7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 29 219
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм Палмина, пиша от профила на майка ми.
Kalentina Правихме този преразказ в училище на класно със същата дидактическа задача и ни казаха да започнем с нещо подобно: "Семейството на героят в случката, която ще ви разкажа, някога е било заможно, но момчето не помни тези времена." : )
Rolling Eyes Така добре ли е? Не намаляват ли по някой критерий при такъв вид разказ..  Rolling Eyes
 Аз си мислех за нещо като " Разказвачът и неговото семейство ... ", защото в една книжка бяха дали такова примерно начало за един пътепис на Алеко Константинов ( вмъкнато с "разказвачът") .. Rolling Eyes

На нас така ни казаха, но може и аз да съм чула грешно. Може и да го сметнат като един виж разсъждение. Не знам, сигурно аз не съм разбрала нещо като хората. Laughing

# 196
Kalentina Правихме този преразказ в училище на класно със същата дидактическа задача и ни казаха да започнем с нещо подобно: "Семейството на героят в случката, която ще ви разкажа, някога е било заможно, но момчето не помни тези времена." : )
Rolling Eyes Така добре ли е? Не намаляват ли по някой критерий при такъв вид разказ..  Rolling Eyes
 Аз си мислех за нещо като " Разказвачът и неговото семейство ... ", защото в една книжка бяха дали такова примерно начало за един пътепис на Алеко Константинов ( вмъкнато с "разказвачът") .. Rolling Eyes

На нас така ни казаха, но може и аз да съм чула грешно. Може и да го сметнат като един виж разсъждение. Не знам, сигурно аз не съм разбрала нещо като хората. Laughing
Hug Успех утре!

# 197
Благодарности   bouquet на всички осмокласни мами  Hug.
УСПЕХ утре на всички форумски деца Hug

# 198

Hug Успех утре!

И на теб! Hug

# 199
И аз да пожелая много, много УСПЕХ на всички  Hug Hug Hug

# 200
  • София
Влизам да пожелая много късмет и успех на всички деца в утрешния ден! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Мили мами запазете спокойствие,доколкото е възможно! Peace

# 201
Успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 202
  • my own world....
Я всички 7-класници по леглата Simple Smile))))))))

На руски пожеланието за успех (вярно към ловци) е: Ни пуха, ни пера! Така, че за утре: НИ ПУХА, НИ ПЕРА!!! (това за всеки изпит ми е носило късмет  Peace)

# 203
Я каква суматоха настанала вечерта преди изпита! Laughing Не е страшен изобщо изпита по БЕЛ, всичко ще е ок! Peace Sunglasses По отношение на това как да започне преразказа от името на неутрален разказвач, то и двете предложения са подходящи. В старата тема писах, че този тип преразказ дава много по-голяма свобода при писане и на преден план излиза способността да се разказва увлекателно, съобразно текста на автора. Изобщо не е необходимо да се използват авторовите думи, а със своя собствен стил да се разкаже същата случка. Айде да видим кой е чел книжки и има по-богат речников запас и кой си служи с 20-30 думи Joy Joy Сладкодумците ще имат преднина при този тип преразказ, ако се падне  Wink Sunglasses
Внимавайте с храната на децата - да не ходят гладни, но и да не се натъпчат здраво и да им е тежко и приспивно като ги напече слънцето Joy У нас при такива случаи винаги се закусва с препечени филийки със сирене и някакъв плод/ябълка, банан, портокал/. Кафе не се пие, то разхлабва, не се ядят баници, мекици, палачинки и подобни, както и сладко, че жаждата ще ги мъчи после децата докато пишат. За времето на изпита освен минерална вода едва ли от друго ще има полза. В жегата всякакви шоколади, бонбони ще се размекнат, а до ядене няма да му е на никого преди самия изпит.
Утре съм на линия сутринта Peace

# 204
  • Sofia
Много късмет и ведро настроение на седмокласниците!  newsm10

# 205
  • София
Моето момие решаваше тест,като се прибрах от работа днес:)
Леко и се накарах и и казах да остави всички занимания.
Обаче, беше щастлива:)
Знаете ли, какво ми каза? "Мамо, аз утре ще се справя"
Това много ми хареса:)
Успех на всички още и пак! Ще се справят децата.
Да ги целунем, приласкаем и повярваме:)

# 206
Успех утре на наборите и наборките!

# 207
Успех на всички и от мен!  Спокойствие, ясна мисъл и добра атмосфера!!!

Лека вечер на всички  Hug

# 208
  • Пловдив
Успех на всички упорити дечица.Стискаме палци.

# 209
Желая на всички утре да са в добро настроение, то изключително помага. За по-притеснителните - намислете си отсега какво ви радва (някакъв образ, някаква мелодия) и щом усетите, че мислите ви трупат притеснение, ги заместете с мисълта, която ви прави щастливи. Сетете се за нещата (събитията), за които сте благодарни в живота си и прехвърлете мислите си към тях. За мен поне тази техника много помага. И за заспиване помага Wink

Вярвайте в успеха на децата! Вашата вяра им дава енергия!

Желая успех на седмокласниците! Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт