7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 29 199
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Какво трябва да означава това Z видях, че на предните страници е споменато, но така и не разбрах...

Z се слага на празното място на листа с преразказа, за да не може да се дописва и допълва - например преразказът свършва в горната една трета на листа, под последния ред до края на листа се написва голямо Z, което да изпълни празната част от листа. Този Z обаче трябва да се сложи пред квестора.

# 181
Ако остане празно място на листа след преразказа, трябва да напишат голямо Z с техния си химикал. По този начин се предотвратява евентуално дописване, по-късно. Същото важи и за втория модул по математика.

Писали сме отново заедно. Дано квесторите си знаят работата, задълженията и да са запознати с правата на децата

За мобилния телефон, също смятам да не го взема, за да не се разсейва и да следи непрекъснато дали си е там, където са им казали да ги оставят, а и той е на това мнение. Аз така или иначе ще си вися пред училището и ще гриза нокти, та като излезе веднага ще го видя.

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 19:05 от МAMS

# 182
МAMS  и Белмекенска отново благодаря   bouquet

# 183
Дъщеря ми само ме пита за тези пликове, притеснено и е да не обърка...  казвам й, че квесторите ще им обяснят и се надявам да е така

# 184
Може ли преразказът да се пиши направо на белова-моят твърди ,че няма да му стигне времето?

# 185
По принцип - може, на трябва да пише хубаво и старателно и да е сигурен в себе си, за да не задрасква непрекъснато. Рискът е ако пропусне даден момент и се сети после - трудно ще го вмъкне. Поне скица на основните моменти на чернова е желателна.

# 186
И аз това му обяснявам, но той така си бил правил на всички пробни...
Днес пак се е коментирало в училище, че може да се падне текст писан от ученик, а аз преди бях видяла подобен коментар и тук в темата  ни някъде.Абе каквото и да е, да минава вече!
Успех и спокойствие на всички!!!

# 187
 Embarassed Embarassed Аз още един въпрос ви пиша, директно от дъщеря ми ..
Като  правихме преразказ на един текст на Добри Немиров, дидактическата задача бе да се разкаже от името на неочевидец . Но текстът започва така:

"Някога сме били имотни хора, но аз не помня това. Знам само онова време, когато рогозката вкъщи беше студена, та не можех бос да играя по нея. Баща ми работеше на парче в една обущарница и едвам ни изхранваше със своята малка надница. Един ден той остана без работа .... "

В такъв случай как трябва да се започне преразказът, щом няма конкретно име на героя, който разказва?  Rolling Eyes

# 188
Аз съм Палмина, пиша от профила на майка ми.
Kalentina Правихме този преразказ в училище на класно със същата дидактическа задача и ни казаха да започнем с нещо подобно: "Семейството на героят в случката, която ще ви разкажа, някога е било заможно, но момчето не помни тези времена." : )

# 189
  • София
Успех на всички деца утре:) Hug

# 190
Аз съм Палмина, пиша от профила на майка ми.
Kalentina Правихме този преразказ в училище на класно със същата дидактическа задача и ни казаха да започнем с нещо подобно: "Семейството на героят в случката, която ще ви разкажа, някога е било заможно, но момчето не помни тези времена." : )
Rolling Eyes Така добре ли е? Не намаляват ли по някой критерий при такъв вид разказ..  Rolling Eyes
 Аз си мислех за нещо като " Разказвачът и неговото семейство ... ", защото в една книжка бяха дали такова примерно начало за един пътепис на Алеко Константинов ( вмъкнато с "разказвачът") .. Rolling Eyes

# 191
Мами, много е важно ние да сме спокойни. Нашето напрежение се предава някакси и на децата. Установила съм го от турнирите на моя син по шах. Не мога да си го обясня, но е истина. На моя син днес му казах да прави, каквото иска и познайте дали беше нещо, свързано с БЕЛ и математика. Засега изглежда спокоен, чете си "Хари Потър" за кой ли път.
Още веднъж- спокойствие, да не позволяваме на нервите да ни превземат. Децата ни са чудесни и ще се справят утре! Сигурна съм!

# 192
  • my own world....
За бъдещите математици, физици и математици:
Професори математик, биолог и физик си седят в едно кафене и гледат минаващите хора. По едно време двама души влизат в съседната къща. След малко оттам излизат трима. Физикът си казва: „Първоначалното измерване не е било прецизно“. Биологът си мисли „Размножили са се“. Математикът заключава: „Ако сега някой влезе в къщата, там ще останат точно нула човека.“  Joy Joy Joy

# 193
  • Варна / UK
Здравейте мами,
Аз съм от осмокласните мами и влизам да пожелая успех на дечицата ви утре!!! Убедена съм, че ще се справят и ще стискам палци утре  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Щях да ви пиша още преди няколко дни - моят син преди ВО по БЕЛ беше много спокоен, но преди ВО по мат. влезе сутринта точно преди да тръгнем за училище в тоалетната... и не излезе  Mr. Green. Минаха 10 минути, а ние сме на 30 минути път с кола от училището при умерено натоварен трафик. Взех да нервнича, да му чукам на вратата да излиза, а той ми вика да съм го оставела, имал разстройство. Хукнах да търся в аптечката Имодиум - няма, накрая намерих ампула Деган и му я дадох. Стигнахме навреме за изпита - децата тъкмо влизаха. През цялото време ми беше едно свито... всички задачи решават, а моя какво ли прави  hahaha

Идеята ми е - проверете си лекарствата за спешни случаи от вечерта, за да няма изненади сутринта. Може да ги заболи глава или да ги свие стомах от притеснение. Сега ми е смешно като се сетя за тази случка, но тогава щях да припадна - честно  Laughing

И още един път напомнете на децата да не си пишат имената никъде по беловата и черновата.

Успех Kissing Heart

# 194
  • София
Спокойствие, късмет и много ум и разум на децата утре! Стискаме Ви палци!
Малко акъл и от мен.  Grinning
Закуска; варено яйце/ яйца на закуска, орехи, чай мента, шоколад (разбира се, всичко това е препоръчително, яденето си е строго индивидуално). Няма да изпадам в подробносто за химичния състав и въздействието в/у организма, но предполагам Вие се досещате. Миналата година си спомням, че осмокласните мами го обсъдиха подробно. Хубаво е детето да хапне малко поне на спокойствие, защото не е ясно кога точно ще свърши изпита (може да се появят разни проблеми и нещата да се проточат).
Текстът за преразказ много често се чете от учител, а не е на запис по една или друга причина. Най-важни са 15 минути, в които детето само си чете текста. Важно е да са спокойни, за да усмислят нещата. Ако могат да отидат до тоалетната преди това или просто да гледат през прозореца в минутите докато чакат, ще им помогне да се отпуснат.
Сега се сетих. Преди 2 години, на моят син се падна част от 1-ва глава от "Под игото". Госпожата, която четяла текста, толкова много театралничела, че той нищо не разбрал от текста защото следял нейния етюд. Когато си прочел текста го схванал от раз  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт