7-ми клас - УСПЕХЪТ НАБЛИЖАВА

• 29 192
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, кажете аз ли не съм на ред, или учителката ни по БЕЛ.Днес е казала на децата, че не се знае, може и преразказът да е с елементи на разсъждения. Напълно се объркахме вече.

Нямам идея как вашата учителка чете и "тълкува" министерските разпоредби и дали въобще е предприела подобно интелектуално начинание, но в учебно-изпитната програма по БЕЛ ясно пише:

"Допълнителният модул е създаване на преразказ върху неизучаван
художествен текст, като се изпълнява конкретна дидактическа задача." - цитат от
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … _BEL_7kl_2011.pdf

Е, сега се опитай да си отговориш на въпроса възможно ли е хем текстът да е "неизучаван", хем дидактическата задача да е "с елементи на разсъждение" и да бъде изпълнена в рамките на час и 15 минути...

Ако не успееш, ето критерият, който носи 2 точки:

"Преразказва, като не допуска елементи на разсъждение (от аналитичен и интерпретативен характер)."

а този носи НУЛА точки:

"Преразказва, като допуска елементи на разсъждение и “дописва” художествения текст, с което променя неговия смисъл."

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … _prerazkaz_10.pdf

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 18:05 от Белмекенска

# 166
Някой може ли да даде линк към външното оценяване от миналата година, не че се съм го гледала, ама направо вече се почудих какво да правя...

# 167
Времето за изпити дойде
и на мама нервата тутакси взе.  Laughing

Зала, номер, изпит, час
са в главата ни тогаз  :lol
:

Мъките сега предстоят -
какво ли ще сътворят?
Успех на нашите дечица
в борбата с трудната шестица  Party Rage
 Laughing Laughing Вече наистина започвам да усещам вълнението на детето .

Melia, и при нас е така .. сега ще направим едно преразказче за последно и това е  Naughty

# 168
  • София
Децата ви спокойни ли са.. Моята щерка не я свърта на едно място. Казвам и да излезем да се поразходим, тя не и не

Същата работа е и при нас.Не издава да е напрегнат,но отказва да излезе навън.Щял да си легне около 21 часа  Shocked,боже та аз след 23 часа едвам успявам да го накарам да легне.
За закуска мисля да предложа някакъв сандвич,а за там да си носи солети и вода.
За подсказване няколко пъти обясних да не се върти,да се прави,че не чува,ако някой го пита нещо и за нищо на света да не поддава.Дано ме послуша.

Lady_A аз те подкрепям,ако решиш да напишеш "Молитва на седмокласна майка".Сигурна съм,че ще пожънеш успех. Peace

Охо-о-о Калентина е новият ни литературен талант...добре си го измислила.

# 169
Белмекенска, същото го казах и на моят син, но той държи, че госпожата така казала. Сега ще му покажа какво пишете и вие. Направо ми идва да и се обадя по телефона и да й вдигна скандал. Още повече, че им е класна. Пълно безхаберие от нейна страна.

# 170
Белмекенска, същото го казах и на моят син, но той държи, че госпожата така казала. Сега ще му покажа какво пишете и вие. Направо ми идва да и се обадя по телефона и да й вдигна скандал. Още повече, че им е класна. Пълно безхаберие от нейна страна.
Simple Smile

При нас днес зам-директорката им казала да си носят две черни и две сини химикалки, а след 2 минути дошла класната и казала "Носете си две еднакво пишещи сини химикалки, никакви черни .. "  Shocked

# 171
Melia , Белмекенска го беше пуснала само няколко страници по напред. Но ето го пак.
Предлагам да се чете по добре това, което пускат хората, защото така само се товари темата с едни и същи неща и после трудно се открива това, което е важно, а има майки, които си правят труд да ни предоставят инфо и си губят времето, без да имат дори деца седмокласници. Нека уважаваме труда им.

http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/asse … 27may2010_key.pdf

# 172
Някой може ли да даде линк към външното оценяване от миналата година, не че се съм го гледала, ама направо вече се почудих какво да правя...

Пийни един валериан/едно малко и остави детето на мира  Simple Smile Simple Smile
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/assessme … 27may2010_key.pdf

# 173

Допълних си горния постинг - погледни пак  Laughing - не го пиша аз в резултат на някакви умозаключения - разсъжденията водят до НУЛА точки!

ето линка http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/7klas/ - малко по-долу на страницата са тестовете  Simple Smile

# 174
  • софия
Включвам се като майка на шестокласничка ,която ви чете,да пожелая успех на всички деца утре и да постигнат това,за което са се трудили цяла година! Заслужават го! А на майките-да имат здрави нерви и търпение още малко! newsm10

# 175
Благодаря на всички за бързите отговори... Чета всичко писано, но може би точно това съм пропуснала..  Simple Smile

# 176
  • Sofia
Охо , и забава вече има тук  Laughing.
Лейди , хубава идея  Hug.
Моите играят навън. Днес почти не са учили. След училище направихме разбор на грешките от последните 2 теста по БЕЛ. Стига толкова!
 Дететенце утре ще закусва / яде всяка сутрин у дома/. Казах му ,че ще яде филия със сладко. Той отговори , че и класната им казала да хапнат нещо сладко за закуска  Laughing. Определено няма да носи нищо за ядене и пиене! Ако иска вода - в тоалетните има чешми!
 Вили , тя вашата госпожа точно за скандал плаче  Crazy.

# 177
Нашата закуска мисля да бъде банан. До сега на пробните, на които е ходил не е носил нищо за пиене и хапване. Така, че и утре няма да носи нищо.

Не виждам за сега признаци на притеснение, което е добре. Играят си с някакви стрелички и пада голяма забава. Мисля обаче да се наложа и да ги паркирам към 21 в леглата, та поне към 22 да са заспали.

Мен лично не вярвам да ме споходи сън тази нощ.

# 178
Казвали ли са нещо на вашите деца за Z след преразказа?

# 179
Какво трябва да означава това Z видях, че на предните страници е споменато, но така и не разбрах...

Общи условия

Активация на акаунт