Чувствате ли се виновни пред децата

• 6 147
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
почти винаги,когато реши да ми помогне с нещо не се получава.И аз почти винаги в такива ситуации си изпускам нервите.За някой от нещата се чувствам виновна след това.За други грешки повтарям дълго време след самата случка.

# 46
-Слушай ме мамо, без да ме пЛекъсваш! Много ми е хубаво, весело и забавно, само че вие с тате ме ядосвате от вЛеме на вЛеме.
- Защо бе, мамче?
-Защото викате по мен и на мен ми става тъжно и ме заболява главичката. Дай да се ЛазбеЛем. Да не съм чул повече да викате и наказвате.
- А ти мамче, ще чуваш ли от първия път?
- Ще се опитвам.
Разговорът е от неделя. И ми стана гузно наистина. Явно сме дотегнали на човечето.

# 47
Обяснявам на малкия, че когато друго дете посегне да го удари или блъсне, да му хване ръката и да му каже: "Не, не давам да ме удряш". Понеже имаше случай с едно детенце, дето го потупва от време навреме, пък моя седи и не знае какво да направи, та затова и обясненията, че трябва да хване ръката да детето или да се дръпне назад.
Та същия ден ми хленчи, че искал да излизаме навън, пък аз имам още малко работа вътре и му казвам: "След малко" и така 100 пъти, накрая му кресвам: "Абе ти не разбираш ли какво ти казвам, след малко ще излезем, стига си мрънкал" и му мятам заплашително пръст, пък той ме гледа, хваща ми пръста и ми казва: "Не ка`аш на мене" /Не ми се карай  Blush/
Стана ми съвестно  Confused

# 48
  • дядовата ръкавичка
Шматчица, много сладко. Не са ли това твои думи, които детенцето копира: без да ме плекъсваш .... ме ядосвате от вЛеме на вЛеме ...  ме заболява главичката... и Да не съм чул повече .... и Дай да се ЛазбеЛем
Малкият сладур много умело е съумял да ги употреби за целта си Laughing
.... та така, с нашите камъни по нашите глави  Wink

# 49
Разбира се, ефекта на огледалото важи с пълна сила.

# 50
ооо,да!
моите непрекъснато повтарят „гуша дойде ми!“/до гуша ми дойде!/, „сили нямам вече!“ и „ох,сила искам,силааа!“  hahaha

# 51
Чувствам се. Много виновна се чувствам. За не толкова ежедневни неща и за съвсем ежедневни. Просто... В момента особено ми иде да се наритам много сериозно. Направо се мразя. Няма по-чиста любов от детската и това заслужава в отговор.

# 52
И аз много...Всеки път когато му повиша тон,всеки път когато ме вика многократно и настоятелно,за да ми покаже нещо,а аз върша някаква работа и не мога да му обърна внимание,всеки път когато идва да ме прегръща и целува,виждайки че съм ядосана или тъжна... Tired

# 53
  • Талант на 2012,2013 г.
И на мен ми се е случвало. Е, извинявам се след това, но бих предпочела да не си изпускам нервите. Но за съжаление понякога нещата излизат извън контрол. Мисля си, че е човешко все пак... Rolling Eyes

# 54
Чувствам се виновна ,че съм избухнала и съм му се скарала и за много други неща в ежедневието.
Мисля ,че повечето родители са  така

# 55
  • Там, където ме обичат
Да, чувствам се виновна, че не им обръщам повече внимание. Embarassed

# 56
Да,аз доста често се чувствам виновна,че му се карам...Особено сега,откакто съм бременна,доста често му се карам за дребни неща,изнервена съм...и се чувствам виновна,че детето трябва да ме търпи. Confused

# 57
Чувствам се виновна ,че съм избухнала и съм му се скарала и за много други неща в ежедневието.
Абсолютно!

# 58
  • Сливен
Абсолютно!

напълно съм съгласна
няма как да не се чувстваме виновни,сигурно и нашите родители са се чувствали виновни когато са ни се карали
това е една от "екстрите" да си родител  Hug

# 59
няма как да не се чувстваме виновни,сигурно и нашите родители са се чувствали виновни когато са ни се карали
Ами...аз не съм сигурна в това. Като че ли поколението на моите родители е с друго мислене. Май не са умували твърде по въпроса за вината.
Понякога се мисля дали пък това не е по-правилно...

Общи условия

Активация на акаунт