Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 28 158
  • 986
  •   1
Отговори
# 345
  • Paris, France
Благодаря на Клонка,   bouquet. Е, какъв е проблема с адвентистите? Още по Тошово време ги имаше и дори и тогава не бяха забранени в България. Помня църквата им в Стара Загора.

Ерусалим едва ли някога ще стане нечий. Дотогава ще е един колоритен град.

# 346
с риск да налея масло в огъня, но без да оправдавам действията на Атака (чийто членове приличаха на биячи, много повече отколкото на партийни членове), гледката на молещи се хора пред джамията ми дойде малко в повече. Родена сьм в София и не си спомням да сьм виждала подобна картина, така че едва ли е вьпрос на традиция от страна на мюсюлманите. От друга страна, щом имат разрешението от общината и при условие че джамията не може да побере всички хора, нормално е хората да се молят от вьн. Обаче нормално е да се изтълкува като предизвикателство и показност , погледнато в исторически и политически аспект. Все пак става вьпрос за джамия, която се намира в центъра на столицата. Аз  живея в мултинационален град, в който се изповядват различни религии, но до сега не сьм виждала групи от молещи се мюсюлмани. Ведньж видях един човек на килимче, в близост до един магазин, но той го правеше съвсем дискретно, дори ми се струваше че търси усамотение.  Тук има мюсюлмански квартали и е възможно това да се практикува масово, но все пак става вьпрос за обособен район. Все пак ще започна да се оглеждам, защото ми се иска да разбера до колко това е практика в световните столици или големи градове.

# 347
Не спряха ли виенето от джамията?  Или аз не съм попадала в такова време? Защото наистина си беше дразнещо.  В прочутите турски курорти са много дискретни. Надали тълпите чужденци ще се радват някой да им вие по 5 пъти на ден.

# 348
  • София
Мно`о яка тема. Мно` о чели, мно` знаят, бравос!

България няма определена със закон официална религия.

Адвентистите от седмия ден  не са паразитна, а много стара протестантска църква с определени традиции и последователи в България, същото се отнася и за и старите евангелистки църкви /забележете колко е стара тази на "Солунска"/. Много големи българи са евагелисти,  виден банскалия например, поет, син на комита.

В Ерусалим бият камбани, доста. То още не определен на евреите или на арабите ще е тоз град, ама със сигурност няма да е хирстиянски. И яко го задръстват и пречат на  движението граждани християни от цял свят по разни празници. Пък и турсти има доста ежедневно.
В Истанбул също бият камбани.....

На всички ни е ясно, че зорът не е  черджето, тонколоната и непраните чорапци. Проблемът е в главите, пусто-, просто- и постнодушието ни и се задълбочава. А недомаслени да бъдат страхотни водачи се възползват от този факт. И не са само Волен и Ахмед

Не че ви изненадах с нещо, което не знаете, ама ми се прииска да се изокам, да не ме съвсем забравите.
Поздарави, Имелда.  Hug
Имелда, много хубаво се изока, ама защо не прочете първо? Защо да не ми пречат адвентистите? Нима имам право да ми пречат само мюсюлманите? Wink Дадох пример, че всеки би могъл да ти навлезе гадно в полезрението, ако си имаш някакви проблеми. Въпросът е как точно ти пречи този някой и дали наистина имаш основания да изискваш да не прави каквото прави.

ПП И е стара църквата на Солунска, но и джамията е стара, ама тя дразни. Между другото евангелистите имат и кухня за бедни.

# 349
  • София
Изтрябвало им е на Турция да ги приемат в ЕС.
Те и без него са 100 пъти по-европейска държава
от нашата цигания.
защо ли тогава масово се товарят нелегално в колите за Германия ...
в голямо заблуждение си иначе , Турция не е туристическата част на Константинопол ...

Именно  малка разходка до Анадола ще те накара да пишеш в подписа си . Анадола  моят най-голям ад.
Интересно защо  като са толкова напред освен към Германия , "бягат" и към Гърция, която предполага се не са кой знае колко по напред от тях.А в Европа ще влязат  през крив макарон , макарче , много им се ще.Всяка година съм за по 10дни в туристическата част на Цариград, ами не е това моята приказка Simple Smile

# 350
Някои неща не се променят, камо ли за месеци. Не е към теб, Бояна, който ме прочете, ще си го познае.

Между другото, толерантността не бива да се проявява така великодушно само към религиозните различия. В съчетание с тактичност и добро възпитание пък се среща стряскащо рядко. Моето име различно, но не е веднага разпознаваемо, че е еврейско. Не е имало нито един път за 30 кусур годишния ми живот, в който, запознавайки се, да не ме попитат защо ми такова името и след като получат отговор да ми кажат с лъчезарна усмивка коооооооолко уважават евреите и какви готини съсседи била имала баба им навремето или нещо подобно, което би трябвало да прозвучи мило.   В един момент усещането е, че те гледат като калъп сапун, с който от морални съображения не биха се измили. Бях свикнала с това и не му обръщах внимание, докато един ден осъзнах, че това е чисто и просто невъзпитано. Не съм длъжна да отговарям на подобни въпроси, както аз не питам някой, защо са го кръстили еди как си и, когато някой ми се представи като Иванов, аз не му обяснявам с широка усмивка, колко е яко, че е българин,  и коооолко уважавам аз българите. То и съседите на баба ми не бяха цвете, де. Един път казах, че е немско и много мило ми отговориха, че хич не приличам на германка, явно българските ми гени са по-силни. Ако питащият не ми  е симпатичен вече отговарям, че съм от малцинставата, оставам го да се чуди.

Айде, докато пак ми се приока, ама така като чета, няма да е скоро. Имелда.

# 351
Предполагам, че в Израел, ако се представиш Иванов, ще те питат откъде си и веднага ще се сетят кои българи познават. Даже може да ти кажат  - А, от София, познаваш ли Мара и Пешо.

# 352
  • София
Има един френски комик от марокански произход, Gad Elmaleh. Много хубав скеч имаше по темата на Имелда. Казваше, че като отиде на купон и пуснат парче с ориенталски мотиви всички веднага гледат в него въпросително дали не му е любимото. А разговорите неизменно започват с "И аз обичам кус- кус." Joy

# 353
ех , много смешно , опитват се да са мили хората ,
мароканците и тунизийците как ли разчупват леда , знаят ли нещо за останалия свят  Joy

# 354
А защо трябва да се засягаме от хорското отношение? Винаги, когато стане дума, че съм наполовин арменка масово ми казват: Ахаааа, вие обичате сладкото! и поглеждат многозначително голямото ми дупе. Да не говорим за безкрайните вицове за арменския поп (който е чуден човек, между другото ), и за Радио "Ереван". И като калъп сапун, и като кус-кус, и като мюсюлманска пак щях да съм си аз. Кой има нужда да се доказва пред някого, и защо е необходимо да ни отъждествяват с религия, обичаи, и т.н? Хората са си хора, в базата си правим едни и същи грешки и преминаваме през едни и същи болки. Излишно натоварване е това, поне според мен.

Имелда, завъртай се по-често насам. Grinning

# 355
Вече има и група във Фейсбук - ДА оставим цвете пред Баня Башъ джамия: http://www.facebook.com/event.php?eid=214767661881549

Прекалено мелодраматично ми звучи /все пак за щастие никой не е пострадал сериозно/, но на някого може и да допадне този символичен жест на добра воля.

# 356
Преди седмица гледах страхотен филм точно по темата.Препоръчвам го на всички ,които се вълнуват от темата за национализма и автокрацията.
Филма е по истински случай .Сега е направен римейк от немски режисьор.Казва се" Вълната ".Има го в замунда.Нека не ви притеснява това ,че е немски-страхотен е.
Накратко става въпор за начина по който може да се създаде подобна групировка.
След разразилата се дискусия, в която бива намесено името на Хитлер, учителят задава въпроса : – Значи смятате, че установяването на диктатура в Германия вече не е възможно? – Не е възможно, отговарят учениците.
Той им го показва и доказва на практика,че е възможно и то лесно.Накрая положението излиза извън контрол.

# 357
  • София
Българите, в голямата си част, винаги ще си останат тесногръди.
Аз имам приятели от почти всички етноси, които се срещат в България
и за мен няма никакво значение това.
Самия човек има значение и хич не ме интересува, на кой Бог се моли и
къде.
Но такива екстремисти, които непрекъснато насаждат омраза
на база религия и принадлежност, заклеймявам и не понасям.
Това са болни мозъци, които няма да донесат нищо добро !

# 358
ех , този лош човек българинът и тесногръд дори ,
а широкогръдия турчин защо ли не допусне кюрдите да си направят партия - едно 20 милиона са в Турция

# 359
Господин Волен Сидеров, си прави Канидатпрезидентска кампания, за съжаление е толкова грешна и гадна, че на човек му идва малко в повече. И, ако наистина не виждаме, каква му е целта на този жалък човечец /Сидеров/, то наистина ще се окаже истина, че българският народ, сме "...не народ, а стадо".

Джулиана   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт