Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 170
  • 385
  •   1
Отговори
# 105
  • София
БориславМ,лозунга "По-добре църква отколкото джамия!" не ми стои добре. Да развалиш и 4кв.м. парк, за да направиш нещо различно от детска площадка или чешма е ненужно.  
Четете внимателно, лозунга ми е "най-добре детска градина".
Гледам от практичната страна:  някой е "купил" мястото за строеж и ще изкара пари от него. При условие, че пари от детски площадки и чешми не се изкарват, остава да се надявате на най-малкото (НАЙ-ТИХОТО) зло.  Wink
Борислав, като не си в час, що се обаждаш.
Детска градина има до парка.
Детската градина не е тихо място.

Мястото не е купено. Първоначално /преди около 20г/ е било военно, сега е общинско. И общината дава парцел от парка за църква.
Парка така или иначе е детска градинка.

# 106
Да, за най-тихото. Защото  джамиите са свързани с виене по няколко пъти на ден. А камбаните, все пак, бият само на празници.  

Да не залитаме в тази посока понеже аз лично не бих присъствала на събитие с подобни насторения.  Peace

# 107
   Абе защо непрекъснато споменавате тия джамии, какво общо имат джамиите... Не искаме да строят КАКВОТО И ДА Е. Не е въпрос да се избира по-малко зло. И терена не е продаден за да се строи каквото и да е. Въпроса е да не се строи НИЩО.

# 108
А камбаните, все пак, бият само на празници.  

Само на празници , явно нямаш църква наблизо . Mr. Green. В 12 часа на обяд две църкви на една улица е самата тишина  Laughing.

# 109

Ако не те затруднява пусни го моля те във ФБ, защото аз нямам достъп през деня там!

Борислав - тук изобщо не е важно дали иде реч за църкви или джамии, нека не въвеждаме религиозен елемент в спора, защото такъв няма!
Въпроса е принципен!
Това е едно от малкото места, на които могат да играят хилядите деца в квартала и няма значение в полза на коя вяра мястото ще им бъде отнето!
Аз съм за свобода на всички религии и не ми пречат нито мюсюлмани, нито будисти, нито католици или протестанти, нито никой.
Самата аз също искам да има църква в Младост, НО НЕ ТАМ!
Има достатъчно пустеещи места, на които би било прекрасно да се вдигне голям, хубав храм, а не недоразумение от 200 квадрата, което няма да е и църква, а просто ще ни лиши от малкото зеленина и уют!

# 110
  • София
Да мислиме за правилни плакати, не вярвам, че ще ги спрем, но поне ще се опитаме!!!

# 111

Би могло да стане нещо много красиво и смислено, урок по толерантност и ще има справедливост за всички. Освен това и със сигурност ще има комерсиални ползи, за което общинарите толкова много внимават - да не се минат.
Ако погледнеш на Google Earth - Младост е с размерите на град, а единствената въпросна градинка е дори по-малка, отколкото градинката на Света Троица! В същото време е пълно с празни, буренясали пространства, които чакат... кой знае какво - сигурно Доналд Тръмп да дойде да им ги застрои с молове и аутлети  ooooh!

И аз съм много изненадана от някои коментари под статията с линка. Жителите на Младост са наречени селяни, майките - курви и патки, които само се множат и висят по кафенетата  ooooh!

~Ружа~, съвсем сериозна съм  Peace
Има много незастроени свободни места , отсреща е 9 РПУ .Няма да пречат , а хората от Филиповци могат да станат по - вярващи .

# 112
Да, за най-тихото. Защото  джамиите са свързани с виене по няколко пъти на ден. А камбаните, все пак, бият само на празници.  

Да не залитаме в тази посока понеже аз лично не бих присъствала на събитие с подобни насторения.  Peace

За съжаление  се случва. Църквата се смята за пазене на българщината.  А ако е джамия, ще ни обяват за противници на свободата, демокрацията и т.н.

# 113
  Хайде хората които не познават района да не се упражняват в теории, особено включващи верски вариации...
   За никаква тишина не може да става въпрос на мястото, тъй като е до оживено кръстовище. Никой не иска тишина. Проблема ни е, че се унищожава култивирана площ, с току що направени алеи и с дървета, които повече от десет години сме чакали да пораснат, хората са засаждали цветя, и въобще е единственото хубаво място в квартала.

МОЛЯ, КОЙТО СМЯТА ДА ПРОТИВОПОСТАВЯ ЦЪРКВИ НА ДЖАМИИ, МИНАРЕТА И ХОДЖИ ДА СЕ ВЪЗДЪРЖИ, ИЛИ ДА СИ НАМЕРИ ДРУГА ТЕМА НА ИЗЯВА, ЗАЩОТО ЩЕ ПОМОЛЯ ДА Я ЗАКЛЮЧАТ, А НИ Е НЕОБХОДИМА!

Четете внимателно, лозунга ми е "най-добре детска градина".
Гледам от практичната страна:  някой е "купил" мястото за строеж и ще изкара пари от него. При условие, че пари от детски площадки и чешми не се изкарват, остава да се надявате на най-малкото (НАЙ-ТИХОТО) зло.  Wink

# 114
Уплаши ме. Познавам района, против цълква съм. Но това не значи, че трябва да си заравям главата в пякъчника.

# 115
   Ама какво ви наведе на мисълта , че трябва да се избира между църква и джамия? Кой иска да строи джамия, та да се прави избор между двете в конкретния случай и на това точно място?

# 116
Говоря по принцип, имаше такива изказвания.  Но заставам зад мнението си - А ако е джамия, ще ни обяват за противници на свободата, демокрацията и т.н.

# 117
Е , Трещи и останалите не отклонявайте темата..., моля.

Нека просто не започват , ще изкопаят една дупка и ще го зарежат, но кому е нужно? Да се унищожава зелена площ?
В темата за Младост има много сполучливи предложения къде може да се построи църква.

# 118
  • София
Да запазим единственият парк на Младост 3.
Да се построи църква, джамия и синагога една до друга на полето зад бл.356

# 119
Да запазим единственият парк на Младост 3.
Да се построи църква, джамия и синагога една до друга на полето зад бл.356

По-добре не би могло да се каже!

Общи условия

Активация на акаунт