални!

# 44
......
Да живеят Бг-правосъдието и Бг-работодателите! Те са идеални!

Определено четеш между редовете  #Crazy Joy

Общи условия

Активация на акаунт