Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 878
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Идеално се вари и млечен крем, и палачинки и всичко....
Vervam, много си се напрегнала предварително, дай си време или вземи го хвърли тоя котлон.....

# 526
Всичко е вградено и не съм сигурна как точно ще пасне нещо ново,ако я махна,иначе до сега 100 пъти да съм го сменила Grinning
Ще видя какво точно пише, в горния ляв ъгъл имаше някакъв надпис.
Стар е ,но е индукция 100%.
Ааа,за съдинката,нямам никакви прибори и съдове все още и намерих единствената,която става за индукция от старото жилище-малка касеролка.Може с дебело дъно наистина да е по-добре Simple Smile

# 527
  • In transit
Всичко е вградено и не съм сигурна как точно ще пасне нещо ново,ако я махна,иначе до сега 100 пъти да съм го сменила Grinning
Ааа,за съдинката,нямам никакви прибори и съдове все още и намерих единствената,която става за индукция от старото жилище-малка касеролка.Може с дебело дъно наистина да е по-добре Simple Smile
Измери рамерите на самия плот. Мисля, че са стандартни плотовете - двойки, или тройки/четворки са стандартен размер. Важното е отдолу дупката да ти пасне. И си вземи един съвременен плот. Този наследения наистина звучи като да е от зората на индукцията( не светва котлона, нали?) И крем пастичера и шоколад, и палачинки си правя без проблем. Моят е тройка Бош.

# 528
Не,не свети котлона.И това ми направи впечатление,да.
Да ви кажа,понякога старите неща са по-добри от новите.Имам вкъщи доста примери за това,които не бих заменила с новите им подобия.
Ще го проуча и ,каквото и да взимам,няма да е на принципа спри-тръгни.

# 529
Тогава си вземи газ Mr. Green Казвам това, защото като не ти харесва индукцията, другата опция е нормален загряващ плот, а те винаги са на принципа "тръгни-спри". Просто няма какво друго да си вземеш, след като индукцията ти се вижда толкова неприятна.

# 530
Да бе,газ Grinning
Тогава не знам с какво ще замервам , сигурно с бронежилетка ще седя пред печката хахаха

# 531
А де, това имах предвид - няма по-добра технология от индукцията. А иначе може би твоята нещо не е в ред - от цяла тема само ти се оплакваш от тръгни-спри ефект Mr. Green

# 532
Моя свети...а вашите?

# 533
Аз се оплаквам от всяка една печка,която е на този принцип.предната ми беше керамика,на същия принцип и тя също ме дразнеше.
Ако ще дори сами звук на цъкане е неприятен за мен,изнервя ме.
Между другото,мои познати,които съм питала,казват,че техните не са така и след това се заслушват и заглеждат и се оказва,че и техните печки са по същия начин.Просто мен си ме дразни Grinning
п.с.Има нови котлони,които не са включи-изключи,керамични.

# 534
  • София
Скоро правихме кухня и някои неща трябваше да съм ги избрала предварително заради размерите, но за котлона казаха че няма нужда, всички са еднакви. Виждала съм малко по-нестандартни размери (по-плитки и широки), но обикновените 2ка 3ка/4ка са еднакъв размер.

Много съм доволна от индукцията, докато се обърна и олиото е готово, на тенджера със супа и трябват 3-5 минути, а още не съм пускала на най-високата степен.

# 535

Кое свети? Зоните ли? Ако светят, значи не е индукционен.

Обикновен керамичен плот, включен:

Индукционен плот, включен:

# 536
Хм,и аз знам,че някои светят.Индукционни.

# 537
Хм,и аз знам,че някои светят.Индукционни.

Не, индукционните не светят (освен ако не е някой индикатор). Те няма как да светят, защото работят на съвсем различен принцип - под полочата не се генерира топлина, тогава какво да свети?  newsm78

Опитах да намеря в нета някой да се оплаква от "тръгни-спри" и не намерих. Темпретаурата се контролира от управляеми инвертори, а не чрез пускане и спиране. Това може да се прави и с нагряващите, но не съм го срещала при тях. Може би защото награващият ми е 15 годишен Mr. Green

# 538
Нямам идея,моя не свети,но явно някои го правят Grinning 
Довечера ще сложа да сваря яйца и ,ако не забравя,ще направя скрийншоти на показанията от телефона.
А,и ще снимам самия плот.Иначе изглежда много хубав,има 3 котлона.
Да попитам,ако сложа малък съд на големия котлон,това проблем ли е?

# 539
Нямам идея,моя не свети,но явно някои го правят Grinning 
Довечера ще сложа да сваря яйца и ,ако не забравя,ще направя скрийншоти на показанията от телефона.
А,и ще снимам самия плот.Иначе изглежда много хубав,има 3 котлона.
Да попитам,ако сложа малък съд на големия котлон,това проблем ли е?

Евентуално ще е проблем, но не фатален Mr. Green Т.е. котлонът няма да тръгне изобщо, ако диаметърът на съда е под минимума. Иначе нищо няма да му стане.

Показанията на телефона не ме интересуват особено. По-скоро евентуално какво показва при включен котлон, и при включена фурна.

Няма как да те убедя, че индукционен котлон не свети, щом ти знаеш Mr. Green Ето обаче една класическа снимка на работещ котлон.

Общи условия

Активация на акаунт