Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 28 188
  • 986
  •   1
Отговори
# 270
дано никога не се стигне до този сценарий, защото и в нашият век налагането на мир с всякакви средства ( включително и сила) не е изключено. ( виж само какво става в Либия в нашия век)
Тоест ако България не е в състояние да се справи сама с проблемите си....

# 271

jullianna
плашещо звучиш наистина .Страх те е ,че ако ядосваме Доган ще накара Турция да ни обяви война и да нахлуе у нас ли?
ти май сериозно ще гласуваш за нето.
Hear Again хайде да изгледаш целия запис и да даваш мнение тогава кой е започнал .
Имаше един с някаква пръчка от атакистите ,не видях да я използва .

# 272
  • София
Сакън, две джамии в София, абсурд!  Grinning

Нали, кви сме толерантни към всички религии. Дай да се потупаме по гърба!

А трябва ли да бъдем? Може би глупав въпрос, но защо трябва да бъдем толерантни към всичко и всички? Аз не чувствам задължение да съм такава.

Пак питам, за каква точно се смяташ да пишеш в тази тема? ТИ не живееш тук, изказванията са ти нищо повече от подстрекателство и лъхат на омраза. Ти вече си се изявила с избора си, остави ни намира да си решаваме проблемите в нашата държава, тъй като си загубила правото да я наричаш своя.
Zanda Ksurik, аз също не живея в България, но подобни събития ме вълнуват. Затова си позволявам да изказвам мнение във форума
Разбира се, че ще изказвате мнение  bouquet, че то какво излиза иначе - толерантност към мюсюлманите и камъни за нашите

# 273

jullianna
плашещо звучиш наистина .Страх те е ,че ако ядосваме Доган ще накара Турция да ни обяви война и да нахлуе у нас ли?
ти май сериозно ще гласуваш за нето.
Hear Again хайде да изгледаш целия запис и да даваш мнение тогава кой е започнал .

Iliana__
Цитат
Още при подготовката на митинга един от националистите извади демонстративно фес и го разряза пред около 150-те симпатизанти на "Атака" и 200-тината молещи се мюсюлмани.

# 274
[Бoяна всеки на който не му е приятно това трябва да си смени местоработата и местоживеенето и да не припарва там ?Що за глупости пишете  ooooh!
Ти като започваше работа там имаше ли я джамията?
Или ако си купя жилище или започна работа на пл. Славейков, например, ще имам право да изискам да спрат движението на трамваите. Имаш ли представа как се чува скърцането на стар трамвай, когато спира на спирката си в 5 сутринта?

Бояна сега пък сравнения на градския транспорт с религиозна молитва  ooooh! Минахте през папата и християнските молитви по ТВ ,после през сватбите и погребенията сега и с трамваите .
Ми той е обществен все пак ,молитвата не е.
Суха Мащерка И ?

# 275

Гледах записа и снимите в Дневник и се вижда ясно кой е започнал.

Безумно не ми пука дали някой си мисли, че нямам право на мнение. Тоя тротоар, полицаите и общинарите се издържат и с моите данъци и това е повече отколкото могат да кажат много хора тук.

Илияна, ти кога ще преведеш някакви разумни аргументи в своя подкрепа? Малко ми доскуча да те гледам да се хващаш за главата и да ми обясняваш простоватичко, че примерът ми е глупав или неподходящ. Искам да чуя защо и да е логически издържано, ако можеш.

# 276
  • София
Бояна сега пък сравнения на градския транспорт с религиозна молитва  ooooh! Минахте през папата и християнските молитви по ТВ ,после през сватбите и погребенията сега и с трамваите .
Ми той е обществен все пак ,молитвата не е.
Суха Мащерка И ?
Защо не, нали шума пречи? Аз не виждам какво друго може да пречи на човек, който не знае турски. или да спрем камбаните на Св. Неделя, защото дразнят хората, които не са християни. Ако не разбирам каквото точно ви пречи пояснете, моля, не ми се случва за пръв път да не схващам нещо.

# 277
  • Paris, France
За молитвите по тротоарите - и тук ги има:

В големите градове с многобройно и увеличаващо се мюсюлманско население място в джамията за молитва често няма и затова се молят навън. Навън се молят хората за които вътре чисто физически няма място.

# 278
Как така няма хора, които работят на такива места. Да - чува се, да - дразня се. Който не вярва че се чува - да заповяда. Не разбирам какъв им е проблема да се молят вътре и да не ги чува никой, може би някой ще ми обясни  Crossing Arms.

Може би мюезинът отправя призива езан към вярващите  посредством високоговорител. Т.е. вербална покана,  гласова връзка между вярващия и храма... И  достигащия звук на молитвата може би е за  улисани в  задължения хора или такива, възпрепятствани да  отидат....
( спонтанно тълкуване мое)

# 279
преди време имаше една тема за Турция в ЕС и там имаше такива върли защитнички на Турция ,
от тях ако зависеше - нас ще изхвърлят , но тях да приемат ,
само месец по-късно стана ясно , че няма да ги приемат - нещо , което се знаеше от всеки трезвомислещ ,
та и сега така - някак си на всички трезвомислещи им е ясно за какво става въпрос ,
като изключим една група , която прави ли се или си е такава ...

# 280
  • София
Аз пък не схващам що трябва да се правя, че нещо ми харесва, че да изглеждам "цивилизована" и "толерантна".
Не съм длъжна да ги харесвам.
Чудя се защо подобно нещо се очаква от мен изобщо?

Аз не очаквам те да ме харесват, нито го изисквам. И като ходя в арабска държава, се старая максимално да не ги дразня с "европейския" си вид, не кръстосвам улиците по потник и шорти. Нито очаквам да ми пускат сутрешната молитва по високоговорител, че да я чувам и да ходя на улицата да се кръстя със свещ в ръка. И не се чувствам дискриминирана от това.

Суха мащерке, разбирам, и аз така си помислих, че няма място, ама пак не ми е приятно, няма да се преструвам.
Много е показно.

Бояна, мисля, че много добре схващаш разликата между камбанен звън и пеене на мюезин в една официално християнска държава, която за 5 века се е наслушала на ходжи.

# 281
Аз пък не схващам що трябва да се правя, че нещо ми харесва, че да изглеждам "цивилизована" и "толерантна".

Ти сама се определи като много безкрайно толерантна към всички религии.

# 282
преди време имаше една тема за Турция в ЕС и там имаше такива върли защитнички на Турция ,
от тях ако зависеше - нас ще изхвърлят , но тях да приемат ,
само месец по-късно стана ясно , че няма да ги приемат - нещо , което се знаеше от всеки трезвомислещ ,
та и сега така - някак си на всички трезвомислещи им е ясно за какво става въпрос ,
като изключим една група , която прави ли се или си е такава ...
Аз знам за какво става въпрос, но от твоя постинг нищо не разбрах. Та да питам-трезвомислеща ли да се пиша или не.

# 283
  • София
Че кой иска такова нещо от теб? И аз не казвам, че харесвам това, но не ме и засяга. Не е до толератност, а до разбиране, че и другите имат същите права като мен. Имам право да си слушам камбаните на Св. неделя, те имат право да си слушат тяхното, толкова. Джамията не дъни по цял ден, камбаните също. Къде е проблемът, обяснете ми, наистина не схващам.

# 284
  • София

Аз не очаквам те да ме харесват, нито го изисквам. И като ходя в арабска държава, се старая максимално да не ги дразня с "европейския" си вид, не кръстосвам улиците по потник и шорти. Нито очаквам да ми пускат сутрешната молитва по високоговорител, че да я чувам и да ходя на улицата да се кръстя със свещ в ръка. И не се чувствам дискриминирана от това.

Суха мащерке, разбирам, и аз така си помислих, че няма място, ама пак не ми е приятно, няма да се преструвам.
Много е показно.

Бояна, мисля, че много добре схващаш разликата между камбанен звън и пеене на мюезин в една официално християнска държава, която за 5 века се е наслушала на ходжи.

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт