Чувствате ли се виновни пред децата

• 6 147
  • 89
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Хехе, Темида, ама как ще отказваш детето...моите само да поискат нещо и полека лека ги вкарвам в режим  Laughing  Колкото и лошо да се справят не ги разубеждавам, а напротив...убеждавам ги. Не напирам да върша цялата работа сама  Crazy
Ех, защо и моите не искат да измият тенджерите...

# 31
Хехе, Темида, ама как ще отказваш детето...
Ами...малка е още, на 7г. Рано ми се вижда да я мятам на тенджерите. Но като нищо ще изтърва момента. После ще захитрее, и даже да искам, няма да се бута на мивката. Laughing

# 32
Уча се на повече търпение и се старая да обуздавам избухливостта си.
Не винаги ми се получава Grinning

# 33
  • София
Хехе, Темида, ама как ще отказваш детето...
Ами...малка е още, на 7г. Рано ми се вижда да я мятам на тенджерите. Но като нищо ще изтърва момента. После ще захитрее, и даже да искам, няма да се бута на мивката. Laughing

Аааа...според мен е достатъчно голяма, даже и сама да свършва работата добре  Grinning Ти си знаеш, де, но...на момиче на 7г спокойно може да помага.
Моите са младежи и голямото (5г) си цеди сокове сам, малкото чисти с прахосмукачката. Последното ме радва, защото съм им купила една на батерия, ръчна, с която като видят боклучета и ги обират  Mr. Green Ако направят беля по "време на помощ" много рядко си изпускам нервите, защото аз съм го поискала все пак... а ти се ядосваш, защото не даваш  Crazy По същия начин подхождах и със самостоятелното хранене...и изобщо подкрепям ги аз тези неща ...щом сами искат...

# 34
  • Пловдив
Не се чувствам виновна.
Това не значи, че съм безгрешна. Просто ако стане нещо се извинявам на момента и всичко се оправя.

# 35
Не се чувствам виновна.
Това не значи, че съм безгрешна. Просто ако стане нещо се извинявам на момента и всичко се оправя.
Сигурна ли си в болднатото? Дали извинението е достатъчно и детето спира да страда веднага, щом му се извиниш?

# 36
  • Пловдив
Не се чувствам виновна.
Сигурна ли си в болднатото? Дали извинението е достатъчно и детето спира да страда веднага, щом му се извиниш?
А какво още има да се направи освен извинението?
Ти като си чувствала вина след случката, като си плакала и т.н. от това не е станало по-леко на детето ти, нали?
Специално моето дете ми приема искрено извиненията.
Дано да е така де ..

# 37
И моето ги приема искрено, разбира се. Защото ме обича. Децата нямат никакъв избор - лоши, добри, ние сме майките, обичат ни. Това дали означава, че болката им преминава?
Защото аз се чувствам виновна дори след като съм се извинила. И потърсих с тази тема идеи как да постъпя другия път като се провиня пред децата. Далеч съм от идеята, че друг път никога няма да има, колкото и да ми се ще.

# 38
  • София
извинение+обяснение+разбиране=успех
Някак така го виждам аз...съдейки по себе си.

# 39
  • Бургас
temida ,струва ми се,че приемаш дъщеря си за твърде малка.Детето е на разумна възраст,за да може да измие една тенджърка или чинийка,да забърше с моп.Бяхме коментирали с теб в една тема,в която ти се чудеше как да обясниш нещата около секса на дъщеря ти и оттам и оттук правя изводи,че..не можеш да приемеш,че вече пораства и нещата,които трябва да знае и възможностите и се променят Hug.Трудничко е,знам,растат дечицата,за нас са си все малки и ни се струва,че не могат това и онова,но повярвай ми,казвам го от опит,дай и възможност да прави нещата,за които изявява желание,защото така тя вероятно усеща,че ти не оценяш възможностите и.Може да не се справи блестящо,но нека опита,да се почувства сигурна в себе си,полезна,това е важно Hug.
Иначе,да,чувствам се виновна,когато сгреша,не съм идеална,извинявам се и се старая да се поправя и да се реванширам.

# 40
Аз никога не си изпускам нервите заради беля. Най-голямото изпитание беше когато преди няколко месеца влязох в детската стая, а той с един маркер рисувал по секцията, телевизора, килима... навсякъде където неговата височина позволява. Държах се хладнкръвно! Mr. Green

Лабилна съм когато започне да скимти за всяко нещо и това продължава над 2 часа.
И аз съм същата  Peace Каквото и да направи, го приемам геройски и се старая единствено да огранича щетите, обяснявайки му защо не бива да прави така ...
Но безпричинното мрънкане и реване, направо ме докарва до лудост  ooooh! И след като ме накара да пощурея от нерви и се развикам и/или го плесна подупето, след това винаги се чуствам адски виновна - много е гадно  Confused
П.П. Когато дребното нарисува тапетите, ламината, дори и плочките в коридора, даже ми беше забавно и първо наснимах "творенията", преди да се захвана с чистене.

# 41
  • Бургас
Да,чувствам се виновна.За повечето неща запазвам спокойствие,но сутрин когато трябва да тръгваме за градина/работа не успявам винаги да се овладея.Ставаме по-рано,но винаги на вратата настава хаос-къде ми е това,не мога да се обуяяяяяяя ......развиквам се,тя се разплаква,аз се извинявам защото аз съм си виновна че ми куца сутрешната организация....и така.Не е всеки ден,но поне 2-3 пъти в месеца се случва.
Иначе стирката вече съм я връчила,но чиний още не е мила.

# 42
Когато се скарам ,осъзнавайки ,че не е  нужно и осъзнавайки ,че го правя само и само  защото ми е нервно ,чувството ми на вина е ужасно силно.Много ми  е тъпо да си го изкарвам на детето.Напоследък се уча да не се карам ,за нищо и никога ,да не повишавам тон ,Ако ме ядоса и ми се качи на главата има много други методи.,понякога и един поглед е достатъчен ,малкото   човече да си даде сметка ,че нещата неотиват надобре за него  Laughing Laughing

# 43
На кой не му се случва не знам .
Изтървавам си нервите .
Когато откровено не съм права , карам се за нещо ,което не тя е направила и аз и баща и се извиняваме .
Как няма да се чувствам виновна , чувствам се и си обещавам следващият път да се държа по-добре .
Повечето пъти успявам . Rolling Eyes

# 44
Да, много съм самокритична. Все ми е гузно за нещо

Общи условия

Активация на акаунт