Чувствате ли се виновни пред децата

• 6 147
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
Казвам й направо, че съм си го изкарала на нея и че вината е моя (примерно). Има ефект определено - виждам как на детето му олеква. Но стига да не се превръщат в ежедневие подобни разговори и обяснения.
Благодаря ти от сърце, че сподели това!   bouquet
При следващото ми провинение ще постъпя по същия начин.

# 76
Ох, много виновна се чувствам пред моето дете  Sad. Нямам много търпение когато се занимавам с него и доста често повишавам тон, след което ми става още по-криво като го видя да идва да се гуши, чувствайки се виновно Cry. Опитвам да се справя с нервността си, но... ох дано успея. А извинението и за мен е важна постъпка, независимо че според мен тя нищо не решава, ами май просто ни успокоява малко съвеста.

# 77
  • волно калдъръмче
Случвало се е да избухна и да му се накарам заради някоя необмислена постъпка. После тихичко си разясняваме ситуацията и така. За първи път ме извади от равновесие, когато украси стените с червилото, което незнайно как бе успял да докопа. Беше на около две години. Влизам в стаята и  Shocked, а срещу мен - нахилена физиономия по която се чете: "това го направих специално за теб"  Flutter. Прехапах си езика и не се карах. Взех картон, залепих го на стената и му казах, че на него може да си рисува колкото си иска, а като го изрисува, ще му залепя нов картон.

Чувствате ли се виновни пред децата си, ако работата ви отнема много от времето, което иначе бихте прекарвали с тях?

# 78
  • Бургас

Чувствате ли се виновни пред децата си, ако работата ви отнема много от времето, което иначе бихте прекарвали с тях?

Aз - да, дори не знам дали точната дума е "вина". Би ми било адски гадно ако не мога да си погледна детето, независимо каква е работата и колко пари ми носи.

# 79
Шемида- отиваш в детски магазин и купуваш едни комплекти за чистене.
Аз така направих. Мойто иска да помага ( 2г и 6м). Купих и парцал, метла и кофа, има си кърпа за прах и готово.
Аз чистя, тя минава след мен и е доволна.

Иначе да, чуствам се виновна. Понякога несъзнателно след лош ден и кресвам за нещо малко, тя плаче, извинява се, че ме е ядосала и тогава и аз рева. Детето не ми е виновно, че аз съм си ку ку.
Извинявам се и аз, целуваме се и се гушкаме после.

# 80
Разбира се. Confused Живеем на морето, а ходим на плаж само в събота, евентуално и в неделя. И все обяснявам, че "утре не можем да идем, защото е понеделник, вторник...петък".

# 81
  • София
Разбира се, че се изпускам. Колкото и да не ми се иска. Човешко е.
Извинявам се, гушкам и казвам, че "мама е нервна, но това няма общо с теб". После правим нещо любимо и забравяме. Simple Smile

# 82
Да, разбира се, че се чувствам виновна. Извинявам се и казвам, че не съм била права и да ми прости, ако ме разбира... е, в повечето пъти не ме разбира, как да разбере, че понякога емоциите надделяват и затова казваш неща, които не мислиш... но го приема, че явно стават и такива работи и ми прощава. Дори си мисля, че по този начин давам добър пример, като това, че да си признаваш грешките не е слабост и да не расте с идеята винаги да е прав и ако греши, да си трайка.

# 83
Чувствам се виновна, ако  го ограничавам от някакъв вид забавления, заради собствените си възгледи за хигиена примерно, или за безопасност.
Или ако видя, че нещо, на което съм го учила, или което съм го карала да прави,  го е направило неуверен и колеблив.
Тогава се чувствам виновна.

# 84
Чувствам се виновна, дори когато съм си у дома и не мога да й обърна внимание или съм уморена и не искам да си играя с нея веднага.
Понякога крещя, после се опитвам да й показвам, че съжалявам.
Но тя е много малка и още не разбира какво се е случило.
Имам още малко време, за да каля нервите си.

# 85
И при нас винаги се иска да се помага,но аз я включвам да бърка тортата,да подава дрехите при простирането,да носи нещата си след свършване в мивката ,от сервира и носи прибори и т.н.

# 86
Понеже съм много критична към себе си, винаги се чувствам виновна, когато детето нещо не е доволно или особено, както в последните дни се случва да пада и да се удря /както днес, направи яка цицина на челото  Confused Cry/.
Все се обвинявам, че не съм я опазила или че не мога да й обърна внимание, защото трябва да правя нещо, или че плаче и т.н.
Много тежко го понасям, после го мисля с дни...  Tired

# 87
Какво може да му стане на ламината от вода? това не е паркет. Ние не паzим нашия ламинат от вода и ве4е години наред нямаме проблеми.
Виж мен много ме ядоса zалепената дъвка на новата zавеса , но май се раzбрахме да не се повтаря. ще трябва само да видя как да махна дъвката от там  Rolling Eyes
Ина4е да, 4увствам се виновна след подобни раzправии. Сигурно zащото си zнам 4е съм силната страна. т.е не може да не намеря на4ин да наложа моето становище ... и после как да не се 4увстваш виновен при това неравноправие.  Crazy
Аз, невинната - много е малка да и крещиш. Виж, като стане на 6 може да го иzполzваш zа съвzемане , но на 1 годинка няма смисъл.

# 88
  • София
Аз, невинната - много е малка да и крещиш. Виж, като стане на 6 може да го иzполzваш zа съвzемане , но на 1 годинка няма смисъл.
Laughing иначе вече няма да действа, когато му е времето 

# 89
  • Бургас
За много неща се чувствам виновна, особено пред голямото ми дете. Ако ме е налегнала пък и някоя лека депресийка или лошо настроение съвсем се запълва картинката..
Понякога съм толкова дребнава и сякаш забравям, че е още дете. Очаквам от него неща непосилни за възрастта му. После си казвам, че толкова бързо ще порасне, всичките му бели и пакости ще ме топлят и ще ми носят носталгични усмивки, когато вече няма нужда от мен и бърз да излезе за поредната среща с приятели...
Абе гледам да си го повтарям това последното по-често, но не винаги се получава и усещам горчивината от чувството за вина.
Малкия е още много малък, тепърва предстои да съм гузна и пред него. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт