Нова църква на мястото на парк - да се радваме ли или не?

• 21 095
  • 385
  •   1
Отговори
# 30

Не, от миналата година се знае къде ще е точно.

За съжаление май е късно...много стратегически този план се разкрива на хората в последня момент...

По темата, не, не се радваме. Паркът в Младост е по-скоро градинка, ужасно тъпо е така да се противопоставят желанията и интересите на хората. Страшна недомислица. Аз съм за храмове,  джамии и молитвени домове да се строят оттатък Околовръстното. Даже да направят нещо като "Божиград", където всички религиозни общности да имат свое място за поклонения. Или пък подобни мероприятия да се решават с допитвания.

# 31
  • София
не се радвам никак.

точно вчера слушах със завист една приятелка от Бургас, която разказа как за 1-ви юни техният кмет открил поредните две нови страхотни детски площадки - със стена за катерене, с езеро... и си мислех, нима в София са предостатъчни детските площадки, какво откри Фандъкова за 1-ви юни?

а то какво излезе... църква нова ще ни правят... на мястото на оскъдната зелена площ. то в Младост щото е пълно с богобоязливи миряни...

# 32
Да, знае се. Като в "Пътеводител на галактическия стопаджия", дето щяха да строят магистрала и бяха "уведомили" всички с подробно описание на проекта, папката пъхната в едно чекмедже в общината, достъпна за всеки, на който евентуално може да му хрумне да иде да я потърси.

Въобще  Stop
Страшно ме е яд.

# 33
Да, знае се. Като в "Пътеводител на галактическия стопаджия", дето щяха да строят магистрала и бяха "уведомили" всички с подробно описание на проекта, папката пъхната в едно чекмедже в общината, достъпна за всеки, на който евентуално може да му хрумне да иде да я потърси.

Joy Joy Joy Точно!

Всъщност от съобщението аз си помислих, че ще я строят от другата страна на указаното кръстовище, срещу поликлиниката, където е един пущинак. А ако някой ми обясни, защо асфалтираха алеята и тротоара, като възнамеряват веднага там да почнат да копаят и да минават камиони за строеж... Та после да ги правят наново.

# 34
  • София
НЕЕЕЕ!
Просто няма по-малоумно място от това! Толкова ли им е малка Младост?
Ще разкопат 2те детски площадни, дето ги правиха миналата година в паркчето ли?
Ааа, не! Само малко - точно срещу тях.

А точно от другата страна срещу Патиланци и паркчето има цяла гола поляна!

# 35
Ох, вярно. Този пущинак си плаче да се направи нещо на него. Там има една съборетина, цялото място изглежда ужасно. И няма нищо, освен развалини и камънаци. Защо не построят там църквата, а ще развалят парка!?
Буквално на 20м им стои идеалният свободен парцел, а те дървета решили да секат  Confused Може ли такава идиотия?

# 36
  • София
Защото е военна земя! Между другото.

# 37
А освен това няма нищо лошо да се дадат отново пари на някоя фирма да асфалтира наново току що завършените тротоари. Повече рушвети, по-доволни общинари. Гражданите - майната им.

# 38
Iris04, за малко си помислих, че става дума за паркчето в Младост 2  Blush
А това паркче с/у общината не е чак толкова голямо..къде са решили църква да правят  newsm78

Няма лошо да има църкви, особено пред алтернативата джамия, но да е насред устроен парк ми се вижда адски тъпо  Crossing Arms

П.С. Точно зад спирката на автобусите в посока ц.гара до поликлиниката има една съборетина, но тя вече е заета, моля ви  Mr. Green Там си живее циганска фамилия...поне последния път това видях аз  ooooh!

# 39
Хубаво е, че ще строят църква в Младост, защото такава там няма. На Великден ходихме до Ал. Невски, защото в параклисчето в Младост имаше неописуема опашка.
Аз съм за строежа на църква, но по възможност да не е в парк.
Знам ли. Всъщност в Италия на много места градинките около катедралите имат и детска площадка и пейки и алеи за разходка.
Ако се озелени около църквата и се направят люлки, пейки и алеи ще е много добре.

# 40
  • София
Хубаво е, че ще строят църква в Младост, защото такава там няма. На Великден ходихме до Ал. Невски, защото в параклисчето в Младост имаше неописуема опашка.

за един път годишно, ще преживеете липсата на църква. църква в Младост има, в манастирчето.
не е особено препълнена, да ти кажа...

# 41
  • София
В неделя кметицата ще ни прави първа копка на църква в Младост. Обаче тя ще бъде на зелена площ на единствения парк в квартала, на мястото на дървета, които ще бъдат изсечени, на всичкото отгоре току що направиха тротоари и велоалеи, които при строежа вероятно ще пострадат и ще ги правят наново. И сега да се радваме ли?

Изобщо не се радвам, ами от теб научих новината и се ядосах дори. Точно сутринта минах оттам на път за ДКЦ-то и си мислех колко хубаво стана с озеленяването и велоалеите. Аман от глупости.

# 42
  • София
Аз съм за строежа на църква, но по възможност да не е в парк.
Знам ли. Всъщност в Италия на много места градинките около катедралите имат и детска площадка и пейки и алеи за разходка.
Ако се озелени около църквата и се направят люлки, пейки и алеи ще е много добре.

Има църква. В Младост 2, зад последната спирка на 306, и си е много хубава, закътана, зелена, до реката, с хубав двор и всичко.

# 43

Не знам вече  Crossing Arms
Друго не ми хрумна, освен да пиша до общината (макар че този въпрос не ме засяга пряко).
Е, писах. И линк към темата пуснах. Един път в "Столичния форум", секция "Градоустройство", но оттам чакам одобрение на регистрацията и втори път в раздела "Въпроси към" зам. кмета на София.

Въобще  Stop
Страшно ме е яд.

# 44

за един път годишно, ще преживеете липсата на църква. църква в Младост има, в манастирчето.
не е особено препълнена, да ти кажа...

Айде да не си броим ходенето на църква! Можеше да прочетеш целия ми пост, вместо да започваш да хапеш!

Общи условия

Активация на акаунт