Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 843
  • 772
  •   1
Отговори
# 630
Челен сблъсък с ...мляко! Rage

Кажете, как по дяволите, сварявате млякото без да загори?Thinking

Степените са ми до 14; пробвах на 9-10 - пак загаря..адски се ядосвам! (съдовете са с незалепващо, но става загар на дъното..де я бъркам?)

Странно,аз затоплям мляко на най-висока степен и не ми загаря. Какви са ти съдовете?

Тези са:
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=141807 … d%5D%5B244%5D=244

# 631
Скрит текст:
quote author=MTV link=topic=588988.msg40655829#msg40655829 date=1588190591]

Степените са ми до 14; пробвах на 9-10 - пак загаря..адски се ядосвам! (съдовете са с незалепващо, но става загар на дъното..де я бъркам?)

Странно,аз затоплям мляко на най-висока степен и не ми загаря. Какви са ти съдовете?
Тези са:

Само с млякото ли имаш проблем? Аз не съм най-големия разбирач на съдове, но сега се сещам,че до скоро затоплях мляко в най-обикновена руска тенджерка (https://iskar2000.bg/product/tendjera-ruska/) и не ми е загаряло никога.

# 632
Точно като изкипих мляко ги оцених най- много индукционните, просто забърсах, това съм го правила и на керамичен.....още помня миризмата. Последни си взех някакви тигани Брио, на промоция от Кауфланд, чудни са, не залепват, мият се лесно. Само гледам да има символа

# 633
  • Deutschland/HE
Аз ползвам съдове на Икеа и нямам проблем, дори до скоро бях с техен индукционен котлон, сега си взех плот на Бош и съм много доволна.

# 634
Скрит текст:
quote author=MTV link=topic=588988.msg40655829#msg40655829 date=1588190591]

Тези са:

Само с млякото ли имаш проблем? Аз не съм най-големия разбирач на съдове, но сега се сещам,че до скоро затоплях мляко в най-обикновена руска тенджерка (https://iskar2000.bg/product/tendjera-ruska/) и не ми е загаряло никога.

Да; готвя доста, но само с млякото (за сега де..ама се надявам с друго да няма) имам дерт.

# 635
  • София
Здравейте, преди две седмици си купих нова печка AEG с индукционни котлони. Тази вечер мъжа ми готви и след него имаше около 7-8 дълбоки деруги върху керамичната повърхност. Много се ядосах, а той твърди, че нищо друго не е слагал на колоните освен тенджери. Възможно ли е да се надраска плота от някоя тенджера? Направо съм изумена и не мога да си обясня, каква може да е причината за тези драскотини Disappointed

# 636
Каквато и да е причината, не е защото плотът е индукционен. Стъклокерамичната плоча е една и съща и при индукционните, и при тези с реотани.
Иначе може да се надраска, ако е имало някакви песъчинки, стружки или друго подобно по плота и при плъзгането на тенджерата те да  са задрали. Солта е мека и не може да надраска... Може и по самата тенджера да има някакво ръбче. Друго не се сещам. Предполагам, че плотът на АЕГ не е менте.

# 637
  • София
Предишната ми печка беше стъклокерамика на korting, ползвах я 15 години и никога не се е случвало подобно нещо. Чак не мога да повярвам, толкова грозна е сега печката с този издран плот. Чудя се, за да избегна още (бъдещи) подобни щети, дали ще помогне, ако използвам хартия да печене между тенджерата и котлона?

# 638
Здравейте ще си купувам плот досега не съм имала индукционен и се чудя трябява ли ми но да речем че искам да пробвам та в тази връзка се чудя чиста индукция или комбиниран със стъклокерамичен. Видях един такъв комбиниран Електролукс и се чудя дали не е по-добре така защото ако имам съд който не  е подходящ за индукция мога да го слагам на другите котлони. Какво бихте избрали от позицията на вече имащи индукционни.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 08:44 от Niss

# 639
Хубавото на индукцията е, че хартията няма никак да попречи на нормалното готвене. Ако искаш слагай, но по-добре разследвай какво е надраскало - дъното на съда или нещо посипано. Разни керамични неща и чинии не бива да се слагат отгоре. Да не е това? Покрай готвенето да е сложил нещо порцеланово или керамично? Там може да има абразивни частици в сместа, а точно дъното не е покрито с глеч и ако е плъзнал чинията...

Аз си имам 4 индукционни котлони и не ми трябват друг вид. Но ако искаш, вземи си. Ако имаш много неставащи тенджери и не ти се изхвърлят, това е някакво решение. Също така ако искаш да вариш турско кафе в малко джезве, индукциите не стават - имат минимален размер на съда, а и класическото медно джезве не върши работа. Аз обаче си намерих стоманено джезве с достатъчен диаметър и вече нямам никаква нужда от комби.
От друга страна 2 комбинирани стигат за да елиминират едно основно предимство на индукцията - не трябва да чистиш загоряло след всяко покапване. Откакто имам новия си плот препаратът за миене на керамични плотове мухлясва в шкафа. Преди се ползваше два пъти седмично минимум. С нормалните котлони губиш това.

# 640
Niss, аз май съм най-новата в тази тема, с индукционни котлони Simple Smile
До сега бях с керамични; не бих се върнала към тях..т.е. ако вземеш комбиниран, керамичния няма да го ползваш, като усетиш бързината на индукционния. Аз единствено имах проблем с варенето на прясно мляко (писах за това), но вече му хванах цаката Wink
Според мен, не си струва заради един сет посуда(ако не ти стават за индукция), да вземеш комбиниран, който в един момент няма да ползваш.

# 641
Аз съм с комбинирани. Избрах тази опция заради многото посуда,която имах и не ставаше за индукция. Доволна съм,ползвам всички котлони, просто знам,че едните ще ги чакам повече Simple Smile Рядко ползвам повече от 2 котлона наведнъж,затова повечето пъти ползвам индукционните.
За новия апартамент,обаче, ще взема само индукционни.

# 642
Благодаря за отговорите още нещо да попитам. Има индукционни котлони които са си с нормално очертани кръгове като стъкло керамичните но има и едни които са с разни правоъгълни зони плюс кръгли а и има и само с правоъгълни зони. Те за какво се ползват? Видях че има някакви метални скари само за това ли са .Има ли смисъл от такива зони?

# 643
Благодаря за отговорите още нещо да попитам. Има индукционни котлони които са си с нормално очертани кръгове като стъкло керамичните но има и едни които са с разни правоъгълни зони плюс кръгли а и има и само с правоъгълни зони. Те за какво се ползват? Видях че има някакви метални скари само за това ли са .Има ли смисъл от такива зони?

+ кръгла зона, означава, че ти се разширява периметъра - т.е. котлона ти става по-голям с тази зона; моите например са така 2х2, и на практика половината ми плот става една цяла нагреваема зона. Примерно за да ползвам елипсовидна йенска тенджера; правоъгълна тава и пр.
А когато е очертан, ти показва само до къде е максимума на нагреваемата зона.

Това за скарата не го разбрах..

# 644
Говорих за тези скари https://veto.bg/bg/product/%D1%81%D1%8A%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%B … 0-bosch-hez390522
Йенска тенджера как ползвате на такива котлони нали стъкло и керамика не става.

Общи условия

Активация на акаунт