Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 882
  • 986
  •   1
Отговори
# 705
Ми пресечи, не им пречи на молитвата, какво ще ти стане да се съобразиш? Толкова ли е голям проблема, откъм спирката тротоарът е тесен, не е чаааак толкова натоварен и никога не е бил. За 33 години живот в този град никога не съм виждала молещи се навън, а живея 4 спирки нагоре и горе долу често съм минавала. Макс. да съм виждала обувки пред входа. Никога не са пречили нито на мен, нито на дядо ми, който е пък е от  92 години в този град и  ми каза че го е срам от това , че българите, които са спасили евреите си, приютили арменците, македонците .... са стигнали до такова падение. Мен също ме е срам от тия лумпени, палещи молитвени килимчета, защото си позволяват да го правят не от името на личната си простотия, а с българското знаме в ръка!

Клонке, ЕС има нужда от СПЕШНА промяна в емиграционните си закони. Това е. Не са виновни те, че в Европа сме се отворили за всички, това нито в Дубай го има, нито в Либия,  нито в САЩ, нито в Канада, никъде. Промяна на емигрантската политика е решението и то Е в ръцете на управляващите, на мнозинството. Те, колкото и да са много НЕ са мнозинство.

# 706
  • Paradise
А защо те трябва да пречат на минувачите, под предтекст, че това е петъчната им молитва?
Като ще мерим, да мерим от всички страни.

# 707
Ми пресечи, не им пречи на молитвата, какво ще ти стане да се съобразиш?

А защо не се съобразят те? Защо все българинът трябва да прави път, да се съобразява с всеки, и кога ще започне България най-накрая да си отстоява интересите? Интересите на България са да следва модела на развитите западни общества, а не модела на Ориента. И кои са те, че да се съобразяваме с тях? Шайка араби, работещи на Лъвов мост. Вместо да им се направи една полицейска проверка, ще се съобразяваме с тях. Откъде накъде.

# 708
  • Paris, France
Nevena не е съвсем така. Например развода: според Шариа закон,, мьжете могат да се разведат мигновено и имана узаконява решението. Дори не сьм сигурна дали жените имат право да се развеждат. По вьпроса за наследството, ако наследниците са момичета, имуществото се разпределя на роднини от мьжки пол ( братовчеди, чичовци). Това го знам сьс сигурност за Сирия, не знам как е в други дьржави.
Изобщо какьв е смисьла да се намесват мюсюлманските традиции, темата не е за това

Да, могат да се разведат мигновено мъжете ако имат пари да изплатят на жената обезщетението за развод, което е фиксирано в брачния договор. И за да се оженят са нацакали яка зестра. И повечето от децата при развода остават на издръжка на бащата. И докато е бил женен, мъжът е купил и обзавел къща, издържал жена, деца и сираци на братя, майка ако е вдовица итн. Няма да ви казвам колко неженени араби има в арабския свят, които никога няма да се оженят защото не могат да съберат пари за зестра тъй като по стечение на обстоятелствата са останали сираци рано и трябва да издържат семейство.

Жената е наследник на мъжа в Исляма. Жената с деца от мъжа получава една осма май беше, бездетната (от покойния мъж) една четвърт. На бездетната се полага двойно защото тя няма деца които да я гледат.

Жената не може да се разведе мигновено а подава молба пред съдия. Има легитимни причини за които и се дава развод.

Добре де, като се имате за толкова свободни и еманципирани, да ви поставя един казус.

Вземате заплата, минавате по магазините и се обзавеждате с парцалки и златни бижута. Прибирате се без стотинка у дома. Как реагира миУото? Дали ще ви поздрави за добрия избор, или ще е "Ти луда ли си, ма? Как ще изкараме месеца?"
На един арабин никога не би му хрумнала идеята, че "потиснатата" му "онеправдана", "второ качество" съпруга трябва да внася в семейния бюджет Mr. Green

На мене редовно ми се случва с малката разлика, че заплата не вземам и семейството се издържа от миУто. Мойто миУ нищо не казва. Ако нещо много му хареса си казва без да се екзалтира. Децата се радват много. Моето мило от самото начало знае кой носи панталона в къщи. И парите  hahaha. Аз очаквам семейството да бъде издържано от мъжа и не приемам друг модел. Нашият договор, за разлика от ислямския е предбрачен и там е уредено всичко. Мъжо не е мюсюлманин но аз явно съм мазохистка да седя десетилетие и кусур подтисната.

Аз имам въпрос защо нямаме проблеми с арменци, евреи и други живеещи тук? VЗащото те са образовани сляли са се с нас,  не лежат на соц. служби, не лежат по тротоарите когато се молят и  нямат талибански вид.

Защото са малко на брой. На някои места и с тях има проблеми макар и от друго естество. Не всички евреи и арменци са образовани.

# 709
А защо те трябва да пречат на минувачите, под предтекст, че това е петъчната им молитва?

Ми не съобразявай, вади базуката, надувай Ваня Костова и обстрелвай директно.
Щом това ти е проблема, кой ще 'отстъпи' и се чувстваш 'вечно отстъпила", действай.
Но не претендирай после, когато с теб не се съобразяват.

Пипинс, аз посещавам Св Георги, кварталната църква.
Ако имаше повече желаещи за неделна служба там  щяха да са в двора, къде да са.
И попът щеше да извади микрофоните, като на Великден. Ама няма.
Не са ни виновни хората, че в петък не ги побира храма им за молитва.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 14:33 от black yogurt

# 710
Ще се съобразяват те, не другите .
Нарушават обществения ред и нямат разрешение за това .

Ми не съобразявай, вади базуката, надувай Ваня Костова и обстрелвай директно.
Щом това ти е проблема, кой ще 'отстъпи' и се чувстваш 'вечно отстъпила", действай.
Но не претендирай после, когато с теб не се съобразяват.
сериозно ли го пишеш това ?
Както и коя беше дето я е страх ,че любимата и Турция ще ни нападне  и затова може би и мюсюлмани трябва да станем

# 711
  • София
Чудех се кога ще стигнем до същината - просто куп народ ги е страх от мюсюлманите и помюсюлманчването, а сега с това филмче вече започва и параноя да ги гони.

# 712
  • Paradise
black yogurt, ще е добре да не ми слагаш чужди приказки в моята уста, моля!
Изкривената фалшива толерантност на Зап. Европа ми е много добре позната.
Карай малко по-спокойно, претендираш да си интелигентна жена! Grinning

# 713
Ама вие май сериозно пишете Rolling Eyes За какво й е на Турция да ни напада, като реално почти ни притежава? Моля ви, преди да разгаряте още повече спора относно мястото на молитвените килимчета, замислете се дали нашето излизане извън храма не би подразнило мюсюлманите, напр. на Великден? Ако ще мерим по този аршин нищо няма да остане от нас, най-вече като хора. Спрете да търсите треска в нечие око, да мислим как подобни простотии да не се повтарят. Защото продължи ли подкрепата за Волен, той ще стане президент. А стане ли Сидеров президент нещата ще се обърнат на 360 градуса. Мислете повече, не се поддавайте на евтини провокации.

# 714
Чудех се кога ще стигнем до същината - просто куп народ ги е страх от мюсюлманите и помюсюлманчването, а сега с това филмче вече започва и параноя да ги гони.

Да, и с право ги е страх, защото помюсюлманчването на обществото не носи нищо добро на хората.

# 715
  • София
Кажете, моля, в другите български градове, в които също има джамии насред центъра, така ли са изнесени молитвените килимчета извън джамията?

http://slivendnesiutre.wordpress.com/2011/04/29/%D0%B0%D1%80%D0% … 1%81%D0%BB%D0%B0/ - ето тук има снимка от петъчна молитва пред джамията в София; ясно се вижда точно къде са молещите се.

Да в центъра на Разград има, по време на майските събития 89г, полицайте там вкарваха, акъла в главите им. Т.е. не там а около нея

# 716
не, Пипинс, питам те, ако църквата не можеше да побере хора за служба в неделя какво щеше да стане?! Да ги върнат по домовете? Или да останат в двора?

Аз мразя европейската имиграционан политика. Но не мога и никога няма да отрека правото на човек да вярва в каквото иска и да се моли. Освен, че са нарушили правото на Отилия да походи по тротоара точно в този момент, друго не виждам да са сторили на 'българите'. Виж видях срамни снимки да горят молитвени килимчета, някакви изкривени от омраза 'български' мутри и т.н. Ми.. не ми стана приятно. Никога не ми е пречила джамията в центъра на "Европейската София", никога не са ми пречили новините на турски.

На мен единствено ръкостисването Доган-БКП ми е пречи, но това не е религия, а политика, нали така. В момента електоратът на Доган е супер мобилизиран, нищо чудно това да е била и целта, защото и лумпена Сидеров и Доган и Гоце една майка ги е родила.Така че докато ние се чудим защо 'българина винаги остъпва", тройната коалиция се завръща с пълна сила.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 14:42 от black yogurt

# 717
Кое точно на европейската имиграционна политика?
Това, че допуска и граждани на страни извън ЕС да живеят и да работят, или че се дава прекалено лесно гражданство и социални привилегии?

# 718
Аз мразя европейската имиграционан политика. Но не мога и никога няма да отрека правото на човек да вярва в каквото иска и да се моли. Освен, че са нарушили правото на Отилия да походи по тротоара точно в този момент, друго не виждам да са сторили на 'българите'.

Право на всеки българин е да ходи свободно по тротоара на своята столица винаги, когато поиска, и се надявам, че още не са дошли времената, когато ще трябва у дома си да правим път на арабите. Те са тези, които трябва да се съобразяват, както аз съм тази, която се съобразява, когато съм в чужбина.

# 719
  • София
Параноя?
Занда, ние бавно, но сигурно изчезваме. И филмчето не е за България и за нашия частен проблем. И Атака си свирят на турската струна, което е доста тъпо, имайки предвид, че проблемът изобщо не е свързан с българските турци. Нито със самата Турция. Ние имаме една култура, която започва да изчезва. Като този феномен не е познат в арабския свят. Там културата се запазва. Скоро водещата световна религия ще е ислямът. И никой няма да ни иска толерантността изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт