Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 156
  • 385
  •   1
Отговори
# 90
ИЗПРАТИХ МЕЙЛ ДО "ТАЗИ СУТРИН", СЕГА СМЯТАМ ДА ЗВЪННА И НА "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА", За жалост телефоните, които имах засега не ми свършиха работа - на Виктория Петрова от Репортерите явно е сменен, а на Радослав Чолаков дава че е мобилен, на който трябва да се избере и вътрешен ( който нямам), но ще продължа да ровя и ще издиря координати, недолюбвам малко Милен Цветков и говорилните при него, но може и там да опитаме.

# 91
Коментарите под статията ме шашнаха. Очаквах повече за, от колкото обиди.  Rolling Eyes

А, предизборно са се нацвъкали всякакви гранясали курнишони. А, петък е!  Whistling Значи мога да си го кажа - импотентни късопишковци.

# 92
  • София
Ох, то днес е петък и няма да прочетат писмото, ако пишем на кмета.
Лени, искаш ли на Антон Хекимян?

# 93
Няма никакво значение дали е църква, джамия или каквато и да било сграда. Мястото вече е заето с парк.
То така и така ще застроят мястото, но най-добре би стояла една детска градина, защото ще има двор с дървета, зеленина и ТИШИНА. От друга страна църквата (най-добре малък параклис) е по-малкото зло — я си представете под прозорците си: едно чалга-заведение с лятна програма до 1-2ч посред нощ, или минаре  с високоговорителите всяка сутрин, а в Петък гастролираща агитки от побойници с гарнитура полиция..... Sick

Идеята за молитвен град извън столицата е добра. Скоро ще заприлича на Йерусалим, всички ще се бият за централния храм...  Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 11:49 от БориславМ

# 94

Защо точно "до Филиповци"? Иронизираш ли ме?  Grinning

Колкото до църквите, джамиите, молитвените домове, пак ви казвам - дайте да направим подписка за "молитвен град" край София. Хубаво проектиран и със сектори за всички вероизповедания, с добре уреден транспорт до него. Ще бъде не само прецедент в Европа, но и уникален туристически обект. Вместо така да се дискриминират едни за сметка на други, да се бутат по кварталите и всичко да бъде за сметка на кротките нерелигиозни любители на озеленяването  Simple Smile

Хубава идея  Peace

Околовръстното до Филиповци става . 

# 95
БориславМ,лозунга "По-добре църква отколкото джамия!" не ми стои добре. Да развалиш и 4кв.м. парк, за да направиш нещо различно от детска площадка или чешма е ненужно. 

# 96
Няма никакво значение дали е църква, джамия или каквато и да било сграда. Мястото вече е заето с парк.
То така и така ще застроят мястото, но най-добре би стояла една детска градина, защото ще има двор с дървета, зеленина и ТИШИНА. От друга страна църквата (най-добре малък параклис) е по-малкото зло.
Я си представи на Великден колко народ ще се изсипе и дали ще остане място за деца да си играят в градинката?

# 97
# 98
# 99
~Ружа~, съвсем сериозна съм  Peace
Има много незастроени свободни места , отсреща е 9 РПУ .Няма да пречат , а хората от Филиповци могат да станат по - вярващи .

# 100
БориславМ,лозунга "По-добре църква отколкото джамия!" не ми стои добре. Да развалиш и 4кв.м. парк, за да направиш нещо различно от детска площадка или чешма е ненужно. 
Четете внимателно, лозунга ми е "най-добре детска градина".
Гледам от практичната страна:  някой е "купил" мястото за строеж и ще изкара пари от него. При условие, че пари от детски площадки и чешми не се изкарват, остава да се надявате на най-малкото (НАЙ-ТИХОТО) зло.  Wink

# 101
  • София
Може ли да направим нещо?

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 21:44 от luss

# 102
  • София
Тези хора луди ли са!?
Младост е един малък град, а парк няма, само тази градинка - и искат да я премахнат!?
И после какво - децата с колелата, тротинетките и топките - в църквата да карат, да ритат, да тичат и да вилнеят може би!?

Без да споменаваме за колко деца няма място в детски заведения...
И изобщо, не е ли редно представителите на вероизповеданията сами да финансират новите си постройки? И, разбира се, да си закупуват земята по пазарни цени.

Иначе идеята за чешма е добра.

# 103
  • София
малко протестни плакати на 5-ти юни няма да навредят. ще отидем.

# 104

Гледам от практичната страна:  някой е "купил" мястото за строеж и ще изкара пари от него. При условие, че пари от детски площадки и чешми не се изкарват, остава да се надявате на най-малкото (НАЙ-ТИХОТО) зло.  Wink

Да, за най-тихото. Защото  джамиите са свързани с виене по няколко пъти на ден. А камбаните, все пак, бият само на празници.  

Общи условия

Активация на акаунт