Лещи за очи -3

• 106 966
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 960
Хоп   bouquet Искам да попитам относно контейнерче за лещи. Какъв е най-правилният начин за почистване и поддържане. Прочетох някъде, че не било препоръчително миенето с вода и се пообърках вече  newsm78

# 961
               Мушинке, ти имаш тоя проблем дето и аз го имах с хидрофилните лещи. Хубави са няколоко часа и после почват да ти се сушат в окото, все едно имаш пластмаса в очите. За лещи от силиконов хидрогел си, ама кои да са, немога да ти кажа, май трябва да действаш на принципа проба - грешка, докато улучиш. Pure Vision не ги харесвам, защото не виждам хубаво с тях, иначе като усещане ми бяха добре. Най ми допадат Air Optix aqua на Ciba Vision и Acuvue Oasys  на Johnson & Johnson. `Малтретирам ` си очите с тях от сутрин до вечер и нищо ми няма, не използвам дори никакви овлажняващи капки, когато ми се налага си спя с тях, никакав проблем (нали за това са направени). Много хубави са и Biofinity  на Cooper Vision, но те лично на мен по не са ми подходящи за спане и не ги използвам само поради тая причина. Виж и кривините имат значение, нося 8,6 и 8,4вс. Поръчвал сам си Avaira на Cooper Vision с 8,5вс, пълна катастрофа, носих ги само един ден (появи ми се някакво петънце от кръв в лявото око, голямо колкото лещено зърно), веднага ги изхвърлих, не съм доволен и от Acuvue Advance на Johnson & Johnson, 8,7вс, те пък имах чуството че са ми големи, а и ги дават за двуседмични, ама май по-скоро са едноседмични. Така че както виждаш, всичко си е индивидуално, съвет не може да ти се даде, кои точно са най-добри.  Само още малко информация - най продавани на запад са еднодневните Focus Dailies на Ciba Vision и  Acuvue Oasys на Johnson & Johnson, гамата Air Optix на Ciba Vision също са много използвани, това е.

# 962
             Re Name, не да е препоръчително, напълно е забранено да се мие контейнера с вода, чети какво пише в листофката, когато си купуваш разтвор!

# 963
  • София
Аз пък винаги съм си мила контейнерчетата с вода и сапун. Накрая само ги изплаквам или с разтвора за лещите или с физиологичен р-р. Чак пък забранено  newsm78. А и още - сменям си контейнерчетата на 3-4 месеца.

# 964
                 Ааа, Браво! С вода и сапун значи. Следващия път напиши че и лещите си киснеш с вода и сапун и ще те призная. Незнам за какво пишете такива глупости. Ясно си е написано в листофките на разтворите какво трябва да се прави!   Shocked Close

# 965
И аз съм пропуснала да си прочета листофката,но също знам,че не е правилно да се мият с вода контейнерите,аз промивам с физ.р-р-100мл банка е към левче.Като беше малко детето,ги изварявах в микровълновата заедно с шишетата,сега вече не ми се занимава.

# 966
               Aууууу, листовката, ха ха, изложих се, посипвам си главата с пепел! Embarassed

# 967
Контейнерчето за лещи се промива само с разтвор, НИКОГА с вода.
Също е препоръчително да се сменя всеки месец и това е една от причините да има контейнер във всеки комбиниран разтвор Simple Smile
Според последни проучвания 1)нередовната подмяна на контейнера, 2) преносването на лещите и 3) мръсни ръце при свалянето на лещите, водят до болшинството от инфекциите  ooooh!
Прави впечатление, че 3/4 от хората си мият ръцете преди слагане на лещи, а само 1/4 преди свалянето им .

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 23:14 от *Женя*

# 968
  • София
                 Ааа, Браво! С вода и сапун значи. Следващия път напиши че и лещите си киснеш с вода и сапун и ще те призная. Незнам за какво пишете такива глупости. Ясно си е написано в листофките на разтворите какво трябва да се прави!   Shocked Close
Въобще нямам намерение да ти влизам в тона. Просто казвам аз как процедирам. Ползвам лещи почти 20 години и не съм имала нито ден проблеми с тях.  Peace Смятам, че проблемите на повечето ползващи лещи идват от не миенето на ръце и не смяната на лещите в посочения срок, но това пак си е мое мнение и не го налагам. Нито пък иронизирам постовете на останалите потребители, само защото в листоФките така пише. Лек ден!

# 969
              Mimchoni, късно се включвам, за щастие разбирам че сте се справили успешно със свалянето на лещите! Наистина е много стресиращо в началото докато се свикне да се слагат и свалят. Веднъж научи ли се човек, процедурата с нищо няма да се различава от това да си измиеш зъбите например. Не губете кураж!     А сега си позволявам малко да се заям с Таня 67, разбира се тук всеки има правото да споделя мнението си и по този начин да бъде полезен на останалите но: любима марка лещи - такива, които скоро може и да изпаднат от пазара, `залепват ти лещите за очите, вадят ти ги на парчета от тях`, `трябвало да се започне с по-груби лещи, защото еди какво си...`. Ами ти си по-скоро изключение от общото правило!                  С лещите от силиконов хидрогел се борави много по-лесно, отколкото обикновенните. В повечето случаи хидрофилните се люлеят като желе и когато тръгнеш да си ги слагаш ти се нахлузват на пръста като ... (досещате се като какво), така че кога начинаещ успее да си сложи такива... , да не говорим за предимствата на силиконовите от медицинска гледна точка...      Ако ти се струвам нещо злобен, не е поради безсънната  нощ, която карам, просто отдавна ти се каня, може пък и да бъркам!

Искам да споделя с вас и моя опит с лещите - купих си лещи Zeiss преди около месец, не бях слагала лещи в очите си от почти 20 години. Честно казано и аз първия път се притесних със свалянето, но им намерих цаката, както се казва - много е важно пръстите да са СУХИ, тогава не е проблем да се махне лещата. Избутайте я с пръст надолу към долния клепач или към вътрешния ъгъл на окото и стиснете между показалеца и палеца, поне на мен ми е много лесно да ги извадя така. Въпреки, че чета негативни мнения за тези лещи, аз съм доволна. Следващите искам да са други - ей така, за разнообразие. Чета, че препоръчвате разтвора да е на същия производител като лещите - защо така?

# 970
                 Ами не ми влизай в тона, не е нужно. Само че това, което си написала е изключително неправилно ( `чак пък забранено`), май ти си тази която ме е иронизирала. Тук не става въпрос дали някой ще си навлече проблеми, а просто има правила, които трябва да се спазват. Ето виж, `шоколадче `например не процедира като теб, въпреки че е пропуснала да си прочете листо`ф`ката.  Между другото, за тази листо`ф`ка  аз лично доста се смях сам на себе си, всеки допуска грешки, поне не съм лицемерен, не се възползвам от опцията проверка правопис, а и имам добро чувство за хумор,  за разлика от някои тук. Е разбира  се като отбележа факта че става въпрос за жени....... , надявам се  с тази неволна грешка да не съм избол очите на още някоя ВG кака, или BG леличка , току  виж взела че вдигнала диоптъра, не дай Боже! А и понеже съм ПРОС(Т),  не ти пожелавам лек ден.

# 971
  • София
elitanik, аз приключих с Цайс. Дори и да приема, че вината за трудното сваляне е моя, не мога да приема, че така лесно може да се скъса леща. И не съм единствен случай. Имаше още една жена от форума, която се оплака от същото. Дано при теб не се случи!  Hug

# 972
            qwerty

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 20:03 от visione

# 973
Като толкова много пишете за Aosept, защо не вземете и да го пробвате?  Peace

# 974
И аз си мия контейнерите с вода... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт