Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 916
  • 986
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Изключение прави петъчната молитва, която е най-голямата и изисква посещение на храм.
Да, разбрах за нея, че е особено важна, но бях заблудена, че и всички останали изискват подобно нещо, а това, което виждаме, не е показност, а изпълнение на задълженията на мюсюлманина.
Значи...лъжи и манипулации!!!
Как да вярваш в искреността им при това положение?
crystalnoir, ти наистина ли не схващаш???
Нали точно това се казва - може да се молят навсякъде, не е нужно да се тълпят на едно място по тротоара, под звуците на високоговорител, че да си изпълняват задълженията на вярващи. Обаче явно не това е идеята.
Никой не би се занимавал и тук с някой, който си просва килимчето където и да е и се моли. Има свобода на вероизповеданията. Обаче масата от тези, които посещават тази джамия, са всичко друго, но не и отишли там, за да се съединят със своя Бог.
Аре, не ме карай да ти обяснявам района с какви хора е населен и какво по-точно "работят" арабите по Лъвов мост, дето предимно те пълнят тая джамия и колко спазват в ежедневието си посланията на Пророка Мохамед.

И стига с тая Турция!!!
В тая джамия почти не ходят турци!

crystalnoir, ти си някакъв провокатор, нали? Mr. Green

# 451
  • София
Отилия, за каква примиримост ми говориш ти,
при положение, че знаеш отношението ми към циганите
примерно, а то е повече от крайно. А случайно питаш ли се защо ?
Аз лично безработен турчин не съм срещала, а напротив.
Тези хора в Делиормана от сутрин до здрач са на тютюна.
Защо не отиде някой циганин да ниже ?
Сравнението ти е абсолютно неуместно.
И да, нямам нищо против някой и у нас да си се моли
и не виждам това как би ме подразнило.
Ако приятелката ми е туркиня и ми е на гости какво ?
Да я изгоня ли ?

# 452
  • София
Джулиана, не  разбирам защо пишеш едно и също - никой от нас няма против някой да се моли на своя бог....Само да е в рамките на законите и да е някак приемливо на вид за страната, в която го правят, особено когато се касае за масови молитви. Това е съвсем нормално изискване според мен.....Иначе наистина си прилича на провокация и на дискриминация на мнението ни в собствената ни държава. Нали разбираш, че показността няма да провокира толерантните, а такива като биячите на Волен....
И айде стига наистина с Турция - не можем да ги стигнем скоро за съжаление, намесихме я фрагментарно, а то стана егати въпроса....

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 14:39 от Парци

# 453
  • Costa Rica
Иначе наистина си прилича на провокация и на дискриминация на мнението ни в собствената ни държава. Нали разбираш, че показността няма да провокира толерантните, а такива като биячите на Волен....
Не разбирам за каква "показност" става въпрос.

Петъчната молитва в джамия е религиозно задължение на мюсюлманина. Също както неделната служба за хардкор християните.

Това е все едно да хукна да бия "тълпите" в църквите по Великден, щото показно ми натрапват вярата си и ми нарушават душевния и религиозен комфорт.

Или мерите с различен аршин? Щом е за Наш'те - моооооже, щом е за Тях - да се скрият някъде, където няма да ги виждаме и чуваме.

Не сте много по-различни от Волен (или Юзеиров - и той е същото куку), само дето ви е страх и се пените само по форумите.

# 454
  • София
Това последното мнение обра точките....Тези неща вече сме ги коментирали - ужас просто....
А ти не си по-различна от провокаторите от другата срана.....

Иначе наистина си прилича на провокация и на дискриминация на мнението ни в собствената ни държава. Нали разбираш, че показността няма да провокира толерантните, а такива като биячите на Волен....

Петъчната молитва в джамия е религиозно задължение на мюсюлманина.

Точно така, в джамия, не извън нея, при това в нашата държава.

На Великден празнуват християните - тук те са определящи, защото са мнозинство и защото са българи.....

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 14:54 от Парци

# 455

Или мерите с различен аршин? Щом е за Наш'те - моооооже, щом е за Тях - да се скрият някъде, където няма да ги виждаме и чуваме.

Точно така, различен е аршинът. България е страна на българите, а те са православни християни в огромната си част. Иран например е страна на ислямистите. На който мюсюлманин не му харесва да се съобразява с порядките на мнозинството в България, и да не дразни с показност това мнозинство, е свободен да ходи където ще, ако ще на... Иран.

# 456
Хем смешно, хем тъжно. До припадък дъвчете едно и също.
А в реалността живеем всички. В реалност, където има наредби, ама не се спазват... , няма и кой да следи и санкционира за прилагането им, а властниците смотолевят нещо, поизфъфлят и чакат да минат трите дни... Ще го отнесат двама, трима абдали и дотам... и каквоооооо?

# 457
  Като изпишеш в Гугъл -"високоговорители, джамия", познайте какво излиза най-отгоре ? Една тема в БГ Мамма, разбира се, от 2006 година :

Да се махнат ли високоговорителите на Джамията?  

Доколкото разбрах, резултатите от анкатата са били в полза на това, да се махнат.

# 458
  • София
 Като изпишеш Гугъл -"високоговорители, джамия", познайте какво излиза най-отгоре ? Една тема в БГ Мамма, разбира се, от 2006 година :

Да се махнат ли високоговорителите на Джамията?  

Доколкото разбрах, резултатите от анкатата са били в полза на това, да се махнат.

Знаех си аз, че мамата е цяла институция.... Mr. Green
Тези спорове и дисусии са полезни....Дъвчем се и накрая все нещо постигаме -я мир, я споразумение, я вечна форумна антипатия Grinning
Напускам бойното поле....Нека силата бъде с вас, така да се каже...  bouquet

# 459
  • Paris, France
  В други християнски държави джамиите нямат нито високоговорители, нито виещи на умряло хора.

България не е християнска държава, обаче. За което и конституцията ти цитираха. А и да беше.... Повечето българи в България, които познавам и които се считат за православни християни, не практикуват религия и не живеят според законите и.

# 460
  В други християнски държави джамиите нямат нито високоговорители, нито виещи на умряло хора.

България не е християнска държава, обаче. За което и конституцията ти цитираха. А и да беше.... Повечето българи в България, които познавам и които се считат за православни християни, не практикуват религия и не живеят според законите и.

И какво като не живеят? Това пък какво общо има с дразнещите високоговорители и надупените за молитва боси ислямисти на тротоара? Дори да не ми причинява християнско недоволство, гледката ми причинява есетическо такова, и аз лично като видя такова нещо се чувствам притеснена. Ще ми се България да е цивилизована държава с християнски традиции, а не арабски битпазар с джамии и високоговорители.

# 461
  • София

И какво като не живеят? Това пък какво общо има с дразнещите високоговорители и надупените за молитва боси ислямисти на тротоара? Дори да не ми причинява християнско недоволство, гледката ми причинява есетическо такова, и аз лично като видя такова нещо се чувствам притеснена. Ще ми се България да е цивилизована държава с християнски традиции, а не арабски битпазар с джамии и високоговорители.

Тогава не би трябвало да се намира там, където е.

# 462
Каква криворазбрана толерантност. Защо се фокусирате само върху софийската джамия? Та тя в петък е пълна в огромния си процент с араби, чиято правоверност иначе не пречи да карат работничките си българки да правят разни неща, за които Мохамед нищо не е споменал в Корана или да ни лъжат из Женския пазар.  Grinning
Проблемът у нас не е с етническите турци и тяхната религиозност като цяло- те са мирниу никому непречещи хора, а с внедряващите се все по-успешно у нас уахабитски секти. С това че, тези секти финансират обучението на млади мъже в саудитски религиозни университети, от където се връщат като фанатизирани ходжи. А турското населени у нас е в пъти по-религиозно и спазващо семейни и родови традиции. Ако ние даже не знаем към коя енория принадлежим, то ходжата поименно знае, чий религиозен наставник е. Натам не е нужно да обяснявам, мисля.

И ако в София проблем са високоговорителите, то има цели райони в Родопите, в които не се е чувала българска реч от години.

Да, Невена, не сме религиозна държава- светска сме, но официалната религия у нас е православно то християнство.

Религията ни била запазила единни по време на Турското робство/присъствие, сега исляма запазва етническите турци. А ние блеем.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 15:36 от Касита

# 463
  • Paris, France
Ще ми се България да е цивилизована държава с християнски традиции, а не арабски битпазар с джамии и високоговорители.

Добре, но недей да твърдиш, че това, което ти се ще е реалност! Не е.

Да, Невена, не сме религиозна държава- светска сме, но официалната религия у нас е православно то християнство.

Не е официална религия православното християнство в България. Единствената държава в света с официална религия "Православно християнство" е Гърция.

# 464
  • Paradise
И двете страни са виновни - (и управата на мюсюлманското настоятелство, както и да е правилно да се казва) и "юнаците" от "Атака".
Здрава санкция за "Атака" и сваляне на високоговорителите от джамиите.

Моля, не сравнявайте биенето на камбаните от християнските храмове и пеенето на мюезина, защото камбаните не звънят с високоговиртел, както сега, така и преди 600 години.
Като цяло мюсюлманските общества се възползват много умело и хитро от лицемерната демократичност на западните общества и бавно, но славно въвеждат своите порядки, колкото и на нас това да не ни харесва.

В БГ няма официална религия, а "традиционна", която е източното православие.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 16:12 от Пипинс

Общи условия

Активация на акаунт