Нашите"специални" деца с ДЦП-6

• 104 090
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
Ljuboznatelna, кога разбрахте за аутистичното поведение? А и умствената изостаналост е доста общо понятие. На една позната детето не говореше до три години и половина, обиколиха доста лекари и логопеди без полза. Записаха го на детска градина и сега на четири години вече може да се каже, че говори нормално. Детето е без неврологични проблеми. Исках да кажа, че липсата на говор също се води умствено изоставане, дори всичко друго да е ОК.

# 691
  • густо майна Филибето
Steli Mam, още от втория месец  (роди се недоносена) личеше, че нещо не е наред  . Някъде близо до годинката загубих очния контакт. След годинка и половина започна връщане назад - и за говор, и за малкото навици, спря напълно имитацията и т.н..... Тогава нямах компютър и не знаех какво е аутизъм, но като стана на три години вече имах достъп до интернет и започна едно ровене.... Cry
За умственото изоставане - тя е  на 10 години, вече съм наясно. Sad

# 692
При нас до годината нямаше очен контакт или си задържаше погледа за много малко. Откакто започна да лази около година и три месеца, започна да прави контакт с очи и да се заиграва с непознати и деца. В момента е доста контактен и игрив, но преди това все едно в целия свят бяхме само двамата. Никакво внимание на никой и нищо. А за имитирането - никога не е имитирал.

# 693
  • густо майна Филибето
Имитацията я разбирай не като повтаряне на това, на което искаш да го научиш. Децата правят "като мама "като кака" или като другите деца. Едното клекне, и другото клекне. Едното почне да рови, и другото почне да рови. Заиграването и изобщо играта е много добър признак. Също и търсенето на контакт с връстници. От връстниците си учат много по-лесно.
 Моята дъщеря беше на 5г, когато видя от брат си как се отваря балконската врата (че трябва първо да се качи на дивана) и че може да вземе нещо от горен рафт на шкафа, като се качи на столче. Известно време не схващаше, че стола трябва да се придърпа точно под шкафа и се качваше на метър разстояние, съответно - нищо.

# 694
Аз мисля, че голям проблем е това, че моето дете не имитира. Логопедката ни каза, че трябва да почне да имитира и по този начин ще може да вади нови звуци. Но засега като й покажа нещо ме гледа с интерес, но не се мъчи да го направи.

# 695
Гала, детето казва ли някакви целенасочени думи? Имиграционната игра е много важна за развитието, при деца като нашите настъпва по-късно, но съм сигурна, че ще дойде. Знам какво беше детето ми допреди няколко месеца и какво е сега. Вярвам в него и съм сигурна, че с любов и работа нещата ще се получат макар и по-бавно.

# 696
Казва единствено кака без никакъв проблем. Иначе вика пиле, тата, баба, бебе и колко. Просто знае всички гласни, но от съгласните само б, к, п и т. Не можеда каже друг звук и затова не се получава думата. Даже и мама не може да каже.

# 697
Аз по-горе бях писала за детето на една позната което не говореше до три години и половина. Казваше само "баба" на всичко. На майка си, на баща си, като го попиташ нещо, той на всичко отговаряше с баба. Ходиха по много логопеди и лекари и нищо. Накрая го записаха на масова детска градина, въпреки че лекарите им дадоха съвет да не го правят, защото детето ще се подтисне, градината му се отрази невероятно положително. Сега е на четири години и няколко месеца - говори с правилно структурирани изречения, а отскоро дори преразказва приказки.
Човек никога не знае...а твоето дете казва доста думички. Ще проговори, ще видиш!

# 698
Здравейте ! Моето дете е на две години и четири месеца но все още не може да говори ако изключим да ,не, ам и хайде.Разбрахме че има дцп на шест месеца не по късно се появи и епилепсията.Въпреки ежедневната рехабилитация може само и единствено да се обръща от гръб на корем и обратно.Моля някой да ми каже нещо повече за АБР метод, благодаря предварително!

# 699
Аз незнам нищо за АБР метода, но моя много близка приятелна в момента е в Германия на мануална терапия. Нейното дете е на година и половина и е с диагноза ДЦП квадри пареза и атетозни движения. Детето не стои седнало, не се обръща, няма контрол на главата. Доктора при който отидоха беше в България и след обстоен преглед, каза че може да помогне на детето, защото проблемът не бил в мозъка, а в гръбнака. Направи една процедура и наистина имаше ефект, малкия си задържа главата за няколко дни. Извикаха ги в Германия за десет дневен курс. Като се върнат ще пиша за резултата.
Пропуснах да кажа, че след прегледа, ходиха на ЯМР и наистина нямаше увреждане на мозъка.

# 700
Много благодаря!!! Ако може и името на лекарят при когото са ходили в Б-я защото ние сме при Летвиненко и досега не ни е предлаган ядрено магнитен резонанс .Малката също не можеше да държи главата си до преди шест месеца но с точковата терапия се научи.Да все още и тежи но все пак я държи изправена и вече не виси като откачена.Нашата диагноза е дцп-спастичнаквадрипареза .

# 701
Те са минали през всички лекари - Божинова, Чавдаров, Литвиненко, Пискова и още доста невролози, неврохирурзи, ортопеди и какви ли още не лекари. Всички са им казали ДЦП квадрипареза, но различни форми. Без да им правят кой знае какви изследвания.
Когато лекарят от Германия им каза, че нямат нищо на мозъка, а проблема е от гръбнака, майката на своя глава направи резонанс, никой лекар не ги е изпращал. Те правиха тук различни рехабилитации без никакъв резултат.
Като се върнат от Германия ще пиша за резултата. Доколкото знам в България няма мануална терапия за деца.

# 702
Да няма ние също сме ходили при много лекари и на нас също ни дадоха 1 2 3 та дори и 4 степен в началото но сега на този етап започнаха да се колебаят и някои дори отхвърлят дцп и ми казват че е много слаба и няма никаква мускулатура и ако натрупа някое килце всичко ще бъдело по лесно!Аз също ще направя ЯМР.

# 703
Незнам дали сте ходили при проф. Иванов. Ние ходихме при него и да ви кажа съм доста доволна. Той не беше сигурен дали имаме ДЦП и искаше да ни направи доста изследвания за да отхвърли деградиращи заболявания. Изпрати ни на ЯМР и след това ни направи много изследвания-метаболитни, митохондриални, генетични синдроми, ЕЕГ, ЕМГ, креатинкеназа, сърдечни, очни, психологически тестове. Въобще много сериозно се отнесе и всички тези неща ги направи за два дни.
Съветвам ви ако имате възможност да отидете на преглед при него.

# 704
За този в Пловдив ли става въпрос? Само при него все още не сме ходили.Зная че е много трудно приемането при него!

Общи условия

Активация на акаунт