Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 28 178
  • 986
  •   1
Отговори
# 330
  • Paris, France

И знаете ли какво..... мисля си, че сега мюсюлманите имат стабилни доводи да изискат разрешително за построяването на още няколко джамии. И понеже, не е като да няма кой да ги финансирра, след месеци ще са факт. честито!
Какви доводи получиха след днешната случка?
Може би освен джамии е редно да поискат и постоянна охрана?
Нали и след построяването на тези джамии, пак ще има високоговорители, а протестът е бил САМО срещу тях?

Не, не само.
Цитат
Според информация на Би Ти Ви от няколко години мюсюлманите имат разрешение от общината да я провеждат навън, на тротоара. Тъкмо срещу тази показност на вероизповеданието обаче протестират хората на Сидеров.
- Дневник

Този протест е най-глупавия в историята на Атака, след снимката на голия лидер, ако е истина hahaha

# 331
  • София
Отилия Срещу какво протестираш? Правото на хората да бъдат мюсюлмани? Аз какво, да изляза на протест срещу факта, че в страната ни има расисти? нелепо е това. Едно е да не харесваш нещо, друго то да ти пречи реално и трето да имаш довод да се бориш срещу него. някой се гъзи срещу Халите и кажи ми какви доводи срещу това имаш? Не е естетично, не те кефи, но и как ограничава твоите права, как ти дава повод да искаш да спре.
То е хубаво човек да знае какви права има, но и е още по- хубаво да уважава правата и на другите, а когато тръгне да ползва своите да има някаква цел, смислена цел.

Никой ли не се смущава от факта, че премиера ни е пълен простак, а и популист? Това, някак, ни касае повече. Да не говорим, че няма и с кого да го сменим.
Ох, отворих линка и добре че утре идва края на света  Joy

Е, хубава работа. Дайте да си казваме последните думи, пък, голям праз ако не са по темата.  hahaha

# 332
  • София
Невена Виролан, не ми се рови за текстове, но България е светска държава, в която официалната религия е източно православното християнство.
Светска държава с официална религия. Това сме ние. Grinning

Джулиана, дори да си права за България, това не прави изказванията ти за Турция като европейски рай верни. Grinning

Невена, какви други мотиви за протест са имали? Аз разбрах САМО за високоговорителите.Какво още?

# 333
Клонка, а нима в България не е така ?
Ходила ли си скоро към Лом, Монтана ... шок и ужас.
А из Родопите ? И България не е само София, Пловдив и
Варна, ама някои не искат да го разберат.
не , не е като в Лом и Монтана ,
те живеят в 19 век , буквално в 19 , десетки милиона хора , ама това го няма в справочниците за туризъм и в пропагандата ...

# 334
  • София
  Грозна работа.. Няколко псевдо патриоти си намерили повод и място, за да изсипят злобата от ежедневието си. Водят ги като овце на заколение, подават им заучени реплики, а после ние ще търпим последствията.

Да не говорим колко вода наляха в мелницата на Доган. Май ще се окажат прави хората, че Волен е на хранилка при ДПС.

Забравяте едно нещо, общото между християните и мюсюлманите в случая е, че са българи. И кой е този, дето може да определи кои са по-българи от другите? Тези дето са мюсюлмани и дразнят с шума в центъра на София, или лумпените, които налетяха да бият мирни хора?

# 335
  • София
Клонка, а нима в България не е така ?
Ходила ли си скоро към Лом, Монтана ... шок и ужас.
А из Родопите ? И България не е само София, Пловдив и
Варна, ама някои не искат да го разберат.
не , не е като в Лом и Монтана ,
те живеят в 19 век , буквално в 19 , десетки милиона хора , ама това го няма в справочниците за туризъм и в пропагандата ...

Охххх ние добре, че сме в 21-ви век ... моля те  Joy
И не, не ходят там защото било евтинко, а защото
обслужването е на светлинни години от нашето.
Защото знаят и да ценят това, което имат, а и знаят
как да го продадат.
Защото нямам спомен, тук в магазин, някой да ми е направил чай.
Ей така, да ме почерпи, защото съм му влезнала в магазина.
Клонка, не казвам, че е европейски рай, а просто
правя сравнение между България и то столицата
и Истанбул. Странно пък на нас какво ни е европейското ?
Манталитета ли, мисленето ли, хигиената ли, моралът ли ?
Кое точно ?
Аааааа да, цените ... даже направо сме ги задминали европейците  ooooh!

# 336

Кейс, нещо ти е грешно инфото.
Края на света е обявен за 21.12.2012
и понеже имам имен ден, сигурно ще оцелея  Mr. Green

не, издърпаха го  Mr. Green
http://www.monitor.bg/article?id=292018

Гответе се!
Но, по твоята логика, аз ще оцелея, оле. Бояна, наздраве!  Simple Smile

# 337
# 338

Бoяна, Бойко е простак и популист, спор няма. Но не виждам това какво общо има с джамията. Аз "протестирам", или по-точно казано изказвам несъгласие с това, че тези хора се молят по начин, който е шумен, демонстративен, и провокативен. Да, за мен те са провокативни, и провокират хората, които не ги харесват, да недоволстват срещу тях по един или друг начин. Аз съм кротък човек извън форума, тук споря, но в живота не съм такава, и почти никога не повишавам тон. Не всички обаче са като мен. Ето, аз не харесвам мюсюлманите, признавам го, и моят начин да изразя това нехаресване е като пиша в тази тема, и като не контактувам с такива хора. Но има различни хора, и начинът на някой друг човек е да хване един камък и да го хвърли по някого. И когато човек се държи твърде демонстративно знаейки, че това, което прави, се набива на очи, и буди силни реакции, не знам защо очаква да не му се случи нищо. Един мюсюлманин в християнска държава, който си опъва килима на улицата, събува си обувките и забива глава в тротоара, докато уредба дъни някакви стенания и вопли на турски, нима очаква, че няма рано или късно да се сблъска с враждебност? Аз ако отида в Техеран дали ще изляза по джапанки, потник и къси панталонки на улицата, или ще си помисля преди това? И дали ще вляза в този вид в някой ресторант, и ще попитам предлагат ли свински шницели?

# 339
не, издърпаха го  Mr. Green

Гответе се!

Стига бе Rolling Eyes и последният гол мъж който видях ще е Волен Shocked Отивам да се гръмна Crazy

# 340
  • София
Никой ли не се смущава от факта, че премиера ни е пълен простак, а и популист? Това, някак, ни касае повече. Да не говорим, че няма и с кого да го сменим.
А, не така.
Със сина ми гледаме шоуто на Иван и Андрей, в което са направили някакъв монтаж на интервю с Бойко, който отговаря на техни въпроси, насложени върху други. Синът ми слуша, слуша и казва "Това Бойко Борисов ли е?" Аз - да. Той:"Защо всички се смеят?" Аз обяснявам, че е монтирано така че да е смешно и той реално не отговаря на тези въпроси.
Синът ми подскача от леглото, поглежда ме с очи, пълни с възмущение и патриотичен плам и казва:" Откраднали са гласа на Бойко? Престъпление!!!" Joy Joy Joy

# 341
  • София

Кейс, нещо ти е грешно инфото.
Края на света е обявен за 21.12.2012
и понеже имам имен ден, сигурно ще оцелея  Mr. Green

не, издърпаха го  Mr. Green

Гответе се!

Оооо Кейс Simple Smile Сега ме подсети  Wink
Честит Имен Ден !!!
Да си жива и здрава  Hug
Сега се чудя с какво да си запълня последната нощ на Земята  Mr. Green

Клонка ... много ме усмихна  Hug

# 342
  • Paris, France
Невена Виролан, не ми се рови за текстове, но България е светска държава, в която официалната религия е източно православното християнство.
Светска държава с официална религия. Това сме ние. Grinning

Невена, какви други мотиви за протест са имали? Аз разбрах САМО за високоговорителите.Какво още?

Цитат
Според информация на Би Ти Ви от няколко години мюсюлманите имат разрешение от общината да я провеждат навън, на тротоара. Тъкмо срещу тази показност на вероизповеданието обаче протестират хората на Сидеров.

Това от тук:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/20/1093480_ataka_sreshtu_ … _na_sofiia_video/

Светска държава с официална религия няма. Или е светска или не е. Двете понятия са взаимоизключващи.

# 343
  • София
Вероятно коректният термин в случая не е "официална", а "традиционна".

Ето ти текст от Конституцията на РБ.

Чл. 13.
(1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

# 344
Мно`о яка тема. Мно` о чели, мно` знаят, бравос!

България няма определена със закон официална религия.

Адвентистите от седмия ден  не са паразитна, а много стара протестантска църква с определени традиции и последователи в България, същото се отнася и за и старите евангелистки църкви /забележете колко е стара тази на "Солунска"/. Много големи българи са евагелисти,  виден банскалия например, поет, син на комита.

В Ерусалим бият камбани, доста. То още не определен на евреите или на арабите ще е тоз град, ама със сигурност няма да е хирстиянски. И яко го задръстват и пречат на  движението граждани християни от цял свят по разни празници. Пък и турсти има доста ежедневно.
В Истанбул също бият камбани.....

На всички ни е ясно, че зорът не е  черджето, тонколоната и непраните чорапци. Проблемът е в главите, пусто-, просто- и постнодушието ни и се задълбочава. А недомаслени да бъдат страхотни водачи се възползват от този факт. И не са само Волен и Ахмед

Не че ви изненадах с нещо, което не знаете, ама ми се прииска да се изокам, да не ме съвсем забравите.
Поздарави, Имелда.  Hug

Докато съм писала, Клонка  е публикувала официалния текст.

Общи условия

Активация на акаунт