Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 909
  • 986
  •   1
Отговори
# 615
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Мисля, че насърчаваш шовинизма, а това не мога да позволя.

Мисля, че не ти е мястото  в тази тема, защото НЕ живееш в България, не разбираш България и нямаш познанията за България в достатъчна степен, че да прецениш кое е правилното поведение за България спрямо всичките нейни граждани.

Не те смятам за мила дама, която просто си изказва мнението, а за подстрекател, затова, ако се наложи, ще коментирам всеки твой пост. Ако желаеш, можеш да се разкараш от тази тема, няма да се разсърдя.
Не си ли позволяваш много като казваш кой да се разкара от темата Twisted Evil И ще попитам  защитничките на т.н. "мюсулмани", защо в джамиите не влизат жени? Защото в мюсулманската вяра жената е второ качество човек. Преди по-малко от месец пуснах тема за сектите. И там много хора от форума защитаваха "горките"сектанти. Сега защитавате "горките правоверни". Имаше ли кой да защити българите от турския ятаган? И в тоя ред на мисли ще ви попитам кога ще се застъпите за нашего брата - българина? Имам приятели мюсулмани които обаче не ми натякват тяхната религия и аз не съм против да си я изповядат, но да го правят така че да не пречат на другите.

# 616
  • Paris, France
Е, как да не влизат жени в джамиите? С очите си съм виждала и съм влизала в джамия. Не изключвам да има мюсюлмански секти които да са издали фатва забраняваща влизането на жени в джамия. Даже в Саудитска Арабия влизат в джамия и голямата джамия не е разделена с преграда. В някои джамии в Африка не пускат друговерци, например, но това не е изискване от Корана. Не съм съвсем сигурна и моля ако има вещи да се изкажат. Всичко, което пиша са факти и по никакъв начин не защитавам или обвинявам никоя религия.

В исляма няма различно отношение към греха на мъжа и жената. До 16 век е имало жени в средите на ислямските учени. Имало е и жени юристки по шариа (ислямски закон). Няма равенство в наследството. Дъщерята наследява половината от това, което наследява сина. Но пък мъжете са длъжни да издържат семействата си и неомъжените си сестри. Няма равенство и в брака. Мъжът плаща зестра, пари при развод, издържа жената и децата. И който плаща поръчва музиката. Това навсякъде. И докато ние жените ходим бременни, раждаме, кърмим и гледаме деца, равенство не може да има.

За какво да се застъпвам за българи и къде? Ако каузата си струва, давай! Ще направя всичко по възможностите си.

# 617
попаднах на интересна новина от този линк, http://web.europenews.dk/en/node/43048
която е доста подходяща за темата. Случката при това се развива в Дубай. С две думи, жителите на някакъв район на Дубай се оплакали от силата на звука на високоговорителите на джамията. Съответно те са тестувани. Интересен параграф, цитирам го
Extended exposure to sounds above 86 decibels - about the level of heavy city traffic - may cause hearing loss, according to the US National Institutes of Health. Sounds above 100 decibels can be harmful.
шум над 86 децибела, при продължително излагане, може да доведе до оглушаване

Така че подобни аргументи могат да се приложат и при Баня баши. Важното е да се открие някакъв законов аргумент за да се оплаче човек, пьк тогава нека някой се опитва да обвинява вьв верска нетърпимост.
колкото повече чета се убеждавам че мотива на Атака е всичко друго, но не и загриженост за високоговорителите. Жалко че поне не си използват национализма в правилна посока.

# 618
Е, как да не влизат жени в джамиите? С очите си съм виждала и съм влизала в джамия. Не изключвам да има мюсюлмански секти които да са издали фатва забраняваща влизането на жени в джамия. Даже в Саудитска Арабия влизат в джамия и голямата джамия не е разделена с преграда. В някои джамии в Африка не пускат друговерци, например, но това не е изискване от Корана. Не съм съвсем сигурна и моля ако има вещи да се изкажат. Всичко, което пиша са факти и по никакъв начин не защитавам или обвинявам никоя религия.

В исляма няма различно отношение към греха на мъжа и жената. До 16 век е имало жени в средите на ислямските учени. Имало е и жени юристки по шариа (ислямски закон). Няма равенство в наследството. Дъщерята наследява половината от това, което наследява сина. Но пък мъжете са длъжни да издържат семействата си и неомъжените си сестри. Няма равенство и в брака. Мъжът плаща зестра, пари при развод, издържа жената и децата. И който плаща поръчва музиката. Това навсякъде. И докато ние жените ходим бременни, раждаме, кърмим и гледаме деца, равенство не може да има.

За какво да се застъпвам за българи и къде? Ако каузата си струва, давай! Ще направя всичко по възможностите си.

Nevena не е съвсем така. Например развода: според Шариа закон,, мьжете могат да се разведат мигновено и имана узаконява решението. Дори не сьм сигурна дали жените имат право да се развеждат. По вьпроса за наследството, ако наследниците са момичета, имуществото се разпределя на роднини от мьжки пол ( братовчеди, чичовци). Това го знам сьс сигурност за Сирия, не знам как е в други дьржави.
Изобщо какьв е смисьла да се намесват мюсюлманските традиции, темата не е за това

# 619
арабите се занимават с разни магазини и далавери , наркотици и прочее ,
по тяхно мнение , ако един има някакви доходи , 20 около него живеят на гърба му , но нали са стадна общност , всички преживяват някак си
един , ако е успял да се довлече , после довлича още рода насам , после бащата от Сирия/Ливан му праща жена , която ходи два метра след него , забила поглед в земята и почва да ражда ...
ливанците гледат на сирийците както българите на роми, ако ме разбирате ...
из цялата мургава общност има и кюрди , и афганистанци , които са същите , но още по-зле , че съвсем нямат доходи и пари - те са най-голямата група , която виси покрай джамията ...
и по някой вавилонец от Ирак , но те са съвсем различни - християни са и са отделно от ислямистите  ...

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 07:34 от therese

# 620
Благодаря на С О Н Я за линка... Поредното доказателство за инертното лутане на българина от едната до другата крайност... Или може би трябва да бъда впечатлена, колко е пораснал в толерантността си българинът за последните 5-6 години, че дори е започнал да се изживява като мисионер, който осветлява и сочи верния истинен път на зомбираните си сънародници. Дано наистина да е така...
Склонна съм да вярвам на Клонка за доминиращото арабско присъствие в джамията с една малка добавка. Доколкото зная, в София по-силно е влиянието на косовската мафия (сводничество и наркотици), замаскирана зад доста по-безобидни дейности, примерно внос на плодове и зеленчуци... И това го зная не от лични наблюдения, а от роднинска препатилост.
Защо българските девойки се продават лесно и попадат в сводническите капани?... Моят отговор е в липсата на достойнство, което е болест на цялата ни нация. Дали ще си продаваме убежденията или телата, разлика огромна няма...
На Занда не зная, какво да кажа... Не съм в България, но ми пука за нея и ще ми пука, поне докато все още имам жива майка там... Пука ми и за здравеопазването и за много други неуредици, които касаят всички, не само възрастните хора. Затова и блъскаме по няколкостотин километра, за да гласуваме в най-близкото посолство, но явно че е загуба на време според "истинските" българи, живеещи в България. Сигурна съм, че "автобусите" ще продължат да гласуват, защото те пък са още по-загрижени от нас за бъдещето на родината. Е, и на родината и пука за нас, или поне за някой друг данък имот или минимум двете годишни (не месечни) средностатистически за България заплати, дето ги внасяме в бюджета за престоя си там. Но и без тях родината ще оцелее. "Автобусите" и там ще ни заменят.

И вече по темата... Аз лично не виждам нищо лошо и кой знае колко опасно, ако се построи втора джамия в София. Тонколоните не ми пречат, но нека килимчетата си останат вътре. Вярно, отиват ни на ориенталския манталитет и култура, но чак пък да се гордеем с тях пред чужденците и Европа, ми се види като изнасилена толерантност.
А Хитлеровците за жалост винаги ще ги има... От едната или от другата страна, в България или в много по-цивилизована Европа. Побъркани от вяра или просто омраза...

P.S.И пак малко вън от темата... За туркините, ливанките, сирийките и иранките категорично мога да кажа, че не ходят 2 метра зад мъжете си, поне тук при нас. Водят си се за ръчичка. По-голяма част от тях нямат повече от 3 деца. А жените успешно въртят мъжете си на малкия си пръст. Повечето тук са образовани и интелигентни хора, поне моите приятели и познати са основно лекари и инженери. А иранците са едни от най-благородните хора, които съм срещала изобщо... Това по повод на някои митове...

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 08:04 от CaveWoman

# 621
И тук и в Англия проституцията не е забранена но сводничеството се наказва жестоко. Как тези араби са успяли в чужда страна, при това ксенофобска, да развиват такава дейност безнаказано. Едно обаждане в полицията и са на топло за 20 години сводниците.
Laughing Laughing

Tu m'as fait vraiment  rire aux eclats, franchement! Joy

По темата - не искам да коментирам достатъчно коментираните събития, но имам такова чудене - в коя арабска (респективно, мюсюлманска) държава има християнска църква, където християните свободно да си влизат, да се молят, палят свещи? Да си обикалят свободно на Великден? Камбанките да бият неделя и на празници?

Благодаря за отговорите.

# 622
Канада е една държава със силно контролирана имиграция - избирате хората с образование , с отличен здравословен статус , трябва да имат и пари , които да донесат там , вие взимате по-така емигранти , както сама знаеш , циганите от Чехия никой не ги щя у вас , и станаха причина за връщане на визите
в Канада няма да вземат и тия , които висят пред джамията  
европейската емиграция е точно обратното - тук идва трашът , студентите са били едно време , сега са разни или доведени от родата , или нелегални през границите , или оттум-оттам ...
жените им са абсолютно безгласни букви , нищо , че са уж много уважавани ,
то и моето куче е много уважавано и обичано , ама си е кучето вкъщи , нали ?
още нещо - в Канада всичко по върховете здраво се контролира от евреите ,  там мюсюл. доминация никога няма да бъде допусната , както се случва тук ...

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 08:14 от therese

# 623
Така е, therese...
Че не само България, а цяла Европа се оплеска яко с бежанците и имиграцията, няма спор. И не финансовата, а друга криза кара тълпи шотландци, немци и французи да бягат към Австралия и Канада...

# 624
да , и не знам защо самите държави допускат това - демографско и етническо потапяне на стара Европа ...

# 625
Толерантност. Подадеш им пръст, те...

# 626
  • София
Почвам да си мисля, че повечето жени тук или са женени за мюсулмани, или са агенти newsm78 Mr. Green

# 627
  • Costa Rica
По темата - не искам да коментирам достатъчно коментираните събития, но имам такова чудене - в коя арабска (респективно, мюсюлманска) държава има християнска църква, където християните свободно да си влизат, да се молят, палят свещи? Да си обикалят свободно на Великден? Камбанките да бият неделя и на празници?
Жоз, върни се малко назад и прочети постовете на jasmin и marsy. Ясмин е в Сирия, Марси май беше в Тунис. И двете много ясно обясниха  положението на християните в съответните страни, иска се само малко четене Mr. Green

А от себе си мога да ти кажа, че в толкова давания като пример за нетолерантност Иран, единствено евреите имат право да произвеждат и употребяват вино (съществен елемент от религиозните служби) - някой мъдър "религиозен ислямски фанатик" е прозрял. че не бива да им се пречи да практикуват религиозните си обичаи, нищо че са в пълен разрез с Корана.

По вьпроса за наследството, ако наследниците са момичета, имуществото се разпределя на роднини от мьжки пол ( братовчеди, чичовци).
...които са длъжни да издържат майки, сестри, братовчедки, лели и шуренайки. Wink

Добре де, като се имате за толкова свободни и еманципирани, да ви поставя един казус.

Вземате заплата, минавате по магазините и се обзавеждате с парцалки и златни бижута. Прибирате се без стотинка у дома. Как реагира миУото? Дали ще ви поздрави за добрия избор, или ще е "Ти луда ли си, ма? Как ще изкараме месеца?"
На един арабин никога не би му хрумнала идеята, че "потиснатата" му "онеправдана", "второ качество" съпруга трябва да внася в семейния бюджет Mr. Green

Почвам да си мисля, че повечето жени тук или са женени за мюсулмани, или са агенти newsm78 Mr. Green
Агент. Признавам си Embarassed
Само да знаех и на кого съм агент, може би щях да поискам хонорар #Silly

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 09:22 от Делфина фон Ю.

# 628
  • София
Турските сериали са виновни Joy.А и някой съфорумки след разходка до Капълъ черши , похапване на рахат локум, нисък поклон от продавача в магазина си мислят че, е това е красотата на мюсулманския свят.

# 629
Не прочетох в някоя мюсюлманска държава литургиите да се правят по високоговорител и да да изнесени извън църквите.

Четене се иска да. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт