Чакаме и последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 26

• 29 618
  • 714
  •   1
Отговори
# 660
 Шени, разбирам пртеснението ти! Пробвай това с термометъра, поне е най-безобидно (ако се прави както трябва) . Само връхчето вкарваш лекичко, с малко вазелинче и разбутваш в четирите посоки- нагоре-надолу и наляво-надясно.

Имай едно наум с тази педиатърка, понеже явно е привърженик на старата школа. Като нищо да ти предложи да захранваш със сок на 2 месеца...  Rolling Eyes

# 661
Бубе, като бях на консултация ми каза "Колко добре гледано бебе имате". Аха да и отговоря"Правя обратното на това, което ми казахте". Другият месец я сменям, но ми се искаше поне един адекватен съвет да ми даде #Crazy

# 662
Привет Майчета,  Hug

Елфи, айде бе душа отивай да раждаш вече Simple SmileSimple SmileSimple Smile (с най - добри пожелания  Hug)

Зу, мене също много ме накефи д-р Желева, страшна е!!!! Simple Smile

Мушенце, браво на твойто момче, той голям мъж!!! Бравооо!!!!  Hug

На нас днес ни беше първата разходка за около един час!
Сега чакам да се стопли стаята че да го къпя, а тати сега си гукат с него...
Ние имаме гъбички в устата тааа слагаме едни капки, казва ми педи да му давам и повечко вода, ми давам, ама нашия много не я тачи...
Благодаря за отговорите относно храненето...

# 663
  • София
Диана:Честит рожден ден на детенце!Да ти е живо и здраво!!!
За изпускането по малка нужда- за сега се случи само веднъж- дано да не се стига до пластики, че само това ми липсва.Иска ми се да намеря някакви упражнения да правя за тазово дъно... Sad
За изакването:аз съм експерт по този проблем- с термометър става, но трябва да имате предвид, че след време спира почти да действа...докато не спрете капките за колики- няма оправия!!!Затова и не смея още да и дам капки, макар и вече да я боли...просто се чудя как да постъпя newsm78
За захранването:Викото ми е роден 2001-тогава нямаше друго(поне в БГ)- сокче на 2-ри месец- дори му давах от круша за разхлабване, овесена вода също съм давала...алергии не развихме, но нищо не помага, освен спирането на капките за съжаление....това просто е омагьосан кръг! Twisted Evil
 С Криско захранването беше доста по-късно, но проблемите с акането се повториха 1 към 1!
Само мога да се надявам с Маги да ми се размине някак тази мъка!

# 664
Здравейте,да се отчета и аз-2в1 сме си!
Май само аз и Елфи останахме  newsm78
Цяла нощ бях с болки и се чудех на къде да се завъртя...сега ме започнаха едни болезнени контракции.Две на 30 мин. после 3 на 20 мин и сега имам някакви на 10-15 мин.Дано не е фалшива тревога (все си мисля,че е  Laughing) и скоро да е момента.Стискайте палци!

# 665
Ааа, Теди и аз още съм в групата:)

Не съм се спряла цял ден , разходки, чистене ,пазаруване и получих 2 контракции, и малко болки в срамната кост, сега обаче съм кукуряк...

Лека вечер от мен

# 666
  • До морето :)
Теди, и аз си мислех, че моето е фалшива тревога. Изглеждаше ми прекалено хубаво, за да е истина  Laughing
Ето го и моето раждане:
В 17:30 вече много ме болеше, викам си "Има, няма вода, тръгвам аз" Звъня на ММ да си идва, минах се с мокри кърпи и хайде към болницата. Викам му: "Каквото и да става, няма да се паникьосваш, колкото и да викам и охкам  Laughing " То едно задръстване, едно чудо, аз на две в колата. Отиваме, доктора: "О, то половината раждане минало. 6 см. разкритие. До няколко часа ще родиш!"  Аз ей така #Crazy В 18:30 ме приеха, в 19:30 ми пукнаха мехура, в 20:30 ми пуснаха система и в в 21:10 вече напъвах.  Grinning
Таткото дошъл и питал за мен, ама аз съм била на магарето. Акушерката му казала: "А, тя тъкмо ражда!"  Joy Станало му лошо и се подпрял на стената милия  hahaha
Моят съвет е: Слушайте докторите, те са там, за да ви помагат.  Hug

# 667
Здравейте,да се отчета и аз-2в1 сме си!
Май само аз и Елфи останахме  newsm78
Цяла нощ бях с болки и се чудех на къде да се завъртя...сега ме започнаха едни болезнени контракции.Две на 30 мин. после 3 на 20 мин и сега имам някакви на 10-15 мин.Дано не е фалшива тревога (все си мисля,че е  Laughing) и скоро да е момента.Стискайте палци!

Останахме,останахме,ама на мен твоето ми намирисва на скорошно раждане  Hug

Та Myst и аз ще си бъбрим тук последни/аз най-накрая ще съм де/ Laughing

# 668
Гери С. добре,че беше тази Желева по време на раждането иначе незнам как щях да се справя и добре,че докторката която беше на смяна беше заета с друга родилка иначе щях да я сритам сигурно Twisted Evil говореше ужасни неща на другото момиче тази Димитрова май беше бля #Cussing out
 Да разкажа за раждането....
 Вечерта на 11-ти реших да си скубя веждите,краката и т.н. тоалети Mr. Green ММ вика-"Ти да не се готвиш за раждане тази нощ?" аааа не бе няма да е днес-отговарям ухилена аз Mr. Green Обаче ММ съобразителен и реши рано рано да си легне да поспи,че знае ли се то.Легнах и аз след него и си зяпам некъв филм.Към 00:15 мин. както си лежа и се чу"пук" и тръгнаха водите.ММ стана и почна да се облича ухилен до ушите,а аз само притичвам до банята и обратно в опити да тръгна към болницата с хавлия между краката Joy
 Тръгнахме след половин час и към 1:00 бяхме в приемното.Прегледа ме доктор Якуб,беше много внимателен и акушерката беше супер.Имах 1см разкритие и ме метнаха в предродилна за тонове.Няма болки няма нищо.Откарах там до 7 сутринта и ме преместиха в стая да си чакам.Болчици имах някакви ама неефективни.Към 9.30 ме викна въпросната тросната лекарка и така ме бръкна,че щях да се кача на полюлея ако имаше такъв ShockedОтсече-"4см разкритие в 10:00 на системи".
 В 10:30 ми боднаха ужасния окситоцин и като се почна леле мале.За един час направих пълно разкритие и айде на магарето.Напъвах яко,според указанията на акушерката.Повтарях си наум,че трябва да напъвам в дупето,дупето,дупето #CrazyДа обаче ми се схвана прасеца и казах и тази младичката доктор Желева почна да ме разтрива и беше ужасно мила и спокойна.Отпусна ми се крака и пак напъни.Обачи мойта мома не можаха да я завъртят и ме резнаха малко като преди това я дърпаха обаче не излизаше.В резултат на това има хематом на главата,но ще се оправи слава богу.
 Като ми я пльоснаха на корема беше най-невероятното нещо на света и се разревах EmbarassedД-р Желева ми би упойка,изчака да подейства и ме заши без да усетя болка-много съм й благодарна на тази жена.Държаха ни 5 дена в болницата и бях ужасно притеснена заради хематома на малката,беше и на инжекции и си поревах доста единия ден,но всичко мина благополучно и сега се радваме на втората си принцеса.
 Та това от моето раждане.Малко дълго дано имате търпение да го прочетете  bouquet

# 669
Зу, имам наблюдения върху Димитрова... БЕЗ КОМЕНТАР!!!  Stop
Важното е че малката ще се оправи!!!  Hug

Ние се изкъпахме, наядохме и сега спим... мама мисли и тя да полегне, пък ще видим дали ще спим или ще почиваме само... А бе какво ги броих днес яденията до момента са 8  newsm78, в полунощ някъде се пада последното ядене (уж) пък то 9-то ще бъде, луда работа.. Вечерно време му давам аптамил, милото така се засища, че си спи по 3 - 4 часа след къпане в 20 часа, после пак му давам от аптамила и пак си спи спокойно ... явно кърмата не го засища така добре, но през деня е на кърма!!! Така ми се иска да си се насища и от нея... но ...
Много ме хваща яд  на таткото ни, постоянно ми казва, че кърмата ми не е достатъчна, не е хубава и дрън, дрън... не може да се наяде детето... пфууу много ме нерви така... аз все си поплаквам... щото си се чувствам виновна... чудя се какви глупости да ям че да имам хубава кърма. Изобщо не се съобразявам - ям ядки (без фъстъци), кисело мляко, сварени яйца, крем карамели и разни други бабешки неща... само и само да имам кърма...

Майчета поздравявам всички, които са се обебели тези дни! Да са ви живи и здрави бебчетата и вие заедно с тях! Да се радвате на слънчеви и щастливи дни!

# 670
  • София
Добър вечер майчета!
Адашчееее   Hug добре дошла у дома. Радвам се , че всичко е минало бързо и сравнително лесно при вас Peace
Давайте идеи за новото заглавие и имам един въпрос: Къде да я пускам новата тема? В родени 2011 или тук?  newsm78
За овесените ядки наистина си е рецепта от старата школа. Освен термометъра  Шени може и да пробваш малко гимнастика. Свивай и крачетата към коремчето за няколко секунди и после ги изправяй. Така няколко пъти. На Алекс му действаше  Peace
Теди стискам ти палци, дано не е фалшива тревога и всичко  мине бързо и максимално безболезнено  Hug
За АМ до колкото си спомням от преди три години Лактаната се слагаше в топла вода - 50 градуса и се оставя да истине до 37. Така пишеше на опаковката, но не съм 100% сигурна де  Thinking

# 671

Давайте идеи за новото заглавие и имам един въпрос: Къде да я пускам новата тема? В родени 2011 или тук?  newsm78

Давай я направо в родени.То няма смисъл за 2-ма 3-ма човека да се пишат 50 страници после в очакващи.Пък там ще се отчетем после неродилите.Да се надяваме,че ще е още в началото  Laughing

# 672
 Също и масаж на коремчето, в момента изключих, но мисля, че се правеше обратно на часовниковата стрелка  Thinking
Обаче нищо не действа така добре и бързо както добрия стар термометър.
искам друго да ви питам- имам наблюдение, че децата страдащи от запек са на майки, които също страдат или са страдали по време на бременността си от същото. така ли е при вас?

Аз никога съм нямала запеци (съвсем за кратко по време на таи бременност, но не беше кой знае какъв проблем!) и децата ми също не страдат(давам капки против колики също) . Но съм забелязала, че майки, които се оплакват от констипация, децата им също имат проблеми. Кажете има ли зависимост и при вас?

Гери, разбира се, че не си ти виновна, не си втълпявай глупости, че да не даваш карт бланш на следродилната депресия  Wink
Блазе ти, че като яде АМ и Еди спи по-дълго. При нас няма такава зависимост  Tired Храни се на два часа най-много, независимо какво е ял. Веднъж дневно прави и по-голяма пауза(обикновено 3 часа), по време на най-дългия си сън за деня- следобедния.

Щях да казвам и още нещо, като се сетя, ще се допълвам  ooooh!

Елфи, ти до 1 юни ще я докараш ли или последно ако няма развитие, те гласят за 30-ти?

# 673
  • Стара Загора

Давай я направо в родени.То няма смисъл за 2-ма 3-ма човека да се пишат 50 страници после в очакващи.Пък там ще се отчетем после неродилите.Да се надяваме,че ще е още в началото  Laughing
АЗ пък съм да ви изчакаме тук...и без това си е още м.май Mr. Green
За Ам - аз също не правя в гоеща вода...а в леко охладена...все пак веднага я давам...няма да го щавя.
Гери С. милото Еди Hug това не е от АМ да знаеш...и аз давам АПтамил ама ела виж Боримечката Twisted Evil Кърмата си е кърма...няма хранителна, няма нехранителна. Просто АМ се преработва по бавно от стомахчето....но Боримечката преработва бързо, бързо и на 3 часа реве гладен Mr. Green
Днес останах без крака...отивам да лягам и без това Борис вече спи...не се знае до кога Tired

искам друго да ви питам- имам наблюдение, че децата страдащи от запек са на майки, които също страдат или са страдали по време на бременността си от същото. така ли е при вас?
БУБЕ аз съм си посерка...нито бременност нито запичащи храни ме хващат Mr. Green Баща им и той няма проблем по ходенето по голяма нужда...Слави си беше посерко като бебе..сега си ходи поне веднъж на ден по голяма нужда /а Люси вижда за цял ден колко малко яде...какво сере незнам Twisted Evil/ Борис обаче ходи веднъж.....много рядко два пъти на ден но рядко и кашесто.

# 674

Елфи, ти до 1 юни ще я докараш ли или последно ако няма развитие, те гласят за 30-ти?

Никой за никъде не ме гласи  Laughing Аз си се глася УЖ  #Silly
Просто ме викат пак на запис на 30-ти вечерта.
Но ако няма индикации отново/без разкритие и изглаждане/ и тоновете са ок пак ще си ме върнат по живо по здраво  Crazy

Аз дъщеря ми си я преносих цели 8 дена и ми казаха  ако не родя до още 2-3 ще ми предизвикват.Обаче тя пък взе,че тръгна на 8-мия ден.Та кой знае може и сега да си откарам поне още седмица  Laughing

За запека....аз съм си спек по принцип/не винаги,но обикновено,по-скор го правя по-рядко  Blush / ,но и двете ми деца са абсолютно ок в това отношение.Като бебета бяха на всяко ядене,сега поне по веднъж на ден  Peace

Общи условия

Активация на акаунт