Раждане вкъщи 10

• 22 584
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
dimitriana, доколкото не даваш историята с домашното си раждане като пример, че всичко с всяко домашно неасистирано раждане по принцип е наред, нямам нищо срещу теб. Така си решила - слава богу, всичко е свършило добре. Моят проблем са непремерените изказвания, че риск няма или че е по-малък без лекар, отколкото с лекар наоколо, или че позитивната нагласа може да замести секциото по спешност.
След като човек осъзнава рисковете - останалото си остава на собствената му съвест. И късмет доста често.
Предложих възгледите си,ако мога да бъда полезна,за да разберете нагласите на хора като мен,избрали домашното раждане.Целта ми беше по-скоро да разберете,че подобен избор не отрича медицината.А и по възможност да видите ,че сме достойни хора,които са обмислили избора си не по-зле от всяка една от вас.
Просто мислим различно и се нуждаем от промяна в закона,която да осигурява необходимата ни медицинска помощ в домашни условия.
Като майка на две дъщери,като жена и човешко същество,появата на такъв закон,както и на промяна в облужването в болниците силно ме засяга.За това губя времето си,за да търся подкрепа сред вас. Peace

# 316
Това е причината да се чудя, дали все пак на някои места не се допускат близки на родилката и поради факта, че ще видят неща, които не са за гледане...
Аз не се чудя, направо съм сигурна, че това е една основните причини да не допускат близки, така на воля си вършат каквито своеволия искат.
Туцка, не само на медицинските работници, системата така добре работи, че даже и санитарките често се разпореждат като феодали.

# 317
  • София
В последните 3 теми само любов и търпимост към различния забелязвам!
Пък може и да не съдите... вие се забавлявате

Ама стига си преигравал! Които съдиха майката и си позволяваха неоправдана грубост и обиди, не пишат вече тук, не знам дали забеляза. И изобщо не стои въпроса за толерантност към чуждите разбирания, а за нетолерантност към безотговорни агитации от хора, които дори нямат доблестта да защитят позицията си при проблем! Никакъв проблем нямам с личния избор на никого, но имам право да реагирам, когато човешко същество пострада от чуждата некомпетентност и грандомания. Всеки е свободен да си ражда където и с когото пожелае, няма спор, но не и да агитира и консултира други хора по въпроси, които са извън неговата компетентност - разбираш ли разликата?

# 318
Специално за София никой не може да се оплаче от липса на избор. Само от нежелание да провери. Сестра ми държеше бебето да е при нея - отиде в болница, където това е позволено. Аз не исках бебето да е при мен - отидох в болница, където ги държаха отделно. Всички, повтарям - всички, с които бях там, раждаха неуговорено, с прекрасни впечатления от професионализма и човещината на лекарите и анестезиолозите. Така че - за другите места не знам, но оправданията на хората от София са просто лъжи!

# 319
Е тука просто няма как да не се съглася с Бащатко вече. Бащатко  Peace
От както направих тъпата грешка да zачета таzи тема имам противното чувство, че много от пишещите хора тук просто се zабавляват. Чешат си еzиците... Нали zнаете, хляб и zрелища...
И иzобщо не се интересуват толкова от същината на нещата, колкото от сеира (то верно, че тука е форум, сеира му е същината, ама..)...
Защото иначе нямаше малкото смислени мения (като последното на Yanast   bouquet  bouquet , права си на 100%) да остават почти неzбеляzани и некоментирани, но да се zанимават да се zаяждат открито с някои хора, че и да се дивят каква била, видиш ли, тая кола дето не се раzваляла....
Или да се повтаря преz пост zа някакви тиквеници (не zнам, ама поне 20 пъти я видях тая дума), това zа оригиналност ли е, или zащо се случва..?

dimitriana, не каzвай, че наистина очакваш да срещнеш тук раzбиране... Не и масово, де... За жалост почти никой няма да те "чуе", zащото си от "сектата", ако ще истина след истина да пишеш  Wink  Peace

# 320
Аз раждах секцио - дори и да са ми били шамари или там, каквото друго ми се полага в такива моменти, не съм разбрала...  Пак ще ти припомня намерението на един професор да вади матката на родилка, която имала наглостта да иска VBAC... Ако съпругът й не е бил в операционната не се знае какво са могли да направят...

Е, айде сега - ти в залата ли си била, когато това е станало?

И аз ли трябваше да присъствам? Значи ти не приемаш думите на съпругът, но предлагаш да убеди съда....  Laughing

# 321
  • Куциндрел
Разликата е, че ваксинирането е задължително по закон. И ако не спазваш закона се наричаш ПРЕСТЪПНИК.
А тези които раждат в къщи не са престъпници по ЗАКОН!
Та ти ли ще правиш тиквеник? И ще раздаваш морал?

До колкото си спомням, беше писал, че и твоите деца не са ваксинирани....
Крадецът вика - дръжте крадеца. hahaha
Моите деца и на училище не ходят, пък и майка им ги кърми до над 5г! Но АЗ НЕ СЪДЯ НИКОГО! Особено майка загубила детето си!
А би ли посочил, кой от тук пишещите я съди?
В последните 3 теми само любов и търпимост към различния забелязвам!
Пък може и да не съдите... вие се забавлявате

Цитат на: jp:"die Hexe, знаем, но понякога и ние се изкушаваме да се позабавляваме. "

Ми то със звезди като теб какво му остава на човек, освен да се позабавлява?
Конкретно посочи къде някой е осъдил майката, загубила детето си! Ако има, конкрено НЕГО обвинявай! Все пак трябва да сме коректни. Mr. Green

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 17:53 от Ceca

# 322
  • София

Предложих възгледите си,ако мога да бъда полезна,за да разберете нагласите на хора като мен,избрали домашното раждане.Целта ми беше по-скоро да разберете,че подобен избор не отрича медицината.А и по възможност да видите ,че сме достойни хора,които са обмислили избора си не по-зле от всяка една от вас.
Просто мислим различно и се нуждаем от промяна в закона,която да осигурява необходимата ни медицинска помощ в домашни условия.
Като майка на две дъщери,като жена и човешко същество,появата на такъв закон,както и на промяна в облужването в болниците силно ме засяга.За това губя времето си,за да търся подкрепа сред вас. Peace

dimitriana, по-лесно щеше да намериш подкрепа, ако следните цитати не бяха станали обществено достояние:

И аз си мислех за "контраудар", по-точно за пресконференция, защото има най-малко подготовка за нея. Трябват ни 2 момичета, които да се съгласят да адвокатстват пред медиите и да се набляга на "асистирано" домашно раждане, нехуманни условия в болните, довели до такива избори при раждащите неасистирано...

Ако правим нещо то според мен трябва да е точно за асистирано раждане. За да не е на война, но да е отговор и пренасочване на акцента.

Na men mi minavat vse pak misli dali da niama neshto kato kontra-udar, ne ot Cveti, razbira se, a po-masovo,neshto v stila na akciite, koito i sega se otganizirat - pak s ideiata,che e pravo na jenata da rodi kydeto si pojelae, no da se iztykva kolko vajno e da e razresheno asistiranoto domashno rajdane?

Щото нали се сещаш, че мотивите ви да искате такава промяна сега изглеждат доста опорочени в контекста на "контраудар" и "пренасочване на акцента", дори да оставим настрана въпроса защо не се борихте за тази промяна преди 2 месеца, вместо да превъзнасяте неасистираното раждане и да обсъждате лекарите какви са касапи, търгаши и т.н. и да си подавате виртуални комплименти?

# 323
Това е причината да се чудя, дали все пак на някои места не се допускат близки на родилката и поради факта, че ще видят неща, които не са за гледане...
Аз не се чудя, направо съм сигурна, че това е една основните причини да не допускат близки, така на воля си вършат каквито своеволия искат.
Туцка, не само на медицинските работници, системата така добре работи, че даже и санитарките често се разпореждат като феодали.

Причината,поради,която не пускат е,че в БГ държат много на стерилността.

# 324
Atti, от публикуваната информация от "Родилница" виждам, че Вие пишете там (ако сте същата Atti).

Бихте ли споделила защо според Вас се случи тази трагедия?

Persona, нямам повече информация за случая от вас.

Atti, опасявам се, че не пишете истината:

Цитат
Титла: Re: Група за информация и подкрепа за домашно раждане - София - МАЙ 2011
Публикувано от: Gaia в Май 09, 2011

Надавам се Ати да се включи с няколко контакта за юридическа помощ. Как така ще и разкриват името и ще канят телевизия!! Гнусняци!

Титла: Re: Група за информация и подкрепа за домашно раждане - София - МАЙ 2011
Публикувано от: Atti в Май 09, 2011

С какво мога да помогна? Списъкът с адвокати е тук: http://www.rodilnitza.com/blog/rights-laws/legal-help/
Не съм сигурна, но предполагам  на този етап й трябва правен съвет? Най-добре е направо да се свръже с адвокат, не е нужно да е от този списък, просто да е добър.
Никой няма право да я разпитва, снима, интервюира и т.н. и това трябва да си го каже в прав текст. Не мога да разбера това що за хора са?!
(от тук; освен това изборът на адвокат, който сте направила Вие или "Родилница", е поредният неудачен избор, както се оказа днес в предаването "Жените")

dimitriana, не каzвай, че наистина очакваш да срещнеш тук раzбиране... Не и масово, де... За жалост почти никой няма да те "чуе", zащото си от "сектата", ако ще истина след истина да пишеш  Wink  Peace

Това е вярно. Аз в бъдеще никога няма да подкрепя нещо, зад което стои "Родилница", просто защото виждам, че пишат и говорят лъжа след лъжа.

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 18:07 от Persona

# 325

Да, това е удобно оправдание!

# 326

Ама, разбира се, то всичко е стерилно в БГ...  Crazy  За туй както вече казах родилките пикаеха прави над тоалетната чиния, а после бършеха лохии и урина от петите до гъза си... Пък баня нямаше, даже и за тези, които имаха желание да се изкъпят (имах удоволствието да стоя там 8 дни)... Стерилност цареше отвсякъде... Мъжът ми беше 100 пъти по-чист от мене, най-малкото защото се къпеше и не му течеше постоянно кръв от задника...

# 327
  • София
По повод твърдението на Хексе, че "за София било лъжа", ми не е необходимо такова обобщаване, аз си платих и въпреки това ми "донаправиха" разкритие с ръка и ми спукаха водите без изобщо да ме предупредят или да ми обяснят каква процедура ще правят  Rolling Eyes. А и изобщо защо хората избрали домашното раждане трябва да имат някакво оправдание, пък били те и лошите условия, това си е тяхна работа.

ха-ха ОМ, затова аз си обувах калцуни при всяко влизане и излизане от отделението, а санитарки, лекарки и акушерки се мотаеха по етажите, където се въртят сякви хора с мръсни обувки, че даже си влизаха с тези чехли в Родилна зала
stelt , и на мен ми се иска следващото да е VBAC, обаче братовчедка ми получи голям кръвоизлив при нормално раждане след секцио и сега да ти кажа ми се вижда рисковано

# 328
Щото нали се сещаш, че мотивите ви да искате такава промяна сега изглеждат доста опорочени в контекста на "контраудар" и "пренасочване на акцента", дори да оставим настрана въпроса защо не се борихте за тази промяна преди 2 месеца, вместо да превъзнасяте неасистираното раждане и да обсъждате лекарите какви са касапи, търгаши и т.н. и да си подавате виртуални комплименти?

Припомням тази тема отново - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.0
Поне от нея може да се види кога, кой и какво е искал да промени, както и защо не се е получило... Със сигурност, темата е пусната преди повече от 2 месеца...

# 329
Гледах предаването.За пореден път Росица не ми направи добро впечатление.Не знам как си води занятията,но аз лично не бих посещавала йога при нея,защото йога не са само упражения за тялото,а нещо много повече,което не забелязах да притежава тя.За съжаление и йогата се е превърнала в мода и комерс...

Ми в Германия пускат всеки да влиза с кавото си пожелае дори в родилно отделение.Само при операции преобличат таткото със специално облекло.
Пък иначе не знам що все  такива кофти тоалетни ви се падат.И някой да е написал оплаквателно писмо или нещо подобно?Щото аз и да го прочета това,няма как да накарам санитарката да изчисти.

Общи условия

Активация на акаунт