Имената, които не понасям.

• 75 438
  • 1 224
  •   1
Отговори
# 660
Не понасям името Дора, звучи ми ужасно грубо.

На мен Доротея.
Направо си ми е неприятно това име.

И на мен ми е ужасно. И Дороти също.
Не понасям също и женски имена, които окончават на -ка като Снежанка, Марийка и пр. клонящи към умалителни.

# 661
  • София
На мен пък Дора ми харесва, а също и Лора, Нора, Дара. Simple Smile

# 662
На мен пък Дора ми харесва, а също и Лора, Нора, Дара. Simple Smile

Лора, Нора, Дара, Мина, Ния, Яна - всичките тези ми харесват, особено Лора и Дара, ама Дора ми бърка в здравето, не знам защо...

# 663
Не харесвам Никол и всичко подобно - Николета, Николина и др. Винаги са ми звучали неприятно (евтино), дори преди модата на Никол.

Всички съставни на с -мир и -слав, както и завършващите имена на -ца. Много неприятни са ми имената Зорница, Деница, Ралица. Единствено Милица намирам за приемливо, но не и хубаво.

Женските имена, производни на Павел също ми дразнят ухото - Павлина, Павлета, Павла.

Преработените женски на мъжки също не харесвам. Simple Smile А бе, какво ли харесвам.  Mr. Green

# 664
А на мен точно Зорница, Деница и Ралица много ми харесват! Heart Eyes

# 665
  • Сопот, Пловдив
Зорница и Деница са ми едни от най-любимите женски имена.  Heart Eyes

# 666

Както винаги съм казвала, имената от тази серия всъщност са 4: Зорница, Деница, Вечерница и Нощница  Laughing

# 667
  • Сопот, Пловдив
Нощница е особено сполучливо.  Laughing  Ако обаче Вечерница и Нощница имаха по-прятно за ухото ми звучене бих харесвала и тях, в голяма степен заради значението, като в голяма степен заради това харесвам Деница и Зорница..  Mr. Green Даже ще взема да се замисля за Вечерница, ако имам момиче някога  Joy .

# 668
Винаги съм щастлива да помогна  bowuu

# 669
Ралица не ме кефи. Crossing Arms

# 670

Както винаги съм казвала, имената от тази серия всъщност са 4: Зорница, Деница, Вечерница и Нощница  Laughing

Нощница вече ми е фаворит, ако някога се реша на трето дете (пак момиче, но едва ли, че вече минах 40-така), задължително НОЩНИЦА ще е в списъка с имената. Преди време децата ме навиваха да си родим братче и обсъждахме как бихме го кръстили, аз им предложих Детелин, те умряха от смях (не знам защо) и ми казаха, че със същата сила мога да го кръстя Маргарин или Вертолет - звучало им по същия начин.
Извинявайте за спама ... Embarassed

# 671
Нощница вече ми е фаворит, ако някога се реша на трето дете (пак момиче, но едва ли, че вече минах 40-така), задължително НОЩНИЦА ще е в списъка с имената.
Moже и да може!Пробвай! Mr. Green

# 672
Зорница и Деница са ми едни от най-любимите женски имена.  Heart Eyes

Както винаги съм казвала, имената от тази серия всъщност са 4: Зорница, Деница, Вечерница и Нощница  Laughing

И аз си добавям в личния списък тези двете.  Mr. Green Нощница е просто... впечатляващо. Благодаря за вдъхновението.  Mr. Green

# 673

Joy Joy Joy

Харесвам всяко име завършващо на "-ица" Heart Eyes ...е,за Гица не вАжи! Crazy Laughing

# 674
Като дете ми четяха една приказка за 2 сестри - Зорница и Вечерница. Сега се сещам, че не знам коя е точно приказката, а книжката явно е в графа "липси" Sad
И понеже ДЕНица добре се вписва между тях... Нощница си беше съвсем естествено хрумване Wink

Общи условия

Активация на акаунт