Чакаме и последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 26

• 29 619
  • 714
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета!

Ние днес бяхме на първата си консултация. Максим е пораснал с 4см и е 4,900кг по данни на педи, но това е е мерено с памперс и след храна (а иначе може би е около 4.600кг). Май друго кой знае какво не са ни правили, изписаха и Вигантол. И следващия път ще бият ваксините.

menyanthe да ти отговоря аз за шевовете Mr. Green
 ЦИКАТРИДИНА спрей е спасението.Струва 16-17 лева обаче си заслужава.Много бързо ми зараснаха и си сядам на д-то спокойно.Изписа ми го лекарката още в болницата.Ако искаш се консултирай с лекар,но не мисля че ще има проблем  bouquet

зу, и на мен ми ги изписаха Христова, и наистина заздравяват много добре шевовете. Аз нямах никакви проблеми с тях де. След това ми изписа и свещички Цикатридина, за вътрешните шевове  и те са 17лв и съм много доволна и от двете.  Спрейчето даже остана, но то става за всякакви рани.....така, че ще влезе в употреба Simple Smile

# 646
Nelka честито че сте си вече вкъщи!!! Айде като имаш време чакаме да разкажеш подробности за раждането Simple Smile

# 647
mushence браво на Максим голям мъж е станал  bouquet
 На мен Христова нищо не ми каза за този спрей,въпреки че имаше брошури в кабинета newsm78 Изписа ми го една млада докторка в ОБ Желева се казва-много ме изкефи тази жена.Ще разкажа за нея и за раждането по-нататък като имам време.Аз имам три вътрешни и три външни шева.Вътрешните не ги усещам и няма да имам нужда от свещичките. Mr. GreenС каката също имах три външни,но не можех да си сядам на д-то и беше нещо кошмарно #Crazy Сега нещата са различни слава богу.

# 648
Здравейте момичета:)
Женажена - моята Али май се запича от капките против колики. Давам Инфакол преди всяко хранене от около седмица и от вчера на обед не е акала. Много съм притеснена. Обадих се на педиатърката, каза да не съм се притеснявала до три дни не било страшно. Да съм накиснела обесени ядки във вода и да съм ги давала. Да, но тя вода не пие #Crazy, отказва я. И чай не иска. Затова сега ще ям ядките аз, дано и помогнат на нея.
Чудя се дали да купувам Биогая или Колийф newsm78 Някакви отзиви имате ли?

# 649
  • Добрич
Шени, при нас се получава същото горе долу. Давам Инфакол от 5-6 дни и вчера на памперса имаше две твърди и кръгли акита, което много ме притесни. Обадих се веднага на педиатъра и каза, че семитикона в капките е възможно да го е запекъл. Та сега сме ги спрели капките, да видим дали ще има резултат. Тук идва другият проблем - нахранен, преобут и пак е ужасно неспокоен Sad Реве по един час милия и неможе да се успокои. Ако пък се унесе след хранене, започва едно безкрайно хълцане, което още повече го изнервя.
Добре, че е тати - незнам какво му бае, но го приспива успешно всеки път, когато има възможност Simple Smile

# 650
  • До морето :)
Аз за шевовете полвам Оксикорт. Доволна съм, те не ме болят вече, ама имам някакъв оток и синина и малко на една страна ходя.  Laughing Не знам за какво става въпрос, страх ме е да се погледна отдолу  Embarassed
Какво става със списъка?

# 651
Обадих се на педиатърката, каза да не съм се притеснявала до три дни не било страшно. Да съм накиснела обесени ядки във вода и да съм ги давала.  

Ама как овесена вода на бебе?!  #Crazy Овесените ядки са глутенсъдържаща храна и са много опасни за толкова малко бебе. Въвеждането на глутенсъдържащи храни става задължително СЛЕД 6-я месец, бих даже посъветвала и по-късно заради риска от непоносимост към глутена в по-ранна възраст.

НЕ давай овесена вода на бебето, за Бога!

И за неизхождането три дни не съм съгласна  Stop
За възрастен е опасно, да не говорим за крехкия бебешки организъм. Изпражнения, които се задържат носят риск от интоксикиране на организма. Освен това, колкото по-дълго престояват фекалиите в червата, толкова по-сухи стават те (запек), защото при престояването се извлича водното съдържимо от тях и те стават сухи и трудни за преминаване през ректума.

# 652

Хопче и аз правя АМ с чешмяна преварена вода. Същото правех и когато Габ беше бебе. Мисля, че съм 8-я месец спрях да преварявам и почнах да давам розовата Девин, която уж не е минерална.
Тази пречистената, която взимаш ти, от тези специлните за бебета ли е? И преваряваш ли я нея или не?

# 653
  • Den Haag
лава благодаря ти за пожеланията   bouquet
jenajena благодаря за споделеното  Hug

да ви почерпя виртуално за моя малък рожденник днес става на 5 годинки  Party

# 654
Тази пречистената, която взимаш ти, от тези специлните за бебета ли е? И преваряваш ли я нея или не?
Да, от бебешката. Не я преварявам, направо я давам. А ти , когато даваш АМ, с топла вода ли го разреждаш? Понеже на опаковката на АМ не пише, че трябва да е топла, аз слагам водата, която е със стайна температура.
И на мен ми стана бая странно това с овесените ядки  #Crazy А какво се прави, ако получи запек ?  newsm78
Ох, сега тук е 10.20, а Филип от 6 без 15 не е мигнал и само мрънка - спира да плаче за да яде , дремва 5-10 минути и после пак..... Tired Не знам  вече какво не правя като хората.... Tired ooooh! Tired
П.п. Да е жив и здрав рожденника Виктор на Диана !  Hug

# 655
  • София
Момичета- някоя от родилите имала ли е изпускане по малка нужда? newsm78 На мен сега за пръв път ми се случи и много се притесних да не се случи някъде навън? Sad

На мен ми се случи такова нещо и още 1-2 неуспешни опита след това. В момента, в който затворя вратата на тоалетната и не мога да смогна да си сваля бикините.
Вече се бях притеснила, че нещо от шевовете и отока не мога да задържам.
За навън не се притеснявам, аз едва ставам от леглото.
Вие имахте ли такива екстри след нормално раждане?

за килограмите: оставих 5 от 10-12 кг. Към края вече спрях и да ги следя. Но ще мине време, докато си влеза в дрехите. Кошмар!!!

Честито на всички мами, родили в последните 3-4 дни.Да са им живи и здрави рожбичките, а на тях бързо възстановяване! 

Надявам се списъкът съвсем да е изтънял, въпреки че се съмнявам, че някой е чакал колкото мен и накрая е поискал предизвикване. Няма такива мъки!

Имам още 10-ина страници за изчитане, но ще останат за следващия път. Дали да разкажа за раздането се чудя, то не останаха неродили мами... newsm78

Иначе Сияна е добре. Кърмим се на поискване и засега е спокойно бебе. Предполагам, че след като всички памперси са ту мокри, ту пълни и стига кърмата. Тя заспива винаги на гърдата след 10-15-20 мин сукане и след това спи м/у 2 и 3,5 часа, в зависимост от гърдата. Не мога обаче да я оригна? Вдигам я да се оригне, но нищо не се случва, понякога се разсънва и после малко трудно заспива. Вие имате ли такива моменти?

# 656
Жира кърмените бебета по-малко се оригват от тези на АМ. И моя не винаги я върши тази работа, но си го слагам без притеснения в кревата.  Peace

Ама как овесена вода на бебе?!  #Crazy .
Peace Много стара и грешна практика.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКТОР!
Нелка видях си адашката, красавица  Heart Eyes.

Към момичетата от ЛЛЛ:
Въпрос  :naughty:1. Колко време трябва да суче едно 10-12 дневно бебе. Тошката някой път висне по час/ неефективно сучене/, често и за 5 мин ме е изцокал и блаженно заспал. И вече  newsm78
2. Човека си има предпочитание към едната гърда и като висне, то е джвакане, дъвкане, съответно на н.ея засуква по-плитко и после ходя по цица, защото ме боли ареолата от толкова любов  ooooh!

Някой ако е доволен от капки Колиеф, да сподели, не ми се дават толкова пари, но и аз забелязвам, че от Инфлакола, му става по-твърдо акото.  Давам и комбинаия с Био Гаята, но ефект  Naughty цяла нощ, като караконджол  Laughing.

# 657
 Жира, разкажи за раждането, да! На мен винаги ми е било интересно, голяма тръпка ми е акушерството  Heart Eyes

За оригването- при хранене от гърда, бебетата ако не са много лакоми не гълтат въздух толкова, колкото тези хранени от шише, та затова е възможно и да не се оригне изобщо  Grinning

За изпускането по малка нужда, мисля, че е очаквано евентуално усложнение след повече от две раждания, заради преразтягане и смъкване на влагалищните стени. До колкото помня, за да спре това, се прави пластика известно време след последното раждане.

Къде се загубиха някои от редовно пишещите в темата? СпасДиди не се е появявала от как е родила, също Клюкарката се губи...

Хоупче, не разреждам АМ с топла вода, но след това го затоплям на водна баня. Правя така: Слагам сухото вещество във вода със стайна Т, след което без да бъркам или разклащам, го слагам в чаша за да се затопли. След това когато вече е топличко го разклащам за да се смеси и разтвори максимално добре.

И моя малкия син мрънка днес, то и всеки ден, де..имам страхотно главоболие от недоспиването, на мен това ми е слабото място и ако не ми стига съня, направо се разболявам  Tired
добре, че днес е събота, че и Габ си е в къщи и го помолих като нахраних бебето и го сложих малко в шезлонга, да го наглежда и поразклаща от време на време, та дремвах между две хранения и станах към 9.30 (което при нормални обстоятелства за мен е ужасно рано!)

При неизхождане повече от ден, при Габ (като беше бебе) съм слагала връхчето на термометъра (от тия най-тънките и неживачни!) леко в ректума с малко вазелин, за да се раздразни сфинктера и да предизвика спонтанна дефекация.

Чувала съм и за дръжка от мушкато, по същата технология, но честно казано никога не съм го пробвала ( и не бих), въпреки, че практикуващи го са казвали, че работи безотказно.  Не пробвайте нещо по принцип без съвет от лекар! (макар съветите на някои лекари също да не са много подходящи за следване..)

П.С. Честит рожденик на Диана! Жив и здрав, и само поводи за радост да ви носи!

# 658
Момичета, аз не съм и дала овесена вода, но съм ужасно притеснена. На ръба съм да пробвам клизмичка с термометъра. Много ме е страх да не се запече, знам че е доста сериозно състояние при толкова малко бебе. Освен да спирам капките, но без тях много я боли коремчето.  #Cussing out

# 659
Уффф докато ви изчета и седна да пиша,забравям какво и на кой съм искала да отговоря Mr. Green
И то при условие,че останахме 10 човека в темата,доста хора верно се покриха,но ги разбирам напълно Twisted Evil
Спасдиди и Друзи изчезнаха яко дим,явно двете Иринки са им разказали играта Wink Дано скоро си заемат местата сред нас Hug

Елис,за чистата молитва,ние бяхме днес,значи трае не повече от 5 минути,отиваш ти с бебето,друг не е задължително да присъства,самата молитва е по-скоро за майката,името на детето ако не е кръстено преди това даже не се споменава.Записваш се предварително,плаща се 2лева и ако искаш може да занесеш питка там и да я оставиш да кажем пред иконата на Света Богородица,но на нас ни казаха,че нищо не се носило и ние така и не занесохме Peace

За капките-ние сме на Еспумизан и проблеми със запек нямаме Peace Моля се само това да не ме сполети,че ще пощурея Praynig

За АМ-братовчед ми е лекар и вчера точно коментирахме тази тема,че май се оказва,че от мен кърмачка няма да излезе и ми каза,че АМ никога не се разтваря в гореща вода,трябва да е марна Naughty

Някой да е ползвал лепенки за прибиране на пъпче?

Общи условия

Активация на акаунт