Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 878
  • 772
  •   1
Отговори
# 510
Принципно с антената. Както антената лови сигнала на клетката, така ще лови и всякакви електромагнитни полета.
Честотния диапазон на антената е различен от този на индукционните котлони.

Антената няма честотен диапазон, тя е просто проводник, в който се индуктира електрически ток в следствие на полето. Собствена честота има трептящият кръг, който е настроен да усилва дадени честоти, но самата антена някак си реагира на всякакви полета. При нормална работа те се потискат, а се услива желаният сигнал, но може би някак си се отчитат и тези паразитни полета.Т.е.  теоретично може. Какво точно отчита обаче това апче на телефона не знам.

# 511
  • In transit
Принципно с антената. Както антената лови сигнала на клетката, така ще лови и всякакви електромагнитни полета.
Честотния диапазон на антената е различен от този на индукционните котлони.

Антената няма честотен диапазон, тя е просто проводник, в който се индуктира електрически ток в следствие на полето. Собствена честота има трептящият кръг, който е настроен да усилва дадени честоти, но самата антена някак си реагира на всякакви полета. При нормална работа те се потискат, а се услива желаният сигнал, но може би някак си се отчитат и тези паразитни полета.Т.е.  теоретично може. Какво точно отчита обаче това апче на телефона не знам.
Това имах предвид. Ако ставаше с приложения, едва ли щеше да се предлага гаусметър на пазара Simple Smile

# 512
Аз също изказах скептицизъм към това измерване. А иначе се намесих с отговор на конкретен въпрос - "с какво мери телефонът полето, с камерата ли?" И казах, че принципно би могло да се мери през антената. Но дали на практика може да стане вече не знам.

# 513
  • София
В самите приложения е описано как мери. Не дава обаче да се копира.

# 514
Спри-тръгни го има ефекта, но на много ниска степен, на 8-9 абсурд.
Не знам кои са тези прецизни ястия, които биха усетили тези колебания. Чувала съм, че не ставали палачинки, щото като си вдигнел тигана да я обърнеш и се изключвал. Или аз съм много бърза, или моят котлон много бавен, но палачинките си стават идеални

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 11:17 от raja_nikol

# 515
  • Балчик
Моят има доста голям интервал преди да изключи, даже флегматик може да прави палачинки на него.

# 516
Не знам как го усещате този ефект "тръгни - спри", аз не усещам. Иначе и моята изчаква достатъчно след вдигане за да се самоизключи. Имам  усещане, че веднага спира котлона, но остава в режим на изчакване, а след време спира съвсем. Това е важно, защото включена намотка без тенджера отгоре наистина разпространява поле, ако работи.

# 517
Не знам как и какво мери,но явно нещо излъчва печката.Може да не е вредно,нямам идея.Когато печката е пусната(но трябва да поработи известно време),приложението откача и стойностите са големи.Когато изключа печката се успокоява и стойностите спадат драстично.
Няма как телефонът ми да знае дали съм пуснала печката или не,така че явно отчита нещо,което тя излъчва.
Иде ми да викна професионалист да измери като хората.Ще се разровя кой прави подобни измервания.

Иначе за манджите.Веднага се сещам,че аз не топя шоколада на водна баня,а на ниска степен на котлона,направо в тенджерка.Е,с това спри-тръгни,няма да стане,ще загори.Също така крема от жълтъци,мляко и брашно е много претенциозен и не би станал добре.

# 518
  • Балчик
Нищо подобно, и шоколадът се топи и кремът си става. Каква марка е Вашата?

# 519
И аз правя много десерти, изобщо не съм забелязала проблем.
Уирлпул е моят, тройка

# 520
И аз пак да попитам:
- какъв ти е плотът?
- какви са ти съдовете (ако са с дебели дъна просто не може да се усети спирането, даже и при обикновен котлон, а те работят именно на този принцип и това се вижда с просто око)
- с какъв плот си била преди, че е бил по-добър?

П.П. И аз съм с уърлпул, четворка. Вчера нарочно го гледах как работи и не забелязах такъв ефект.

П.П.2  А какво показва телефонът, ако не работи индукционният плот, а фурната?

# 521
Хора,преди 1 седмица се нанесох в жилището,за пръв път готвя Grinning
Не съм купувала печката,така взехме апартамента и идея си нямам каква е марката.По плота не пише нищо разпознаваемо.
Знам,че всичко си става и при този тип печки,просто не съм свикнала.И предната беше спри-тръгни,но керамична и тя ме дразнеше.А по-предната беше със старите,метални котлони и,честно казано,добре подгряваха,добре се готвеше,но наистина е трудна за почистване.

Когато я пусна следващия път ще се пробвам да направя скрийншот на екрана,за да ви покажа какви са показанията.
В момента сме в ремонтни дейности и готвенето е леко мисията невъзможна. Simple Smile

# 522
Ще свикнеш и ще ти хареса много, споко. Не се плаши отсега и стига си мерила.

# 523
Т.е. говорим за печка (а не плот) заварено положение в закупения апартамент (евентуално може и на 10 години да е, от зората на технологията)? Ако е така нещата са различни.

# 524
  • Балчик
Липсата на марка и надписи е странна. Сигурна ли си, че е индукция? Това е кофти, че не си го избирала ти. За продажба, а повечето домакини от незнание, слагат най-евтиното и некачествено.

И аз си го помислих, че може да е стара технология.

Общи условия

Активация на акаунт