Лещи за очи -3

• 106 970
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 885
     Бихте ли ми казали от коя оптика в София мога да си взема разтвор на Карл Цайс без поръчка, а веднага, да го имат в наличност?

На всяка една от оптиките има посочен телефон, на който можете да запитате предварително и ако е нужно дори да ви отделят бройка, която да си закупите, когато ви е удобно.

http://joyoptics.com/

http://grandoptics-bg.com/

# 886
   Благодаря за любезния отговор!

# 887
  • с/у ОколоМръсТното
, но ми продадоха съвсем различни лещи за двете очи. Бяха объркали поръчката и втората леща, която получих на следващия ден беше в различна на външен вид кутийка и с различен надпис.

такава драма изживява сега и моят мъж.
Той носи лещи вече над 30г. и винаги ги взема и поръчва на Клокотница. В последните 3-5г. е с твърди.
Бяха много добри, коректни.
Сега направо са се изложили. Имаме съмнения, че са му дали за едното око -1 диоптер, а за другото +1 диоптер. Възможно ли е това?
Но е факт, че с тези лещи НЕ вижда на близко...
Бе направо големи парадокси.

П.П: прегледът е 20лв. Ако някой се интересува.

# 888
Шани, при всеки човек настъпва момента, в който за близо и за далеч корекциите са различни.
Т.е ако той носи -1.00 за далеч , и досега ги е носил постоянно, може вече за близо да няма нужда от корекция, т.е да вижда по-добре без лещи. За да сравниш, без да издаваш възрастта му  Wink, това е възможно да настъпи около 45-та година (при някои по-рано, 41-42г.)
Нека види как вижда на близо, когато ги свали, като си даде време от няколко секунди, след поглеждането надалеч.

# 889
  • с/у ОколоМръсТното
*Женя*   bouquet

Таман на такава възраст е.  bowuu
Оказва се, че след 30г. носене на лещи с диоптер -1.75, сега има само -0.25 на едното.
Но с другото нещата не са така добре. Там и за близко и за далеч си трябват корекции.

Доста офталмолози са му казвали, че около 45г. вече ще е за очила за близко. Но той не го проумява все още.
И другото ми притеснение е, че е с кератоконус и трябва стриктно да се следи и да си щади очите. Но по 5ч. всяка вечер седи на компютъра...  Tired

Вчера си е сменил лещите на Клокотница и уж вижда добре и на близко и на далеч. Пък да видим до кога.

# 890
Може ли някой компетентен да уточни има ли и какви са предимствата на твърдите лещи пред меките? Има немалко хора, които носят твърди лещи, независимо агресивната реклама на меките, в това число и хидрогелни лещи.

# 891

И другото ми притеснение е, че е с кератоконус и трябва стриктно да се следи и да си щади очите. Но по 5ч. всяка вечер седи на компютъра...  Tired

Вчера си е сменил лещите на Клокотница и уж вижда добре и на близко и на далеч. Пък да видим до кога.

Мдаа, кератоконуса си изисква твърди лещи  Peace
Радвам се, че си е направил нови и е доволен  Simple Smile

# 892
Може ли някой компетентен да уточни има ли и какви са предимствата на твърдите лещи пред меките?

Твърдите лещи са газопропускливи, т.е не се спира достъпа на кислород (както и при силикон хидрогела)
Срокът за който могат да се ползват е изключително дълъг, може и години

Отбелязвам обаче, че напасването е изключително трудно, изисква се време (може би месец), за да се привикне към такъв тип леща.
Аз лично оправдавам носенето на твърди лещи само при условието, че човека има кератоконус или много висок цилиндър (астигматизъм), като последното определно гарантира висока цена, ако лещите са меки.

Надявам се това набързо да дава представа  Wink

# 893
  • с/у ОколоМръсТното
Мдам.
Много трудно свикна мъжът ми с твърдите. Носеше от 25г. меки, когато мина на твърди и направо 2-3м. беше с много зачервени очи.
Но наистина се носят дълго. Последните ги носи 2-3г.
Хубавото е, че не изискват р-р за съхранение.  Grinning По-лесно ги намираме, като ги изпусне, но и по-лесно се чупят, ако ги натиснеш.
Щерката е с меки и взаимно се жалят, допълват и капят сълзи и какпи против зачервяване.
Сега и малкия се оплаква от късогледство.
Аз също имам -1 дипотер.

# 894
В това топло време как трябва да се съхраняват разтворите и запечатаните лещи (резервни)? На тъмно и хладно, или пък в хладилник?  Thinking

# 895
На стайна температура до 25 градуса

# 896
Разтвора за лещи може ли да се използва и като капки изкуствени сълзи за овлажняване на окото? Според един приятел изкуствените сълзи били със същия състав, но дали е вярно? Вярно, че разтвора овлажнява лещите, но дали е подходящ да се капе директно в окото Thinking

# 897
Може, ползвала съм Biotru най-малката опаковка като изкуствена сълза. Недостатък - 60 мл, риск от замърсяване. Вярно, по-евтино излиза, но пък си е рисковано. Най-добре опаковка от 20 мл максимум за 1 месец.
А иначе, Биотру се понася чудесно като изкуствена сълза.

# 898

wilian, благодаря за отговора.   bouquet
Моя е Oftyll Mono Green, дали става? Има трайност 3 месеца, опаковка от 360 мл. Иначе капките ми за очи също имат трайност 3 месеца. Ще се радвам ако се включи и някой от специалистите да каже все пак дали не е рисковано за очите.

# 899
  • София
Eто го отговора на специалиста, но не знам дали препоръката е за инцидентни случаи като моя или може да се използва често:

Да се оплача какво ми се случи след 28 години носене на лещи. Купих си лещи на Цайс. Сториха ми се малко по-фини от тези, които съм носила досега. Сложих ги и ми паснаха идеално. Радвах им се цял ден докато не дойде време да ги махам. Махнах ги много трудно и след няколко часова борба. Отново съм със старите и не смея да сложа новите. Да знаете някакъв трик за такива случаи? От многобройните опити да ги сваля, очите все едно ми пресъхнаха и лещите се залепиха още по-силно. Дори в един момент имах чувството, че хващам лещата и я дърпам, а тя се връща като засмукана с вакуум. В момента нямах под ръка, но дали изкуствени сълзи биха помогнали в такъв случай? Или нещо друго? След като най-после ги свалих, очите ми бяха така раздразнени, че си мечтаех да имам от "вълшебните"капки от едно време Сулфацетамид. Не се ли е появил някой аналог на тези капки? Когато изчезнаха бях купила някакви чешки, които ми препоръчаха в аптеката, но не вършеха работа. Радвам се, че изключително рядко ми се налага да ползвам, но е добре да имам за такива случаи.
Здравейте!Причината за проблема Ви е бил сухотата.В такива случаи,ако нямате изкуствени сълзи,можете да капете обилно от разтвора Ви.Естествено трябва да уточня-той не бива да е от типа на АО Sept и EASY Sept ,т.к. те не се накапват директно в очите.И изкуствените сълзи,и разтвора можете да накапвате обилно,за да свалите лещите безпроблемно.А също така и след свалянето им,можете да капнете няколко пъти в очите.Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт