Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 906
  • 986
  •   1
Отговори
# 660
Не прочетох в някоя мюсюлманска държава литургиите да се правят по високоговорител и да да изнесени извън църквите.

Четене се иска да. Mr. Green
Нали Mr. Green
В мюсюлманската държава, в която живея, само в моя квартал има 2 църкви и няколко параклиса(квартала не е християнски държа да подчертая, смесен е). В града пък са няколко десетки.
Не съм чула някой да се е оплаквал, че с нещо го дразнят. А сериозни камбани имат иначе, в неделя ми звънтят прозорците. По празник пък шумотевицата е страшна, щото там имат обичай карнавали да правят със всички екстри-музика, тъпани, фойерверки и т.н.  
Упс Embarassed
Ясмин, изпревари ме  bouquet
Хайде и аз да копирам .
Карнавалите и виенето и чергичките всеки петък нямат нищо общо.
Еле пък фойерверките с религиозните молитви.

# 661
  • сред маслини и портокалов цвят

Сирия се клати и тя , много яко , все някой ден ще рухне тази власт  и 10% християни ще почнат да бъдат тормозени и практически гонени , нищо че има десетина църкви из нечий квартал

Ти Сирия не я мисли. Християнството там е древно, с традиции и уважавано. Никога не са тормозени християни на сирийска земя.

# 662
Добре де ,използването на високоговорителя и изнесената на обществени места молитва се оказаха ,че не са разрешени.
Какво трябва да се направи за да не се нарушава тази забрана.
Примерно пише им общината писмо /сигурно са го направили/ те не се съобразяват после какво ?

# 663
Ти Сирия не я мисли.

хич не я мисля , да са живи и здрави и по-далеч оттук , ама , уви , хич не е така ...

# 664
  • София
Добре де ,използването на високоговорителя и изнесената на обществени места молитва се оказаха ,че не са разрешени.
Какво трябва да се направи за да не се нарушава тази забрана.
Примерно пише им общината писмо /сигурно са го направили/ те не се съобразяват после какво ?
Тогава ще трябва да се откажем от дигиталните камбани и високоговорителите от черквите по време на празници като Великден. Да не забравяме, че във Франция забраниха и бурката, и кръстчетата. Не виждам логиката тук да забраним високоговорителите само в джамиите.

# 665
  • сред маслини и портокалов цвят
Ти Сирия не я мисли.

хич не я мисля , да са живи и здрави и по-далеч оттук , ама , уви , хич не е така ...

Емиграция винаги ще има.
Нали не мислиш, че всички българи в чужбина са ядрени физици, примерно.

# 666
И в Турция също са забранени забрадките по университетите и училищата Peace ако някой незнае

# 667
Във Франция има протести за съвсем друго. Младежите от гетата, които не са само мюсюлмани, нямат работа и безчинстват. През 60-те французите са викнали предците им като нужна работна ръка,  а сега няма нужда от тях. Нищо общо с религията.
общото с религията е , че никой не допуска арабите във Франция , които са второ-трето поколение вече там във властта , на ключови позиции и добра работа , нали така ?
никога няма да им позволят да си направят партия , да вземат ключови и богати министерства , агенции , да създават и свалят правителства ,  да управляват държавния бюджет , както се случи тук ,
а те са ок.5 милиона вече там , но никой не ги пуска да излязат от гетото и да влязат в политиката ; )

# 668
Може ли някой да се сети от кога точно започнаха килимчетата да се изнасят извън джамията (в София)?
твърденията са , че е нарочно и че вътре има място ..

# 669
  • София
Във Франция има протести за съвсем друго. Младежите от гетата, които не са само мюсюлмани, нямат работа и безчинстват. През 60-те французите са викнали предците им като нужна работна ръка,  а сега няма нужда от тях. Нищо общо с религията.
общото с религията е , че никой не допуска арабите във Франция , които са второ-трето поколение вече там във властта , на ключови позиции и добра работа , нали така ?
никога няма да им позволят да си направят партия , да вземат ключови и богати министерства , агенции , да създават и свалят правителства ,  да управляват държавния бюджет , както се случи тук ,
а те са ок.5 милиона вече там , но никой не ги пуска да излязат от гетото и да влязат в политиката ; )

Ти пък, прочети малко, отиди до Франция, за да видиш колко невярно е впечатлението ти.

# 670
Диспута ви около това дали звука от джамиите е дразнещ и смешен .Има къде къде по-важни и дразнещи неща.На това и разчитат и групировки като Атака.Те успяват така да канализират и насочат гнева на хората като в случая турците и исляма.
Мен например много повече ме дразнят дупките по пътищата.Тук където живея например от една година е разкопано и на много места няма достъп с кола.Има толкова много неуредици в държавата ,че да се дразните на това точно е просто смешно.
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ СЪВРЕМЕННИЯ ХИТЛЕР ДА ВИ МАНИПУЛИРА .Това е стар трик ,на който балъците се хващат.

# 671
Аз имам въпрос защо нямаме проблеми с арменци, евреи и други живеещи тук? VЗащото те са образовани сляли са се с нас,  не лежат на соц. служби, не лежат по тротоарите когато се молят и  нямат талибански вид.

Искаш ли да ти пратя снимка и данъчната си декларация за миналата година?!?  Flutter

П.С. Пише се "мюсюлманин"!  Peace

# 672
  • Costa Rica

Да си дойдем на думата, значи. doh
Мине не мине време и някой изплясква в прав текст истинските си мисли.

Между другото, страшният Хитлер тъй и щеше да си остане малко известен рисувач на нежни ефирни акварелчета, ако не беше подкрепен от средностатистическия 'нормален' германец. Т.е. от немския вариант на ССФ Mr. Green

# 673
Волен Сидеров никога не е бил в правителство или кметство , за какво да го упреквам ,
той никога не е бил фактор , няма и да бъде , на мен ми е безразличен ...

а Доган е бил във всички правителства досега , без едно-две ,  пък не е запълнил ни една дупка ,
ама се сдоби с пари да изкупи половината медии , ВЕЦ-ове  , да има банка ,  строят метрото , магистралите , въобще има ли много пари в някой проект все те са там ...

# 674
Изнесените килимчета извън джамията са с цел да ни покажат "колко мн. са мюсюлманите и колко мн. им е необходима втора джамия", което изобщо не е вярно.

Надали се прави точно с тази цел, Пипинс.  Tired
Молитвата за тези хора е като храненето, спането...
В един момент се превръща в навик и си го правиш машинално, без да влагаш много смисъл. "Изпяваш" си молитвата, покланяш се няколко пъти и толкова. Изобщо не мисля, че го правят демонстративно.

Я, си представи, че идеш на Великден отидеш на църква, обаче вече е препълнена. Ще си тръгнеш ли или ще останеш отвън?

Общи условия

Активация на акаунт