Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 28 123
  • 986
  •   1
Отговори
# 240
Сакън, две джамии в София, абсурд!  Grinning

Нали, кви сме толерантни към всички религии. Дай да се потупаме по гърба!

# 241

А трябва ли да бъдем? Може би глупав въпрос, но защо трябва да бъдем толерантни към всичко и всички? Аз не чувствам задължение да съм такава.

# 242
  • София
Вижте какво, ако някой не е разбрал, пак да си кажа в прав текст - Волен и компания са си откровени идиоти, но си влязоха в предизборна кампания, това са си техните методи. Не ги коментирам.

Аз казвам САМО че мюезинът, дето вие по високоговорител и проснатите по тротоарите молещи се не са ми приятни.

Ако ежедневно на някой площад поп пееше тропари по мегафон и християни правеха метани и се кръстеха, също нямаше да съм във възторг.
Има си храмове за тая работа.
Това прилича на някаква религиозна пропаганда. Ако всеки ден го слушаш и гледаш, свикваш с това. Може даже да ти се прище. Като хипноза е. Аре и кришнарите да почнат ежедневно да се мотат в оранжево и да пеят харе кришна тогава...и да видим дали дечицата няма да им се кефят и да им пригласят...

По силата на каква логика стоят на улицата и слушат от мегафони? Не им стига джамията ли? Това се прави в арабския свят, защото там всички по обяд се просват на килимчето, гледат на изток и се молят. Ама тук???

# 243
Кое е адекватно това ,че давали папата по ТВ е еднозначно с това ,че всеки петък от софийска джамия се вие и тротоара е обсебен от молещи се мюсюлмани  newsm78

Папата беше просто пример, че от телевизията се лее християнство на вълни. Ако не е папата, са други литургии и прочие. Ако не е телевизията, е някакво друго обществено пространсто. Аз например не можах да си купя едно лекарство от кварталната аптека на Гергьовден, защото беше затворена. Просто много по-трудно е да избегнеш празнуващи християни, отколкото празнуващи мюсюлмани.

Правото на хората да се движат и да живеят около джамията е нарушено толкова, колкото е нарушено моето право да живея до Свети Георги, където камбаната бие няколко пъти на ден и разни сватби и погребения ми пречат да се разхождам свободно всеки ден. Кат се наводни от разни сватбари градинката, минаване никакво. Трябва да заобиколя. Горката аз.

ПП. България ще е светска държава, когато националата телевизия спре да предава литургии.
Бас държа ,че е имало доста аптеки работещи на Гергьовден .България си има официална религия  и на теб ти пречи излъчването на християнски литургии по ТВ ,но не и натрапването от тази джамия ?Сравняваш сватбите и погребенията с това  newsm78
Жаве ами да им разрешат и да отменят разрешението за високоговорителите и молитвите по тротоарите .Тогава такива конфликти едва ли ще има.

# 244

Искаха да построят още една в Манастирски ливади, ама скокнаха разни организации и им забраниха. Имаше тема и във форума, скъсаха се да плюят форумките. Сакън, две джамии в София, абсурд!  
Нали?  LaughingВъв всеки от нас дреме по едно Сидеровче. Sunglasses

(ох,ако не беше трагично щеше да е смешно-за днес говоря)

Илиана,  ето пак това "натрапване".С какво ти се натрапи  мюсюлманската молитва? Но се обоснови,моля. Сравнението бе дадено въз основа на   типичните проявления при различните религии.

# 245
  • София
По силата на каква логика стоят на улицата и слушат от мегафони? Не им стига джамията ли? Това се прави в арабския свят, защото там всички по обяд се просват на килимчето, гледат на изток и се молят. Ама тук???
Явно по силата на същата логика, която разрешава от палатките на Волен вече години да се крещи по цял ден в центъра на града. Онова поне е за няколко минукти. Като камбаните на нашите църкви. И нека не се сравняваме с Франция, защото там мюсюлманите са емигранти, а тук живеят от 500- 600 години.

# 246
Жаве ами да им разрешат и да отменят разрешението за високоговорителите и молитвите по тротоарите .Тогава такива конфликти едва ли ще има.
Ще има, Илиана, ще има. Конфликтите се правят с търсене на ефект, с цел. Поне в този случай. Има къде-къде по-грозни лица нашата столица и къде-къде по-полезни кампании, с които сидеровци можеха да се заемат. Но тук се търси бърз, мигновен ефект. Избори идат, обезличи се Атака в последно време. Трябва да си върне наперената физиономия.

# 247
  • София
Да поясня - работя на 500 метра от халите и ДА чува се.
От три години работя на 500 метра от халите и все се е чувало.
Наясно съм с пътното движение в райна на джамията и като написах, че опъват чергите на пътя, имах точно това предвид.
Дразня се също, че в този район по-често чуваш арабска от българска реч.
Дразня се, че забравяме историята си.
Дразня се, че младите пишат на шлакавица.
Дразня се, че все ние трябва да проявяваме толерантност
и още много неща ме дразнят...

На кой да се оплача?

# 248
  • София

А трябва ли да бъдем? Може би глупав въпрос, но защо трябва да бъдем толерантни към всичко и всички? Аз не чувствам задължение да съм такава.

Пак питам, за каква точно се смяташ да пишеш в тази тема? ТИ не живееш тук, изказванията са ти нищо повече от подстрекателство и лъхат на омраза. Ти вече си се изявила с избора си, остави ни намира да си решаваме проблемите в нашата държава, тъй като си загубила правото да я наричаш своя.

# 249
  • София

Искаха да построят още една в Манастирски ливади, ама скокнаха разни организации и им забраниха. Имаше тема и във форума, скъсаха се да плюят форумките. Сакън, две джамии в София, абсурд!  
Нали?  LaughingВъв всеки от нас дреме по едно Сидеровче. Sunglasses

(ох,ако не беше трагично щеше да е смешно-за днес говоря)
Най-вероятно са се ужасили, че всеки ден ще слушат и те напевите по високоговорители и ще гледат проснати по земята хора.
Освен ако някой от вас не изпитва съмнителни удоволствия от подобни зрителни и слухови ефекти, нормално е да е в потрес от идеята.

# 250
Вижте какво, ако някой не е разбрал, пак да си кажа в прав текст - Волен и компания са си откровени идиоти, но си влязоха в предизборна кампания, това са си техните методи. Не ги коментирам.

Аз казвам САМО че мюезинът, дето вие по високоговорител и проснатите по тротоарите молещи се не са ми приятни.

Ако ежедневно на някой площад поп пееше тропари по мегафон и християни правеха метани и се кръстеха, също нямаше да съм във възторг.
Има си храмове за тая работа.
Това прилича на някаква религиозна пропаганда. Ако всеки ден го слушаш и гледаш, свикваш с това. Може даже да ти се прище. Като хипноза е. Аре и кришнарите да почнат ежедневно да се мотат в оранжево и да пеят харе кришна тогава...и да видим дали дечицата няма да им се кефят и да им пригласят...

Peace

# 251

То хубаво си "вие", ама на запис...
               тъй де, случка от родният ми град - "Вие си", града се оглася...пък го гледам на съседната маса в турската сладкарница да яде баклава.
          Те, толкова за религията...

# 252
Наясно съм с пътното движение в райна на джамията и като написах, че опъват чергите на пътя, имах точно това предвид.

На кой да се оплача?
В общината ви.

# 253
Сигурно бъркаш арабски с иврит. Приличат си. Wink

# 254

На кой да се оплача?

На общината. Grinning И ще ти върнат отговор ( с подпис от кмета дори) с нещо от сорта,че "законово  вашето оплакване няма алтернатива" Laughing. Не се шегувам, мойте  идват с такива отговори, и в общината са на принципа  "копи-пейст"

Общи условия

Активация на акаунт